İstanbul'da Ramazana Doğru - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Ramazana Doğru

İstanbul\'da Ramazana Doğru

İstanbullular'ın Ramazan ayında yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı’na yeni bir konsept kazandırıldı.

03.07.2013 16:07  Güncelleme: 16:14

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı farklı konseptle asırlık tatlar ve sanatlar, ramazan etkinlikleri kapsamında halkla buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbullular'ın ramazanda  yoğun ilgi gösterdiği tarihi Sultanahmet Meydanı'na yeni bir konsept kazandırıldı.

Sultanahmet Meydanı'nda, Ramazan ayı boyunca, kentle özdeşleşen firmaların ürünlerinin sunumlarının  gerçekleştirileceği ve unutulmaya yüz tutmuş eski mesleklerin tanıtımının yapılacağı etkinlikler halkla bütünleşecek. Yüzyıllık tatların ve sanatların aynı zamanda görsel şovlarının da yer alacağı alanda, İstanbul halkı adeta kültürel bir şölene tanıklık edecek. Burayı ziyarete gelen İstanbullular lokumdan helvaya, kahveden yoğurda kadar özü İstanbul'a ait tatların tarihi ve üretimi hakkında bilgi sahibi olacak.

Ziyaretçiler burada cam işçiliği, ebru, çini, kaligrafi, minyatür, sedef işlemeciliği, iğne oyası, porselen gibi geçmişi eskilere dayanan sanatların inceliklerini de maharetli ellerden görme şansına sahip olacak.

-Sahne etkinlikleri-

"Ramazan İstanbul" etkinlikleri bu yıl da Feshane bahçesinde ve Beyazıt Meydanı'nda müzik, eğlence, şiir ve konserlerle İstanbul halkıyla buluşacak.

Feshane bahçesi ve Beyazıt Meydanı, 30 gün boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve teravih sonrası tasavvuf müziğinden Türk halk ve Türk sanat müziği dinletilerine, sema gösterilerinden mehteran konserlerine, geleneksel gösteri sanatlarından çocuk eğlencelerine kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Ahmet Özhan, Orhan Hakalmaz, Uğur Işılak, Esat Kabaklı, Erkan Mutlu, Mustafa Demirci ve Bedirhan Gökçe'nin de aralarında bulunduğu sanatçıların konserleri ile şiir dinletileri Feshane bahçesi ve Beyazıt Meydanı'nda yapılacak.

- Çocuklar için Ramazan etkinlikleri

Feshane bahçesi ve Beyazıt Meydanı'nda çocuklar için de çok renkli ve eğlenceli programlar hazırlandı. Çocuklar, animatör sunucu ile renkli zamanlar geçirecek. Ramazana  özel yarışmalara katılacak çocuklar, geleneksel gösteri sanatları ile farklı bir heyecanı yaşayacak.

-Beyazıt'ta Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı da Beyazıt Meydanı'nda ziyaretçilerle buluşacak.  32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı, ziyaretçilerine dünyaca ünlü yazarların kitaplarını büyük indirimlerle uygun fiyatlara sahip olma imkanı sağlayacak.

Fuarda, 200 yayınevinin her okuyucu profiline hitap eden kitaplarını bulmak mümkün olacak. 32. Kitap ve Kültür Fuarı kapsamında ilki 2011 yılında yapılan "Ramazan Sohbetleri" de bir kez daha Beyazıt Meydanı'nda İstanbullular'ı ağırlayacak. Ramazan'ın ilk günü başlayacak sohbet etkinliğine, Kadir Gecesi'ne kadar  26 yazarın katılımı gerçekleştirilecek.

-Günde 20 bin kişiye iftar

Ramazan ayında İstanbul halkı bu yıl da iftar sofralarında buluşacak. Her yıl 20 bin kişiye verilen hizmet, bu Ramazan ayında da İstanbul'un farklı meydanlarında kurulan iftar sofralarında devam edecek. İftar programı kapsamında İstanbul'un farklı semtlerinde kurulacak iftar sofralarında iftariyelik (hurma, bal, zeytin), et kavurma, pirinç pilavı, ayran ve tatlı ikramı yapılacak. Organizasyonun tüm ihtiyaçları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı  Lojistik Destek Merkezince karşılanacak.

-Mobil büfe hizmeti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve İdari İşler Müdürlüğüne bağlı mobil büfeler, ihtiyaç duyulan her noktada hizmet sunmaya devam edecek. Mobil büfeler Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yoğunlaşan trafikte bekleyen sürücülerin yiyecek-içecek ihtiyacını karşılamak üzere hizmet verecek. Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinde iftar vaktinde trafikte olan sürücüler, oruçlarını mobil büfenin dağıttığı su, çay ve iftariyelik ile açacak.

-Sosyal tesislerde iftar-

İstanbul'un güzel manzarası eşliğinde hizmet veren sosyal tesislerde, ramazana özel iftar menülerinde geleneksel tatlar sunulacak.

Avrupa ve Anadolu yakasının en güzel 15 farklı noktasında hizmet sunan sosyal tesislerde, her gün değişecek menü seçeneklerinde Osmanlı-Türk mutfağının geleneksel lezzetleri yer alacak. Bu kapsamda, Arnavutköy, Avcılar, Beykoz Koru, Beykoz Sahil, Çamlıca, Dragos, Florya, Fethipaşa, Gözdağı, Haliç, İstinye, Kasımpaşa, Küçükçekmece, 1453 Topkapı ve Zeytinburnu Sosyal Tesisi hizmette olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement