İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Karabük'te, İsrail’in Gazze’ye saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için dua etkinliği düzenlendi.

22.07.2014 01:31

Karabük Mazlumlarla Dayanışma Platformu tarafından İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için dua etkinliği düzenlendi.

Kent Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, teravih namazını burada kıldı.

Platform Sözcüsü Mustafa Cünük, yaptığı konuşmada, bu akşam Gazze'deki Müslümanlar için hep beraber dua gönderme arzusuyla bir araya geldiklerini söyledi.

Gazze halkına ve orada şehit düşenlere selamlarını ilettiklerini belirten Cünük, şöyle konuştu:

"Siyonist İsrail ve onun uluslararası destekçileri bu terörist devletin yapmış olduğu bütün cürümlerin arkasında durarak, ne yazık ki dünyada devlet terörü estirmektedir. Filistin, Gazze, Suriye, Irak, Mısır, Tunus, Fas ve Cezayir'de hep Müslümanların üzerinde birtakım korkunç emellerini gerçekleştiğini görüyoruz. Müslümanlar olarak duruşumuzu doğru bir zeminde ortaya koymazsak aynı davranışları devam ettirecekler."

Cünük, Türkiye'de yaşayan Müslümanların mazlum milletlerin yanında durmayı kendisine bir borç bildiklerine işaret ederek, Gazze'dekilerin ateş çemberi içinde yaşadıklarını dile getirdi.

Onlar için dua ettiklerini ve meydanlara indiklerini aktaran Cünük, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki meydanlardan cesaret alarak siyonistlere karşı direnç gücünü artırıyorlar. Bu süreç içinde ülkemizdeki meydanlar onlara moral olmalıdır. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa bu meydanların diri olması onlara en büyük moraldir. Müslüman Müslüman'a dua etmekten korkmamalıdır. Orada olan zulmü kayıtsız kalmak olmaz. Kendi Müslümanlığımızı kıyaslamalıyız. Bu kardeşlerimizin yanında olmak zorundayız."

Konuşmanın ardından, edilen dua sonrası platform üyeleri dağıldı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement