3 İlde 27 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

3 İlde 27 PKK'lı Öldürüldü

3 İlde 27 PKK\'lı Öldürüldü

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 17 terörist öldürülürken, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 6 ve Şırnak'ta da 4 PKK'lı öldürüldü.

03.04.2016 13:05  Güncelleme: 14:25

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 17 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Genelkurmay Başkanlığının açıklamasında, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde 6 ve Şırnak'ta da 4 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonda 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 130'dur. 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 36 adet şarjörü ile 2.057 adet fişeği, 10 adet R/A mühimmatı, 14 adet el bombası, 58 adet Biksi makineli tüfek fişeği ve bir adet telsiz ele geçirilmiş. 36 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 170'tir.

3 İlde 27 PKK'lı Öldürüldü

Mardin/Nusaybin'de devam eden operasyonda; altı bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 156'dır.), bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir adet telsiz ele geçirilmiş, beş adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 325'dir.)

Şırnak'da devam eden operasyonda; dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 140'dır.), bir adet tabanca ve 10 adet fişeği ele geçirilmiş, 21 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir (Operasyonda, toplam imha edilen EYP sayısı 318'dir.)

3 İlde 27 PKK'lı Öldürüldü

Hakkari/ Çukurca'da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında; 92 adet roketatar mühimmatı, 5.500 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği ve 137 adet el bombası ele geçirilmiştir.

3 İlde 27 PKK'lı Öldürüldü

Tunceli'de icra edilen operasyonda; tespit edilen iki ayrı sığınakta, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 140 kg amonyum nitrat, 10 adet tüp ve 700 m kablo ile bir adet Av tüfeği ve 17 adet fişeği ele geçirilmiştir.

3 İlde 27 PKK'lı Öldürüldü

Muş'da, güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 15 adet tüp ve 3 adet akü ile muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 3 İlde 27 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • yoruma gerek yok: bu saaten sonra hainlik yapan kardeşim dahi olsa acımam! 9 1 Yanıtla
  • Milliyetci: Teröristleri öldüren askerlerimizi polis lermizi kutluyorum allah razı olsun elleriniz dert görmesin amin 7 0 Yanıtla
  • Fatih Sultan Mehmed Han : Kahrolsun HDP Kahrolsun pkk 4 1 Yanıtla
  • Hhhdfg: Ulkemizde turkuyle kurduyle laziyla cerkeziyle biz huzur icinde yasamayi ozledik artik yeter defolun gidin ulkemizden ermeni soylari cakma kurtler 4 1 Yanıtla
  • Alptuna: Meydanlara dar ağaçları kurulmadıkça, kelleler yağlı urganlarla buluşmadıkça, sermayesi canı alınmadıkça, terör bitmez. 4 0 Yanıtla
  • ISYANLARDAYIM: ALLAH BUNLARA ZULMETSIN BIZIM NASIL CIYERIMIZ YANDIYSA BUNLARINDA CIYERI YANAR INSALLAH PARCA PARCA OLURLAR ALLAHIMA HER GUN DUA EDIYORUM 2 0 Yanıtla
  • ...: altı terörist öldürüldü bir silah ele geçirldi diyor bu nasıl oluyor geri 5 i napıyor yada yanında başka teröristler silahları alıp kaçıyo mu anlamadım bu işi 1 1 Yanıtla
    Bos: Atılan top sonucu çoğu imha oluyor kardeşim sıkıntı yok yani imkan olsa foto gönderebilsem daha net anlarsin 0 0
  • he hee: Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak inşallah 0 0 Yanıtla

Advertisement