Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu

TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçesinde bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

29.01.2016 17:34

TEKİRDAĞ (AA) – Tekirdağ'ın Çerkezköy ve Kapaklı ilçesinde bir grup, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin de arasında yer aldığı grup, Çerkezköy Adliyesi'ne geldi. Söz konusu grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'nda, TBMM'deki grup toplantısında ve sosyal medya üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı rencide eden sözleri nedeniyle Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Öğe, suç duyurusunun ardından yaptığı basın açıklamasında, kendilerinin suç duyurusunu, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı ve ya Yönetim Kurulu üyeleri sıfatıyla değil, seçtiği Cumhurbaşkanı'na yönelik yapılan ağır saldırıları içine sindiremeyen cumhurun kendisi olarak yaptıklarını kaydetti.

Seçme hakkını kullanan vatandaşların yapılan hakaretlere sessiz kalmaması gerektiğini aktaran Öğe, "İnsanların şeref ve haysiyetini, siyasi polemik haline getirmek, şeref ve haysiyet cellatlığından başka bir şey değildir. Hele hele Türkiye Cumhuriyeti'ni Türkiye'de yaşayan 78 Milyon kişi adına temsil eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bu çirkin yakıştırmaları yapmak, ne siyasi etikle, ne ahlaki değerlerimizle ne de insani vasıflarımızla örtüşmemektedir" diye konuştu.

Bezgin ise ülkenin artık en büyük sorununun muhalefet partisi olmaması olduğunu belirterek, "Siyasi ahlaktan yoksun siyasi partilerin siyaset tarihinden yok olması yakındır. Ülkenin yüzde 52 oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret bizlere hakarettir. Cumhurbaşkanımıza kimse hakaret edemez, ettirmeyiz. Hakaret eden olursa da tüm kanuni haklarımızı bugün olduğu gibi her zaman kullanacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement