Hdp'li Kürkçü: "Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz" - Son Dakika
Politika

Hdp'li Kürkçü: "Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz"

Hdp\'li Kürkçü: "Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz"

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Bu Kurban Bayramı’nın içinden geçtiği bütün kan deryasına rağmen bu kanın son bulacağı bir geleceği umuyoruz.

25.09.2015 13:05

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Bu Kurban Bayramı'nın içinden geçtiği bütün kan deryasına rağmen bu kanın son bulacağı bir geleceği umuyoruz. Bütün kamuoyu yoklamalarının gösterdiği gibi bu savaştan ve çatışmadan halkımız HDP'yi sorumlu tutmuyor. Savaşı ve çatışmayı önlemeye gayret ettiğimizi, kayıpları en aza indirgemeyi istediğimiz, gençlerimizin hayatını kendi hayatımızdan önde tuttuğumuzu biliyorlar. Bunun karşılığını alacağız" dedi.

Halkların Demokrat Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Kurban Bayramı dolayısıyla parti il binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Törene HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra milletvekili adayları ve partililer katıldı.

"İKİ SAVAŞLA BAŞA ÇIKTIĞIMIZ BİR BAYRAM"

Bayramlaşma töreninde konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü bayramın herkes için boğucu geçtiğini savunarak, "Kederimiz çok, bütün Müslüman alemi de çok büyük sorunlarla boğuşuyor ama biz en yakınımızdaki iki savaşla başa çıkmak zorunda kaldığımız bir bayram geçiriyoruz. Kürdistan'da yeniden başlayan hava akımları, saldırılar, karşılıklı çatışmalarla Temmuz sonunda beri yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, kentlerin tarumar edildiği, vekillerin kentlerine giremediği, halkımızın çok ağır koşullarda yaşamak zorunda bırakıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bunun müsebbipleri gayrimeşru biçimde Türkiye'nin başında durmaya devam ediyorlar. Ege Denizi göçmenleri yutan bir kara deliğe döndü. ve Türkiye bu savaştaki payına rağmen büyük bir pişkinlikle hala Suriye'deki rejim değişikliğine ortak olup olmamaktan söz ediyor. Bu Kurban Bayramı hepimiz için gerçekten boğucu bir şekilde geçiyor. Buna rağmen biz iyi yanında bakmaya çalışıyoruz. Bu bayramda da başka bayramlarda olduğu gibi bütün felaketleri def edeceğimizden umutluyuz" dedi.

1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran genel seçimlerine göre daha fazla mücadele edeceklerini ve oy oranlarının artacağına inandığını belirten Kürkçü, halkın yaşanan gergin ortamdan HDP'yi suçlu tutmadığını öne sürdü.

"SAVAŞTAN HDP'Yİ SORUMLU TUTMUYOR"

HDP olarak demokratik, özgürlükçü, özyönetimci bir yeni Türkiye'yi, halkların eşit olduğu bir yönetimini kurmak azmiyle bu seçimde başarılı olacaklarına çok inandığını ifade eden Ertuğrul Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçimde başarımızı ikiye katlamayı umut ediyoruz. Bütün kamuoyu yoklamalarının gösterdiği gibi bu savaştan ve çatışmadan halkımız HDP'yi sorumlu tutmuyor. Savaşı ve çatışmayı önlemeye gayret ettiğimizi, kayıpları en aza indirgemeyi istediğimiz, gençlerimizin hayatını kendi hayatımızdan önde tuttuğumuzu biliyorlar. Bunun karşılığını alacağımızı da biz biliyoruz. Fakat göz göre göre gelen bu savaşı önleyememenin üzüntüsü içindeyiz. Umuyorum ki 1 Kasım'da eğer Türkiye hakikaten bir seçim yapacak olursa Tayyip Erdoğan'a Türkiye'nin başında kendisini görmek istemediğini söyleyecek, böyle bir referanduma gidiyoruz aslında. Bu Kurban Bayramı'nın içinden geçtiği bütün kan deryasına rağmen bu kanın son bulacağı bir geleceği ummak için pek çok hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle partililerimizle bayramlaşacağız. Türkiye'nin her yerinde partililerimiz uğradıkları bütün saldırılara, 400 yerde uğradığımız büyük saldırı ve tahribata rağmen il-ilçe binalarımızı onardık ve halklarımızla bayramlaşma Türkiye'nin her yerinde olacak. Ümit ediyorum ki 1 Kasım'dan sonra hayat bayram olacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Kürkçü: 'Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement