Hayırsever Vatandaştan Anlamlı Bağış - Son Dakika
Yerel

Hayırsever Vatandaştan Anlamlı Bağış

Ortaca'da yaşayan hayırsever bir vatandaş, Ortaca Devlet Hastanesine 175 bin liralık böbrek taşı kırma cihazı bağışladı.

17.06.2014 11:16  Güncelleme: 12:05

Ortaca ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Mehmet Hacıoğlu, Ortaca Devlet Hastanesine böbrek taşı kırma cihazı (ESWL) bağışında bulundu.

Ultrasonik ses dalgalarıyla böbrek taşlarının kırılmasını sağlayan ESWL cihazı, Muğla'da sadece Milas ilçesinde bulunuyor. Ortaca Devlet Hastanesine bağışlanan cihaz, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde yaşayan vatandaşlara hizmet verecek.

Hastaneye cihazı bağışlayan Mehmet Hacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir işin herkese kısmet olmayacağını, Allah'ın kendisine bu fırsatı verdiğini söyledi.

Varlığını bölgede yaşayan vatandaşlara borçlu olduğunu belirten Hacıoğlu, şunları kaydetti:

"Varlığımı Döğüşbelen'den Göcek'e kadar bu bölgeye borçluyum. Varlığı bu yörenin halkından kazandım. Kimseye bir kuruş borcum, kimseden de alacağım yok. Ben de vatandaşlara bunu hediye etmek istedim. Cihazı 175 bin liraya aldım. 8 yıl önce de 135 bin liralık bir cihaz bağışlamıştım. Bu cihazla vatandaşların acısını dindirmek istiyorum."

Ortaca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Yavuz Okulu da cihazın ameliyatsız şekilde ultrasonik ses dalgalarıyla böbrek taşlarını kırdığını anlattı. Okulu, "Hastaların konforunu artıran, daha rahat yaşam sürmelerini sağlaması adına güzel bir alet. Hastalarımız hem bıçak altına yatmamış oluyor hem de evinden gezmeye çıkar gibi çıkıp taşlarını kırdırıyorlar" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hayırsever Vatandaştan Anlamlı Bağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement