Hakim ve Savcıların Kararı Meşrudur' - Son Dakika
Güncel

Hakim ve Savcıların Kararı Meşrudur'

Hakim ve Savcıların Kararı Meşrudur\'

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın "HSYK seçimini Cemaat kazanırsa gayrimeşru sayarız" sözlerinin çarpıtılarak kara propagandaya dönüştürüldüğünü savundu.

26.09.2014 16:18

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakim ve savcıların kura töreni öncesi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleriyle ilgili soruları yanıtladı. Bozdağ HSYK üyeliği için Yargıtay'da yapılan seçimi hatırlattı, "Hakimlerimizin ve savcılarımızın Yargıtay'da verdiği karar nasıl meşru bir kararsa, 12 Ekim'de verecekleri karar da öyle meşru bir karardır." dedi.

Bozdağ AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın açıklamalarının çarpıtıldığını savundu:

"Mahir Bey'in açıklaması bağlamından kopartılmak suretiyle çarpıtılmış bir açıklamadır. Seçim kampanyasını etilemeye dönük bir kara propaganda yapılmaktadır, iftira kampanyasıdır. Kimse bunlara itibar etmesin. "

Adalet Bakanı Bozdağ HSYK ile ilgili seçim sürecinin devam ettiğini hatırlattı. Bozdağ, bunun hakimlerin ve savcıların seçimi olacağını söyledi:

"Bu hakim ve savcıların seçimidir, Hükümet'i, medyanın, siyasi grupların başka yapıların seçimi değildir. Hakim ve savcılar kendilerine ilişkin seçim yapacaktır, bazıları Hükümet'i seçime müdahale etmekle itham ediyorlar. Hükümet'in müdahalesi sözkonusu değildir, seçim süreci içinde hakim ve savcıları etkilemek için kara propaganda yapılıyor."

Mahir Ünal'ın açıklamaları

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamalarda 12 Ekim'deki HSYK seçimlerine ilişkin şunları söylemişti:

"17-25 Aralık operasyonunu yapanlar, HSYK'da birtakım ittifaklarla yargıyı ele geçirmek istiyorlar. Bu seçimleri bir zümre kazanırsa biz de gereğini yaparız. Bu seçimleri gayrimeşru sayarız. Çünkü biz sandıktan milletin oyları ile çıkmış milletin iradesini temsil eden seçilmiş hükümetiz. Milletin iradesi dışında birtakım ayak oyunları ile pazarlıklarla hareket edenlere, milletin temsilcileri olarak hükümet izin veremez. "

"HSYK seçimleri ile ilgili önümüzdeki en büyük tehlike, iradesini nereden aldığı belli olmayan ve amaçları son derece açık olan bir zümrenin HSYK'yı yeniden ele geçirmeye çalışmasıdır. Bu durumda üzerimize düşeni yaparız. Askeri darbelere karşı parlamento bugüne kadar ne yapmışsa, bugün de yargı darbesine karşı gerekeni yapacaktır. Meclis açıldığında bu parlamento üzerine düşeni yapacaktır.Ne gerekiyorsa yaparız."

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Hakim ve Savcıların Kararı Meşrudur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement