AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, "Yerel yönetimlerde yer almak kadınlar için çok önemli."

16.03.2013 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, "Yerel yönetimlerde yer almak kadınlar için çok önemli. Çokta iyi başaracağımıza inanıyorum. Eskişehir'i istiyoruz arkadaşlar. Biz istiyoruz ki Eskişehir'i AK Parti'nin hizmetlerinden mahrum bırakmayalım" dedi.

Eskişehir Mavi Ada Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, 11 yıllık iktidar döneminde AK Parti'nin ülke için ileri adımlar attığından bahsetti. Akşit, "11 yıl az bir zaman değil. İktidarımızda 10 yılı aştık bu çok büyük bir gurur kaynağı. Tabii ki uzun süre Başbakanlık yapmak çok güzel bir şey. Bu ülkenin istikrarını göstermesi açısından çok önemli bir mesajdır. Sık sık değişen iktidarlar, koalisyon hükümetleri ülkemizde ilerleme değil, yerinde saymamıza sebebiyet vermiştir. 10 yıla bakarsak AK Parti hükümetiyle ülkemiz hep ileri adımlar atmış. Pek çok alanda bugüne kadar yapılmamış çok önemli adımlara imza atmıştır. Bize oy verenlerin yüzde 24'ünü hanımefendiler oluşturmaktadır. AK Parti hareketi kadın hareketidir gerçekten iktidarın üzerinde emeği çoktur" dedi.

TBMM'ye giren 79 kadından 49'unun AK Partili olmasının gurur kaynağı olduğuna değinen Akşit, "İlk meclise girdiğimde 24 kadın milletvekili vardı CHP ve AK Parti mensubu. O zamanlar yüzde 4.6 çok yüksek bir oran gibi gelmişti. Yüzde 14.1'i yakaladık şuan 79 kadın milletvekili var 46'sı AK Parti Milletvekili. AK Parti'nin kadına ne kadar önem verdiğini bir kez daha görüyoruz" diye konuştu.

Yerel yönetimlerde kadınların yer almasının önemine değinen Akşit şunları kaydetti:

"Bundan sonra yapmamız gereken büyük bir hızla yerel seçimlere sayımızı arttırarak ilerlemek. Yerel yönetimlerde yer almak kadınlar için çok önemli. Çokta iyi başaracağımıza inanıyorum. Eskişehir'i istiyoruz arkadaşlar. Biz istiyoruz ki Eskişehir'i AK Parti'nin hizmetlerinden mahrum bırakmayalım. Bugün gelen pek çok hizmet devlet hizmetidir. Fakat belediyeyi aldığımız zaman çok daha farklı bir Eskişehir olacaktır. Ben şimdiden seçim sonuçlarını görüyor gibiyim. İnşallah seçim ertesi sonuçları hep beraber kutlayacağız."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can da, çocukların geleceği için çalıştıkları kadar aynı duygu ve gayretle ülkenin geleceği için çalıştıklarını belirtti. Can, "11 yıllık hizmet yolculuğumuzda milletimiz için yapılanları en güzel şekilde anlatan fedakar annelerimiz hanım kardeşlerimizsiniz. Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her noktasında kadın kolları teşkilatımızın ayak izlerini görmek mümkün. Bizim bu davranışımızı kıskananlar artık taklit etmenin gayretindeler. Unuttukları nokta, bu iş bu çatının altında makam-mevkii telaşıyla değil, gönül rızasıyla yapılıyor. İş gönülden olduğu için bugün dünyaya örnek gösterilen bir Türkiye var. Alan el değil veren bir Türkiye var. Somali'de, Filistin'de, Açe'de, Suriye'de dünya susarken konuşan bir Türkiye var. Milletiyle yürüyen, milleti için dik duran bir Recep Tayyip Erdoğan var" şeklinde konuştu.

10 yılda 400 kalemden fazla hizmet alan, Yüksek Hızlı Tren, duble yollar, hastaneler, okullar, 10 bin TOKİ konutu, Adalet Sarayı bulunan Eskişehir'e AK Parti tarafından gönülden hizmet yapıldığına değinen Can, "Geniş gönlü, samimi gayretleri sayesinde hem Eskişehir'imiz, hem ülkemiz hizmetin adresini AK Parti olarak göstermeye devam ediyor. Önümüzde yaklaşan bir seçim süreci var. Bizlerin heyecanımıza heyecan kattığımız günler yaklaşırken, muhalefeti de saran bir telaş var. AK Parti Kadın Kolları'nın şehrin her yerinde izini gören CHP, köy yollarında kayboluyor. Milletin samimiyet testinden de geçemiyor. Eskişehir'de yaşayan tüm vatandaşlarımız aynı hizmeti alsın, aynı demokratik hakka sahip olsun dedik. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini yüzde 28 arttırdık. Köyde yaşayan vatandaşlarımızın hakkını da koruduk. Bugün CHP köy yollarında yalan yanlış ifadelerle milleti kandırma çabasındayken, AK Parti kadın kolları bu gerçekle çalıyor kapıları. 31 Mart 2014 sabahı Eskişehir AK Parti belediyeciliğiyle gerçek güzelliğine bürünmeye başlayacak" diye konuştu.

Toplumun yarısını ve seçmenlerin yarısını kadınların oluşturduğunu belirten AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ise, 2014 seçimlerinde kadınlara önem verdiklerini söyledi. Reyhan, "İnanmış bir kişi, çok şeyi başarabilir ama inanmış bir hanım daha çok şey başarabilir. Biz burada bir düğün var diye toplanmadık. Bugün 2014'de kutlayacağımız düğünün hazırlıkları için buradayız. Biz her sandıktaki kadınlarımıza inanıyoruz. Vekillerimiz ve mahalle teşkilatlarımızla birlikte heyecanımızı kaybetmeden, coşkumuzu kaybetmeden devam ettireceğiz" dedi.

Toplantıya AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve çok sayıda üye katıldı.

Konuşmaların ardından AK Parti Eskişehir Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerine plaketleri Genel Başkan Güldal Akşit tarafından takdim edildi.

Toplantı konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Eskişehir Kadın Kolları Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement