TSK'dan Bir İlk: GATA Dünyaya Ameliyat Canlı Yayını Yaptı - Son Dakika
Güncel

TSK'dan Bir İlk: GATA Dünyaya Ameliyat Canlı Yayını Yaptı

TSK'da yaşanan ilklere bir yenisi daha eklendi.

07.04.2014 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSK'da yaşanan ilklere bir yenisi daha eklendi. Gülhane Askerî Tıp Akademisi (GATA)'nin 115'inci Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında; Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığınca 25 Mart 2014 tarihinde, "Uyku Apnesi Tedavisinde Cerrahi Yöntemler" başlığı altında yapılan üç hasta üzerinde yapılan ameliyatlar internet ortamında canlı olarak yayınlandı.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre internet üzerinden yapılan canlı yayını, yurtiçindeki 73 klinikteki doktorlar bir arada, 670 kişi bireysel bağlantı gerçekleştirerek izledi. Yayın, Azerbaycan, Arnavutluk, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Kosova, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Sırbistan, Türkmenistan, Ukrayna, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden oluşan 17 ülkede kulak burun boğaz hekimlerince de izlendi. Ameliyat sırasında simültane tercüme yapıldı.

-TSK'NIN DİĞER FAALİYETLERİ-

TSK'nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği diğer faaliyetlerden bazıları şöyle:

-TEMA Vakfı ve 1'inci Ordu Komutanlığı iş birliği ile 1 Nisan 2014 tarihinde 23'üncü Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı/Hasdal Kışlası'nda icra edilen 2014 yılı "Fidan Dikme Şenliği"ne, İstanbul genelinden 53 ilk ve orta dereceli okuldan yaklaşık 3 bin 100 öğrenci ve öğretmen, TEMA Vakfı çalışanları, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ile birlik personeli katıldı. Hasdal Kışlası'nda tahsis edilen yaklaşık 22 in metrekarelik alana 3 bin 100 çam fidanı dikildi.

-8'inci Kolordu Komutanlığında, Milli Savunma Bakanlığına tahsisli 160 hektar arazi üzerinde oluşturulan, "Elazığ Türk Silahlı Kuvvetleri Garnizonu Ormanı"nın açılış ve fidan dikme faaliyeti, 2 Nisan 2014 tarihinde Orman Bölge Müdürlüğünün iştiraki ile gerçekleştirildi.

-Nisan ayı Otizm Farkındalık Etkinlikleri kapsamında otistik çocuklara yönelik, Gebze'de eğitim veren Yumrukaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürlüğü öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 28 kişilik bir heyet, 3 Nisan tarihinde İstanbul Tuzla'da konuşlu Eğitim Filotillası Komodorluğu bağlısı okul gemisi Cezayirli Gazi Hasanpaşa, eğitim botları ile Deniz Harp Okulu Müzesi'ni ziyaret etti.

- Çanakkale Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalan 52 çocuğa ve öğretmenlerine, 3 Nisan 2014 tarihinde Çanakkale'nin Nara ilçesinde bulunan 18 Mart Denizaltısı gezdirildi.

- Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının temelinin atılışının 77'nci yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Solotürk ekibi 3 Nisan 2014 tarihinde Karabük'te gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

-Bosna Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı tarafından, "Vitez İlköğretim Okulu Tamir ve Yenilenmesi Projesi" kapsamında okulun ikinci katına beş sınıf yapılırken, okulun Boşnak kısmının dış cephesi, elektrik, su, kalorifer tesisatı, kazan dairesi, tuvaletleri, kapı ve pencereleri yenilendi, sıra, masa, dolap, bilgisayar, projektör vb gibi malzemelerle diğer mefruşat alındı. Proje 300 bin Avro'ya maloldu. Sağlanan imkanlar sadece Boşnak kökenli öğrenciler tarafından değil, Hırvat kökenli öğrenciler tarafından da kullanılabilecek.

-Türkiye- Ürdün Tabur Görev Kuvveti Komuta Yeri Tatbikatı, 07-11 Nisan 2014 tarihleri arasında, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde icra edilecek. Tatbikatla, iki ülke Kara Kuvvetleri unsurları arasında eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmek amaçlanıyor. Tatbikata, Türk Silahlı Kuvvetlerinden 27, Ürdün Silahlı Kuvvetlerinden 16 olmak üzere 43 personel katılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel TSK'dan Bir İlk: GATA Dünyaya Ameliyat Canlı Yayını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement