Kurtulmuş: Mevcut Anayasa Cumhurbaşkanlığını Diktatörlük Yetkileriyle Donatmıştır - Son Dakika
Güncel

Kurtulmuş: Mevcut Anayasa Cumhurbaşkanlığını Diktatörlük Yetkileriyle Donatmıştır

Kurtulmuş: Mevcut Anayasa Cumhurbaşkanlığını Diktatörlük Yetkileriyle Donatmıştır

Sinop'ta konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Başkanlık sistemini isteyerek diktatörlük mü istiyorsunuz' diyenler oluyor.

16.05.2015 00:01

Sinop'ta konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Başkanlık sistemini isteyerek diktatörlük mü istiyorsunuz' diyenler oluyor. Ben sizlerede tavsiye ediyorum, Anayasa'nın 104. maddesini defalarca okudum. Türkiye'deki mevcut anayasa cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle zaten donatmıştır" dedi.

Sinop'a gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Boyabat ve Durağan ilçelerinde partililerle biraraya geldi. Durağan İlçesi'nde halka hitap eden Kurtulmuş, Türkiye'nin siyasi ve iktisadi anlamda ciddi istikrar sahibi olduğunu ifade etti. Türkiye'nin etrafında son yıllarda harplerin darbelerin yer aldığını kaydeden Kurtulmuş, hayatını kaybeden 7'nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren'e de değinerek, "Şimdi birileri Evren'in arkasından demokrat kesiliyor, bazıları da Evren'nin arkasından bize 27 Mayıs sopasını, 28 Şubat sopasını göstermeye çalışıyor. O sopaları esas bu millet size gösteriyor. Bu milletin sırtında kırmaya çalıştığınız o sopalar artık bir daha kalkmayacak, bu millet geriye dönmeyecektir. Bütün dertleri de bu. Bu millet artık yeni Türkiye istikametinde gidecek" dedi.

Ardından Sinop merkeze geçen Kurtulmuş burada Ak Parti İl Başkanlığı önünde halka hitap etti. Türkiye yeryüzünün her yerinde mağdur ve mazlum insanlara el uzatabilen bir ülke haline geldiğini dile getiren Numan Kurtulmuş, "Şimdi başkanlık sistemi diye konuştuğumuz zaman bazı arkadaşlarımızın zihninde şu soru beliriyor; 'Ya efendim daha ne istiyorsunuz Cumhurbaşkanlığı makamı var. Başkanlık sistemini isteyerek diktatörlük mü istiyorsunuz' diyenler oluyor. Ben sizlerede tavsiye ediyorum, Anayasa'nın 104. maddesini defalarca okudum. Türkiye'deki mevcut 1982 Anayasası Cumhurbaşkanlığı makamını diktatör yetkileriyle zaten donatmıştır. Şuanda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı isterse bir diktatörde olması tasarlanan bütün yetkilere sahiptir. Bir kaç örnek vereceğim, nedir normal demokrasilerde kural seçimden kim birinci çıkarsa o parti ülkenin başbakanı olur değil mi? 1982 Anayasası Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı makamını öyle yetkiler vermiştir ki, geçmişte 3. gelen partinin genel başkanı Başbakan olarak atanmıştır. Böyle bir yetki hiçbir başkanlık sisteminde daha doğrusu ne Amerika'da ne Fransa'da hiçbir yerde yoktur. Ayrıca TSK'yı yurtdışına gönderebilmeniz için tezkere çıkartmanız lazım. Cumhurbaşkanı isterse Türk Silahlı Kuvvetlerini şuraya ya da buraya sevk edebilir. 104. maddeden bahsediyorum. Mevcut Cumhurbaşkanlığının öyle yetkileri vardır ki YÖK'ün tamamı, büyükelçilerin tamamı Sayın Cumhurbaşkanlığı makamının kontrolü altındadır. Başka diktatör yetkisi aramanın anlamı yok ki" diye konuştu. - Durağan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurtulmuş: Mevcut Anayasa Cumhurbaşkanlığını Diktatörlük Yetkileriyle Donatmıştır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement