Yardımcı 'Vekil' Oldu, İlk Uygulaması Tepki Çekti... - Son Dakika
Yerel

Yardımcı 'Vekil' Oldu, İlk Uygulaması Tepki Çekti...

Yardımcı \'Vekil\' Oldu, İlk Uygulaması Tepki Çekti...

Mustafa Üskülüplü'nün Yalova'ya atanmasıyla boşalan Kütahya İl Müftülüğü makamına vekaleten Müftü Yardımcısı Nihat Kök getirilirken, ilk uygulaması tepki çekti.2 Yıl Çavdarhisar İlçe Müftülüğü görevinin ardından İl Müftü Yardımcılığı vazifesine...

26.09.2013 13:30

Mustafa Üskülüplü'nün Yalova'ya atanmasıyla boşalan Kütahya İl Müftülüğü makamına vekaleten Müftü Yardımcısı Nihat Kök getirilirken, ilk uygulaması tepki çekti.

2 Yıl Çavdarhisar İlçe Müftülüğü görevinin ardından İl Müftü Yardımcılığı vazifesine atanan ve yaklaşık 4 yıldır da bu görevi yürüten Kök, İl Müftü Vekili olarak ilk faaliyetini, Müftülük Hizmet bina girişinde bulunan Diyanet Yayınevi ve Kitap Satış Şubesi'ne yönelik yaptı. Nihat Kök, daha önce 2 personelin vazife yaptığı yayınevinde görevlisi sayısını 1'e, çalışma süresini de 14 saatten 8 saate indirdi.

Kentin en işlek semti olan Atatürk Bulvarı üzerindeki Diyanet Yayınevi ve Kitap Satış Şubesi'nin sadece mesai saatleri içerisinde açık kalacak olan olması, camiada tepkilere sebep oldu.

VEKİL NİHAT KÖK'ÜN BİYOGRAFİSİ

Yeni İl Müftüsü atanıncaya kadar Kütahya İl Müftü Vekili olarak görev yapacak olan Kök, 1969 yılında Ordu Korgan Aşağı Kozpınar köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. 1989 yılında Samsun İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Sivas Gürün Merkez Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. 1997 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'den mezun oldu. 2003 yılında Trabzon Akçaabat Darıca İhtisas Eğitim Merkezini bitirdi ve Kars Kağızman Vaizi olarak atandı. 2004 yılında Şanlıurfa Suruç İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2007 yılında Kütahya Çavdarhisar İlçe Müftülüğü görevine atandı.Kök, 2009 yılında Kütahya İl Müftü Yardımcısı olarak göreve başladı ve bu görevi halen sürdürürken, Müftüler Kararnamesi ile Yalova'ya atanan Müftü Mustafa Üskülüplü'nün yerine 'vekil' olarak görevlendirildi.

"YILLARIN BİRİKİMİ VARKEN"

Bu arada, halen İl Müftü Yardımcısı olan ve görevde 34. yılını geride bırakan 56 yaşındaki Ahmet Akyıl'ın neden İl Müftü Vekilliği vazifesine getirilmediği ise temayül konusu oldu. 44 yaşındaki Müftü Vekili Nihat Kök'ün meslekte 16. yılı içerisinde olduğu belirtildi.

KÜTAHYALI AHMET AKYIL'IN ÖZGEÇMİŞİ

İl Müftü Vekilliği görevini reddettiği öne sürülen Ahmet Akyıl, 18 Temmuz 1957 günü Kütahya'da doğdu. İlkokulu Kütahya'da bitirdi. İlk olarak Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler derslerini babasından öğrendi.Kütahya İmam-Hatip Okulu Birinci Devre mezunu ve İstanbul Merkez İmam-Hatip Okulunu 1973-1974 Öğretim Yılında bitirdi. Aynı yıl Erzurum Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesini kazandı ve 1979 yılında Tefsir-Hadis Bölümünden mezun oldu. 31 Ağustos 1979 tarihinde ilk göreve Ağrı İli Taşlıçay İlçe Müftüsü olarak başladı.15 Aralık 1980 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul-Haseki Eğitim Merkezinde Üçüncü Dönem Müftü ve Vaizler İhtisas Kursuna devam ederek 1983 yılında bitirdi ve İzmir İli Çeşme İlçesi İlçe Vaizliğine atandı.Çeşme Vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığı Ankara Eğitim Merkezi'nde 9 Aylık üçüncü dönem yabancı dil (İngilizce) kursuna katılarak bitirdi.1987-1993 yılları arasında Avustralya Melbeurne şehrinde Din Görevlisi olarak 6 yıl yurtdışı görevi yaptı. Yurtdışı dönüşü Antalya İli Elmalı İlçe Müftüsü, Kütahya İli Aslanapa İlçe Müftüsü ve Balıkesir İl Müftü Yardımcısı olarak göreve devam etti. 4 Mart 2002 tarihinde Almanya Düsseldorf Din Hizmetleri Ataşe Yardımcılığı görevine başladı ve yurtdışı görevi bitince Kütahya İl Vaizliği'ne atandı. 3 Ekim 2005 de Afyonkarahisar Bolvadin İlçe Müftüsü oldu. Akyıl, 2008 yılından bu yana Kütahya İl Müftü Yardımcısı olarak görev yapıyor. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yardımcı 'Vekil' Oldu, İlk Uygulaması Tepki Çekti... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement