AK Parti'den CHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika
Politika

AK Parti'den CHP'ye Bayram Ziyareti

AK Parti\'den CHP\'ye Bayram Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, terörün Türkiye'de gündemi tırmandırdığı bir ortamda olunduğunu belirterek, "Bir anlamda terörün gündemine paralel bir şekilde devletin, siyasetin adım atması ne kadar doğru."

20.08.2012 11:58

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, terörün Türkiye'de gündemi tırmandırdığı bir ortamda olunduğunu belirterek, "Bir anlamda terörün gündemine paralel bir şekilde devletin, siyasetin adım atması ne kadar doğru. Bunlar konuşuldu, tartışıldı. Meclis üzerinde bir çözüm üretebilecekse CHP'nin üreteceği çözümü Ekim'de açılacak Meclis'te doğrusu bekliyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal ve beraberindeki heyet, CHP Genel Merkezi'ne Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyarette bulundu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kazdal, yaptığı konuşmada, "Gerek ülkemizde gerek islam coğrafyasında zulümler yaşanmakta, haksızlıklar, hukuksuzlar yaşanmakta ve mağduriyetler yaşanmakta" dedi. Terör bağlamında çözümden yana bir irade koymanın önemli olduğunu anlatan Kazdal, CHP'nin bundan yana bir irade ortaya koymasından memnuniyet duyduklarını ifade etti. Terörün Türkiye'de gündemi tırmandırdığı bir ortamda olunduğunu belirten Kazdal, "Bir anlamda terörün gündemine paralel bir şekilde devletin, siyasetin adım atması ne kadar doğru. Bunlar konuşuldu, tartışıldı. Meclis üzerinde bir çözüm üretebilecekse CHP'nin üreteceği çözümü Ekim'de açılacak Meclis'te doğrusu bekliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran ise, "Türkiye'de bir tarafta dışarıda bir savaş tehdidi var. Komşumuz Suriye'de. Bu bizi çok endişelendiriyor. İçeride de terör belası var, bu da bizi çok endişelendiriyor. Bu ortamda bayramların maalesef adı var ama eski tadı yok" diye konuştu. Tekrar bayram havasının yaşanması için siyaset kurumuna çok büyük sorumluluk düştüğünü anlatan Oran, halkın siyasetten çözüm istediğini ifade etti. Oran, "Umut edelim ki siyaset kurumları mesajlarını birbirlerine mikrofonlar ya da basın yoluyla vermesin. Gelsinler, oturup konuşsunlar. Ortak aklı ve yolu bularak Türkiye'yi bir an evvel yaşanacak bayram sevincine dönüştürsünler. Son hafta olaylara baktığımız zaman Van'da bir polis şehit oldu. Şırnak'ta bir milletvekilimizin kardeşi öldürüldü. Hakkari Şemdinli'deki olaylar. Bunların bir an evvel bitmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, "Türkiye'nin güneyinde yaşanan onca hadisenin ülkemizde yaşadığımız terör ortamının, özellikle bizim milletvekilimizin kaçırıldığı bir ortamda, ne yazık ki sizin de sizin de yakın arkadaşınızın öldürülmesine gebe olan bu ortamda meclis toplanmayacak da ne zaman toplanacaktır diye açıkçası düşünüyor ve sizlere sitem ediyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'den CHP'ye Bayram Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement