Franz Schubert Lied Akşamı - Son Dakika
Kültür Sanat

Franz Schubert Lied Akşamı

Franz Schubert Lied Akşamı

Soprano Demet Gürhan ve piyanist Güler Demirova Gyöffry, Franz Schubert'in liedlerinden derlenen özel bir program ile, 11 Ocak'ta Mozarthaus'a konuk oluyor.

10.01.2017 21:04

Soprano Demet Gürhan ve piyanist Güler Demirova Gyöffry, Franz Schubert'in liedlerinden derlenen özel bir program ile, 11 Ocak'ta Mozarthaus'a konuk oluyor.

Demet Gürhan, soprano

Güler Demirova Gyöffry, piyano

Program :

• Wiegenlied

• An die Musik

• Lied der Mignon

• Auf dem Wasser zu singen

• An Sylvia

• Wasserflut

• Die Forelle

• Heidenröslein

• Gretchen am Spinnrade

• Standchen

• Wohin?

• Ave Maria

Demet Gürhan

1976 yılında doğdu. 1995 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümünü kazanarak Prof. Gülşen Şimşek'in şan anasanat dalı öğrencisi oldu. 2000–2005 yılları arasında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nda Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Burada iki yıl süreyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Denizli Çocuk Korosu şefliğini yaptı. Eğitimi süresince şan çalışmalarını Elvira Fatihova ile sürdürdü. Doktora programında şan çalışmalarına Prof. Mustafa Yurdakul ile devam etti. 2006 yılında Prof. HelgeDorsch ile Master Class çalışmalarına katıldı. 2008 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı doktora programına kabul edildi. 2013 yılında "Ses Eğitimi Çalışmalarının Politikacıların Konuşma Becerilerine Etkisi" konulu teziyle doktora programını tamamladı. Almanya, Litvanya, Kıbrıs ve Türkiye'de çok sayıda konser gerçekleştirdi. TRT Avaz ve TRT radyosunda canlı yayınlanan programlarda solist olarak birçok konser vermiştir. 2014 yılında Kazakistan Karagandı Senfoni Orkestrası ile Ankara, Eskişehir, Bursa, Samsun, Ordu ve Trabzon'da konserler yaptı. 2010 yılından itibaren Tubikam (Türkiye Bilimsel, Kültürel ve Stratejik Araştırmalar Merkezi) üyesidir. 2006 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nda misafir öğretim üyesi, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda müdür yardımcısı ve  Sahne Sanatları Bölümü Opera Anasanat Dalı'nda Yrd.Doç.Dr. olarak görevini sürdürmektedir.

Doç. Dr. Güler Demirova Györffy

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Gence şehrinde doğdu. 1988'de Üzeyir Hacıbekov adına Bakü Devlet Konservatuvarı'nın Piyano Bölümü'nden mezun oldu. Sınav komisyonu kararı ile Konser İcracısı, Oda Orkestrası Sanatçısı, Konsertmeyster (korrepetitör) ve Piyano eğitimcisi nitelikleri kazanarak mezuniyet diploması aldı.Öğrencilik yıllarında birçok yarışmaya ve konferanslara katıldı, ödüller aldı. 1988'de mezun olduktan sonra Gence Müzik Koleji'nde öğretim görevlisi ve korrepetitör olarak görev yaptı. Bu görevinin yanısıra Gence Filarmonisine bağlı olan Devlet Oda Müziği Orkestrası'nda solist olarak çalıştı. Orkestra eşliğinde yurtiçi ve yurtdışı (Litvanya, Gürcistan) solo resital ve oda müziği konserleri verdi.1997 yılından bu yana Türkiye'de çalışmaktadır. 1998 - 2000 yılları arasında Niğde Üniversitesi Müzik Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Bu arada eşlikçi olarak şef Muzaffer Arkan yönetiminde Niğde Üniversitesi Korosu ile Almanya'da, Ankara Çoksesli Müzik Derneği Koroları ile Yunanistan'da ve İtalya'da Uluslararası Festivallere katıldı. 2012 yılın Ocak ayında Macaristan Budapeşte'de Türk, Azerbaycan ve Macar bestecilerinin eserlerinden oluşan solo resital sundu.2000 yılından beri Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Öğretim görevlisi olarak görevini sürdürmüştür. 2004 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nden Yüksek Lisansını, 2008 ise Doktora Programını tamamlamıştır.Aynı zamanda TRT Ankara Çocuk Korosuna yurtiçi ve yurtdışı (Bulgarıstan) konserlerinde korrepetitör olarak eşlik etmektedir.Yurtiçi ve yurtdışı bilimsel etkinliklere bildirileri ve sunumları ile katılmaktadır.Kendi çalışmaları ile birlikte diğer illerdeki Üniversitelerden gelen davetler üzerine yurtiçi ve yurtdışı konserler vermekte, korrepetitör ve eşlikçi olarak görev yapmaktadır.27.01.2014 tarihinden itibaren Müzik Bilim Alanında Doçentlik unvanı almıştır. Halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarında müdür yardımcısı ve öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir.

Kaynak: Etkinlik.io

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement