İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Adana, Hatay ve Mersin'de sivil toplum kuruluşları, İsrail'i protesto etti.

07.11.2014 14:40

Adana, Hatay ve Mersin'de sivil toplum kuruluşları, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi.

Adana'da, Türk ve Filistin bayrakları taşıyan grup, 5 Ocak Meydanı'nda toplanarak, "Filistin halkı yalnız değildir", "Katil İsrail hesap verecek" şeklinde slogan attı.

Adana Sivil Toplum Platformu basın açıklaması yapan Ali Aygün, Müslümanların, Mescid-i Aksa  için tek yürek ve tek bilek olması gerektiğini belirterek, "Müslümanların ilk kıblelerini ve Hz. Muhammed'in isra ve miraç mekanını savunmak, bütün Müslümanların üzerine farzdır. Bu sadece Filistinlilerin veya Arapların görevi değildir. İnsanların haklarını gasbeden, yurtlarından kovan, haksızlığa uğratan, evlerini yıkan terör devleti İsrail'dir. İsrail, terör devleti şımarıklığının, arsızlığının bedelini elbette ödeyecektir" dedi.

Hatay

İskenderun Kudüs ve Mescid-i Aksa ile Dayanışma Platformu üyeleri, Boyacılar Parkı'nda İsrail aleyhine slogan attı.

Platform adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen İskenderun Temsilcisi İbrahim Tuncer, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, İslam ümmetinin ortak değeri ve onuru olduğunu söyledi.

Mescid-i Aksa'ya saldırının, İslam ümmetini derinden yaraladığını vurgulayan Tuncer, "Rabbimizin, etrafını mübarek kıldığı ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya gözü dönmüş siyonistlerin bu pervasızca saldırısının temelinde, küresel emperyalist güçlerin desteği, Arap dünyasının sessizliği ve İslam ümmetinin arasına sokulan mezhepçilik ve etnik kimlik fitnesi vardır. Tüm Ortadoğu bu fitne ateşiyle yangın yerine dönmüş, İslam toprakları bir kaos ve istikrarsızlık ortamına çekilmiştir" diye konuştu.

Tuncer, hükümet yetkililerinin, Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki duyarlılığından şüphe etmedikleri belirterek, siyonist İsrail rejimiyle Türkiye arasında var olan her türlü ilişki kesilerek, Türkiye'de göreve başlayan İsrail konsolosunun sınır dışı edilmesini istedi.

Mersin

Mersin'de merkez Akdeniz ilçesi Ulu Cami'nde cuma namazının ardından toplanan AK Parti il Gençlik Kolları üyeleri, slogan atarak İsrail'i kınadı.

İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Sait Kayan, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail askerinin Mescid-i Aksa'ya girmesini "barbarlık" olarak nitelendirdi.

İsrail'in, kurulduğu günden beri Filistin halkına uyguladığı baskıların bir an önce bitirilmesi gerektiğini vurgulayan Kayan, "Daha birkaç ay önce Gazze'yi bir ayı aşkın süre bombalayan, çoluk çocuk 2 bin Gazzeliyi şehit eden, dünyanın şer devleti İsrail, şimdi de kutsal mescidimizi işgal etmiştir. Şunu herkes bilmelidir ki orada çiğnenen sadece Mescid-i Aksa'nın halıları değildir. Orada, 'Ben Müslümanım' diyen her insanın kalbi ve ruhu çiğnenmiştir" dedi.

Asya Akıncılar Derneği ile Kırmızı Güller Derneği de basın açıklamalarıyla İsrail'i kınadı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement