Hdp'li Kürkçü: "Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz" - Son Dakika
Politika

Hdp'li Kürkçü: "Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz"

Hdp\'li Kürkçü: "Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz"

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Bu Kurban Bayramı’nın içinden geçtiği bütün kan deryasına rağmen bu kanın son bulacağı bir geleceği umuyoruz.

25.09.2015 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, "Bu Kurban Bayramı'nın içinden geçtiği bütün kan deryasına rağmen bu kanın son bulacağı bir geleceği umuyoruz. Bütün kamuoyu yoklamalarının gösterdiği gibi bu savaştan ve çatışmadan halkımız HDP'yi sorumlu tutmuyor. Savaşı ve çatışmayı önlemeye gayret ettiğimizi, kayıpları en aza indirgemeyi istediğimiz, gençlerimizin hayatını kendi hayatımızdan önde tuttuğumuzu biliyorlar. Bunun karşılığını alacağız" dedi.

Halkların Demokrat Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, Kurban Bayramı dolayısıyla parti il binasında bayramlaşma töreni düzenledi. Törene HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'nün yanı sıra milletvekili adayları ve partililer katıldı.

"İKİ SAVAŞLA BAŞA ÇIKTIĞIMIZ BİR BAYRAM"

Bayramlaşma töreninde konuşan HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü bayramın herkes için boğucu geçtiğini savunarak, "Kederimiz çok, bütün Müslüman alemi de çok büyük sorunlarla boğuşuyor ama biz en yakınımızdaki iki savaşla başa çıkmak zorunda kaldığımız bir bayram geçiriyoruz. Kürdistan'da yeniden başlayan hava akımları, saldırılar, karşılıklı çatışmalarla Temmuz sonunda beri yüzlerce insanın hayatını kaybettiği, kentlerin tarumar edildiği, vekillerin kentlerine giremediği, halkımızın çok ağır koşullarda yaşamak zorunda bırakıldığı bir süreçten geçiyoruz. Bunun müsebbipleri gayrimeşru biçimde Türkiye'nin başında durmaya devam ediyorlar. Ege Denizi göçmenleri yutan bir kara deliğe döndü. ve Türkiye bu savaştaki payına rağmen büyük bir pişkinlikle hala Suriye'deki rejim değişikliğine ortak olup olmamaktan söz ediyor. Bu Kurban Bayramı hepimiz için gerçekten boğucu bir şekilde geçiyor. Buna rağmen biz iyi yanında bakmaya çalışıyoruz. Bu bayramda da başka bayramlarda olduğu gibi bütün felaketleri def edeceğimizden umutluyuz" dedi.

1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran genel seçimlerine göre daha fazla mücadele edeceklerini ve oy oranlarının artacağına inandığını belirten Kürkçü, halkın yaşanan gergin ortamdan HDP'yi suçlu tutmadığını öne sürdü.

"SAVAŞTAN HDP'Yİ SORUMLU TUTMUYOR"

HDP olarak demokratik, özgürlükçü, özyönetimci bir yeni Türkiye'yi, halkların eşit olduğu bir yönetimini kurmak azmiyle bu seçimde başarılı olacaklarına çok inandığını ifade eden Ertuğrul Kürkçü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu seçimde başarımızı ikiye katlamayı umut ediyoruz. Bütün kamuoyu yoklamalarının gösterdiği gibi bu savaştan ve çatışmadan halkımız HDP'yi sorumlu tutmuyor. Savaşı ve çatışmayı önlemeye gayret ettiğimizi, kayıpları en aza indirgemeyi istediğimiz, gençlerimizin hayatını kendi hayatımızdan önde tuttuğumuzu biliyorlar. Bunun karşılığını alacağımızı da biz biliyoruz. Fakat göz göre göre gelen bu savaşı önleyememenin üzüntüsü içindeyiz. Umuyorum ki 1 Kasım'da eğer Türkiye hakikaten bir seçim yapacak olursa Tayyip Erdoğan'a Türkiye'nin başında kendisini görmek istemediğini söyleyecek, böyle bir referanduma gidiyoruz aslında. Bu Kurban Bayramı'nın içinden geçtiği bütün kan deryasına rağmen bu kanın son bulacağı bir geleceği ummak için pek çok hakkımızın olduğunu düşünüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle partililerimizle bayramlaşacağız. Türkiye'nin her yerinde partililerimiz uğradıkları bütün saldırılara, 400 yerde uğradığımız büyük saldırı ve tahribata rağmen il-ilçe binalarımızı onardık ve halklarımızla bayramlaşma Türkiye'nin her yerinde olacak. Ümit ediyorum ki 1 Kasım'dan sonra hayat bayram olacak." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Kürkçü: 'Kan Deryasının Son Bulmasını Umuyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması
    14:05 Adalet Bakanı Tunç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu Açıklaması

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrasındaki olayları değerlendirirken, "Meşru savunmanın da ötesine geçip karşı tarafa zarar verecek, savunmanın ötesine giden bir durum söz konusu mu? Bir saldırı var mı?

  • Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı
    14:04 Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın Annesi Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay'ın annesi Hacı Kadın Akay (92), yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı hayatını kaybetti. Merhumenin cenazesi Bünyan İlçe Mezarlığı'nda defnedildi.

  • Ahmet Davutoğlu, Ağrı'da Seçim İrtibat Bürosu Açılışını Yaptı
    14:01 Ahmet Davutoğlu, Ağrı'da Seçim İrtibat Bürosu Açılışını Yaptı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ağrı'da seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi ve esnafı ziyaret etti. Davutoğlu, vatandaşlara hitap ederek, Ağrı için tertemiz bir belediyecilik anlayışıyla hizmet sunacaklarını ve şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini belirtti.

  • Edremit'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Yemeği Düzenlendi
    13:59 Edremit'te Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Yemeği Düzenlendi

    Balıkesir'in Edremit ilçesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'nci Yıl Dönümü dolayısıyla Edremit Kaymakamlığı tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenlendi. Şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenen Kaymakam Odabaş, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

  • Erzincan'da FETÖ operasyonunda yakalanan 2 firari hükümlü cezaevine gönderildi
    13:58 Erzincan'da FETÖ operasyonunda yakalanan 2 firari hükümlü cezaevine gönderildi

    Erzincan'da gerçekleştirilen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik aranan 2 hükümlü yakalandı. H.T. ve M.G. isimli hükümlüler, emniyet ve adliyedeki işlemlerin ardından Erzincan T Tipi Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

  • Başakşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı için çalışmalara başladı
    13:58 Başakşehir Belediyesi, 2025-2029 Stratejik Planı için çalışmalara başladı

    Başakşehir Belediyesi, 2025-2029 yıllarını kapsayan beş yıllık stratejik planının hazırlıklarına geniş katılımlı bir çalıştayla başladı. Yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları, eğitim kurumları temsilcileri ve muhtarların yer aldığı çalıştayda stratejik planla ilgili görüşler alındı.

  • Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi
    13:56 Ferit Şenyaşar, Adalet Bakanlığı önünde adalet mücadelesi verdi

    DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, 2018 yılında ailesine yönelik saldırıya ilişkin annesi Emine Şenyaşar ile Adalet Bakanlığı önünde "adalet mücadelesi" verdiklerini belirterek, barolardan eylemlerine destek vermesini istedi. Şenyaşar, Meclis'te annesi Emine Şenyaşar ile düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında ailesinden üç kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde öldürüldüğünü söyledi. Annesi ile birlikte Adalet Bakanlığının önünde 6 gündür eylem yaptıklarını belirten Şenyaşar, annesinin talebinin olayın aydınlatılması ve tutuklu bulunan oğlunun serbest bırakılması olduğunu kaydetti. Türkiye'de her alanda derin krizlerin yaşandığını ve bunun temelinde adaletsizliğin yattığını savunan Şenyaşar, "Bir yerde haksızlık, hukuksuzluk varsa savunma sessiz kalmamalı. Buradan Türkiye Barolar Birliği başta olmak üzere bütün barolara çağrımızı yapıyoruz. Adalet Bakanlığının önünde yapılan bu insanlık mücadelesine sahip çıkalım, sessiz kalmayalım. Bu insanlık suçuna ortak olmayalım." dedi. Şenyaşar, eski Şanlıurfa Valisi'nden mahkemeye gelerek tanık olarak gördüklerini anlatmasını da istedi.

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor
    13:53 Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kocaispir: Adanalı Artık Hizmet Bekliyor

    Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Adana'da esnaf ziyaretleri sırasında Adanalıların belediyeden hizmet beklediğini belirtti. Kocaispir, 1 Nisan'da göreve gelmeleri durumunda Adana'nın sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

  • Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti
    13:49 Başkan Yılmaz, üniversitelileri sahura davet etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kendi paylaşımını repost ederek sahura davet eden üniversitelileri kırmadı. Gençler, kendilerine elleriyle kahvaltılık ekmek ve sahur sofrası hazırlayan Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek yine beklediklerini dile getirdi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı
    13:47 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri Toplu İş Sözleşmesi İçin Eylem Yaptı

    İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Belediye İş Sendikası üyesi bir grup işçi, iki ayı aşkın süredir devam eden Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmelerinden sonuç alınamadığı gerekçesiyle eylem yaptı. İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanarak taleplerini dile getirdi.

  • Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı
    13:46 Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı

    Belçika'da Flaman hükümeti tarafından, Ankara'nın müdahalesi nedeniyle eleştirilen Aalst şehrindeki Kevser Camii'nin ruhsatı, 1 yıllığına askıya alındı. Caminin ruhsatının askıya alınmasıyla görevli imamın maaşını ve oturma iznini kaybedebileceği belirtiliyor. Belçika Diyanet Vakfı, ruhsat kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.


Advertisement