Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Dönüyor

Türkiye, bugünden itibaren Akdeniz ve Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

08.02.2015 09:23  Güncelleme: 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, bugün orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, yarın bu yağışlı sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına girecek. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına, Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz'de normallerinin altına kadar düşeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Bugünden itibaren yarın, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakınının yağışlı geçeceği, perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olduktan sonra, yağışların etkisini azaltacağı ancak soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor.

Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgarın yarın Akdeniz ile Doğu bölgelerimizde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege'de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, salı günü şiddetini artıracağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA YARIN KAR VAR

İstanbul'da yarın yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, gece ise il genelinde kara dönüşecek. Kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışları meydana gelecek. Yağış, perşembeden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönecek.

BUGÜN 10 İLDE YAĞMUR VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun büyük bir bölümünde görülecek yağışların, Muğla, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Muş çevreleri ile Antalya ve Adana'nın doğu, Hatay'ın kıyı kesiminde kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak.

Marmara'nın güneydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Sabah ve gece saatlerinde Trakya, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ'DE RÜZGAR KUVVETLİ ESECEK

Hava sıcaklığının Kuzey ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, zamanla Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege Kıyıları ile Akdeniz Bölgesi'nde kuvvetli olarak (40-60 km/saat), Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinde karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde kar yağışlı

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 7

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı 13

Adana: Parçalı ve az bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 17

Konya: Parçalı ve az bulutlu 16

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 21

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu -2

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 13

Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Dönüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soğuk ve Yağışlı Hava Geri Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • METiN YAZAR: Soguk havalari severim. Isterse buz gibi olsun. Yani eksi 30 dereceye kadar ama. 14 4 Yanıtla
  • POLAT: SN. VASİP ŞAHİN DUY SESİMİ YARIN TATİL OLSUN HAVA ÇOK SOĞUK 6 2 Yanıtla
  • muro: cumhuriyet artıkları sizi 0 8 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Neyse, benden bugünlük bu kadar. Havalar nasil olursa olsun, yeterki sizin havaniz iyi olsun. Hosca kalin 4 2 Yanıtla
  • Saho: Kötü ... 0 3 Yanıtla

Advertisement