Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terörün kökünü kazıyacaklarını belirterek, "Sonuna kadar mücadele edeceğiz.

06.07.2016 15:40

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, terörün kökünü kazıyacaklarını belirterek, "Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gördünüz 23 Temmuz 2015'den itibaren, 7 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi ve bu süreç devam edecek.Tek bir terörist kalıncaya o teröristi de yok edinceye kadar, mücadele edeceğiz." dedi.

Elvan, AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından il binasında düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, bayram gününde Mersin'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Dün Giresun'da askeri helikopterin düştüğünü anımsatan Elvan, "Şehit düşen asker ve yakınlarına Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gerçekten elim bir kazaydı. Tüm milletimizin başı sağolsun." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensuplarının ülkenin birliği, bütünlüğü ve terörle mücadele için gece gündüz çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Elvan, şöyle konuştu:

"Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Aramızda da şehit yakınları, gaziler var. Onlar şunlardan emin olsunlar. Biz terörün kökünü kazıyacağız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gördünüz 23 Temmuz 2015'den itibaren 7 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi ve bu süreç devam edecek. Tek bir terörist kalıncaya ve o teröristi de yok edinceye kadar mücadele edeceğiz. Ben terörle mücadele eden emniyet mensubu ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun bu ülkenin birliği, bütünlüğü için mücadele ediyorlar. Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlara karşı mücadele ediyorlar."

"Halen büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz"

Bakan Elvan, 2002 yılından beri vatandaşların güçlü desteği ve gayretiyle Türkiye'yi önemli bir noktaya getirdiklerini aktardı.

Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasına engellemeye çalışanların bulunduğu vurgulayan Elvan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ama muvaffak olamadılar. Halen büyümeye ve güçlenmeye devam ediyoruz. Ben huzurlarınızda gerçekten dünya lideri olan ve Türkiye'ye yön veren, Türkiye'nin gelişmesinden rahatsız olanlara karşı inanılmaz bir mücadele veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yine 62, 63. ve 64'ncü hükümet döneminde Başbakanlık yapan Yörük oğlu Yörük hemşehriniz Ahmet Davutoğluna da yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Yine 65. hükümetimizin Başbakanı, icraat adamı Binali Yıldırım'a da teşekkür etmek istiyorum. Değerli kardeşlerim şundan emin olunuz bizim mücadelemiz devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'uzun ince bir yol'. Bu yolda önümüze mayınlar döşediler ve döşeyecekler. Önümüze engeller çıkardılar ve bundan sonra da çıkaracaklar ama bizim mücadelemiz devam edecek. Sizin o güçlü inancınız sürdüğü müddetçe biz hiçbir engel tanımayız."

Elvan, Türkiye'nin dünya ve Avrupa küçülürken, birçok gelişmiş ülkenin sıkıntı içinde olduğu bir ortamda büyümeye devam ettiğine işaret ederek, "Bakınız yüzde 5'e yakın ilk çeyrekte büyüdük. Neye rağmen? Ülkemizin 4 bir yanında ateş çemberi olmasına, 3 milyon Suriyeli kardeşimizi burada aşıyla işiyle burada barındırmamıza ve evet gelişmiş ülkelerin o bir takım dış mihrakların ve içerideki işbirlikçilerinin Türkiye'nin önünü kesmeye çalışan girişimlerine rağmen biz bunu başardık. Başarmaya da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Mersin'e yapılan ve yapılacak olan yatırımları ilişkin de bilgi veren Elvan, kenti önemli cazibe merkezlerinden biri haline getireceklerini kaydetti.

Elvan, Mersin'de taş üstüne taş koyan, çivi çakan kim olursa olsun desteklediklerini, yerel yönetimlerin yatırım yapmak istediği zaman önlerini açtıklarını, il merkezinde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın da uygun görmesi durumunda hükümet olarak alt geçit veya üst geçit yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Son seçimlerden bugüne kadar kendisi ve danışmanlarına toplam 9 bin 706 talep geldiğini açıklayan Bakan Elvan, bu taleplerin 4 bin 300'ünü gerçekleştirdiklerini kalan bölümün önemli bir kısmının hukuka uygun olmayanlar ve müdahale edemeyecekleri alanlar olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmasının ardından il binası önünde partililerle bayramlaşan Bakan Lütfi Elvan, Mersin Şehir Mezarlığı'ndaki şehitliği de ziyaret etti.

Elvan, dua edilmesinin ardından, mezarlıktaki polis ve gazetecilerle de bayramlaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kalkınma Bakanı Elvan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement