AK Parti İl Başkan Adayı Faruk Kanca 13 Mayıs'ı Bekliyor - Son Dakika
Politika

AK Parti İl Başkan Adayı Faruk Kanca 13 Mayıs'ı Bekliyor

AK Parti İl Başkan Adayı Faruk Kanca 13 Mayıs\'ı Bekliyor

Trabzon'da 13 Mayıs 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile gerçekleştirilecek olan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için bir süre önce adaylığını açıklayan Trabzonspor eski yöneticilerinden işadamı Faruk Kanca, Trabzon'da...

25.04.2012 14:04

Trabzon'da 13 Mayıs 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile gerçekleştirilecek olan AK Parti Trabzon İl Başkanlığı için bir süre önce adaylığını açıklayan Trabzon spor eski yöneticilerinden işadamı Faruk Kanca, Trabzon'da AK Parti Teşkilatları içinde sevgi, birlik ve beraberlik bağlarını yeniden tesis etmek için aday olduğunu söyledi.

Adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kanca, daha iyisini yapmak için ortaya çıktıklarını ifade ederek "Uzun süreden beri yürürlükte olan merkez ilçe yönetimimiz vardı. Tabi hizmetlerden memnun olanlar oldu olmayanlar oldu. Hizmetlerin iyisi vardır, çok daha iyisi vardır. Bizim yaptığımız değerlendirme ile çok geniş bir tabana yayılmış olan kitle ile yaptığımız istişarelerde gidişatın çok daha iyi olabileceğini dünya lideri başbakanın partisinin ki (2023 vizyonunu da hedefliyor) dolayısıyla hem merkez ilçede hem de ilde çok daha güçlü bir yapılanmanın olması gerektiğini çok daha iyi hizmetin olması gerektiğini istişarelerde ifade ettik. İşte bu geniş tabanla, merkez ilçeye müdahale ettik ve geniş bir taban ile temel bey kardeşimizi merkez ilçeye getirdik. Şimdi aynı şekilde istişareler sonucu ilde de bir değişikliğin olması gerektiğini vurguladık. Burada da arkadaşlar ile geniş istişareler yapıldı. Arkadaşlarımızın isimleri geçti, bizim de ismimiz geçti ve arkadaşlar bizde karar kıldılar. Bizde karar kılınınca görevden kaçmamız doğru olmazdı. Biz de başkanlığa niyetlendik ve yola koyulduk" dedi.

"ULAŞAMADIĞIMIZ HİÇBİR KÖY, HİÇBİR NOKTA KALMAYACAK"

Mevcut yönetimin geçtiğimiz seçimlerde kısmen başarılı olduğunu ve ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Kanca "Onlar da seçimlerde başarılı oldular, kısmen ama biz onlardan çok daha iyi yapabileceğimizi iddia ediyoruz. Mesela teşkilatlarla çok daha iç içe olacağımızı, teşkilatlarla çok daha bağlantılı olacağımızı söylüyoruz. Onların sorunlarını çözmek için gayretle çalışacağız. Burada sevgi bağları çok önemli olacak. Birbirimizi sevmemiz çok önemli. Nasıl birbirimizi severiz, birbirimizin işlerinin peşinden çok koşarsak birbirimizin işlerini iyi niyetli takip edersek birbirimizi severiz ama işleri savsaklarsak bu sevgi bağları kopar. İşte biz bu sevgiyi oluşturmaya çalışacağız. Farkımız başta sevgi olacak, arkasından çalışkanlık olacak. Mesela şunu çok iddialı söylüyorum; ulaşmadığımız hiç bir köy kalmayacak ulaşmadığımız hiçbir köy temsilcisi kalmayacak. Derdini dinlemediğimiz hiç bir köy temsilcisi kalmayacak bizim farkımız bunlar olacak" şeklinde konuştu.

"AKYAZI PROJESİ'NİN FİKİR BABASIYIM"

Akyazı Projesi ile isminin çok gündeme gelmediğini ancak Trabzonspor'da Nuri Albayrak yönetiminde görev yaptığı dönemde Akyazı Projesi'nin mevcut haliyle kendisi tarafından hazırlandığını da hatırlatan Faruk Kanca, şunları söyledi:

"Nuri Bey ile aynı yönetimdeydik. Nuri bey mevcut Avni Aker Stadı'nı revize edip yaşayan bir stat haline getirmeyi düşünüyordu ve onun için Hollanda'dan bir proje heyeti getirmişti. Zaten biz daha önce belediye meclisinde de bulunduk ve Akyazı için başka projelerim de vardı benim. Asım Bey'e sundum tabi o günün şartlarında gerçekleşmemişti. Onu da baz alarak şehrin başka ihtiyaçlarını göze alarak Akyazı Projesi sadece spor kompleksi değil orada şehrin birçok ihtiyacı da karşılanacak şekilde bir projeyi ve fizibiliteyi hazırladık ve Nuri Bey'e sunduk. Nuri Bey gerçekten çok takdir etti ve 'bu projeyi uygulamamız gerek' dedi o zaman Avni Aker'e hiç gerek yok Avni Aker'i o şehrin kalabalığından dışarıya çıkartmamız gerekiyor ve şehrinde havaalanı sorununu, Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ni, otogarı, havalimanına 2. pist ihtiyacı gibi bir çok sorunu da çözen bir projeydi. Bu kompleks bir projeydi ve bize görev verildi. Bu projeyi dönemin ilgili bakanlarına, milletvekillerine anlattık. Ankara'da kendilerine brifingler verdik. Sonrasında da projeyi Nuri Bey'e teslim ettik ve ondan sonraki süreci onlar takip etti.

Başbakanımıza proje anlatıldı. Başbakanımız da çok projeci bir vizyonu var, projeye çok büyük destek verdi. 'Sahil alanlarında dolgu yapılamaz' diye bir kanun vardı bu kanunu değiştirdi ve proje bugünlere kadar geldi. TOKİ'nin yaptığı projede otogar Değirmendere'den oraya alınıyor, onun akabinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü oraya alınıyor, Trabzonspor tesisleri oraya alınıyor ve ve mevcut yeri de havaalanına pist olarak ekleniyor. Rekreasyon alanları, tenis kortları,oteller, alışveriş merkezleri, restoranlar, benzin istasyonları, yani böylesine bir kompleks . Projenin bu günlere gelmesinden biz iftihar ediyoruz. Ben bugüne kadar bunu şahsımız adına çıkıp reklam olarak kullanmadık ama bugün gelinen noktada tabi vizyonumuzu ortaya koyabilmek için bunu söylemek durumundayız."

"TRABZON'U TRABZONSPOR'DAN AYRI DÜŞÜNEMEYİZ"

Trabzon'u Trabzonspor'dan ayrı düşünemeyeceklerini de ifade eden Kanca, 3 Temmuz'dan bu yana yaşanan süreci değerlendirerek "Yaşanan süreç takımı ve şehri olumsuz etkiledi. En başta şampiyonluk gidince takımın omurgası olan futbolcular Egemen, Selçuk, Engin ve Umut gibi futbolcular takımdan ayrıldı. Yerlerine alınan futbolcular uyum sağlayamadı ve aynı kalite ortaya çıkmadı. Omurga bu şekilde çökünce takım başarılı olamadı. Şike sürecine gelince şike sürecinde de tam oturaklı bir siyaset izlenemedi. Yönetim bir ara sustu daha sonra duruma tepki gösterdi. En son gelinen noktaya bakıyoruz 'Kişiler ceza alsın tüzel kişiler ceza almasın' diye saçma şeyler söylenmeye başlandı. Tüzel kişilik ceza almazsa biz kupayı nereden alacağız. Önemli olan bizim şu anda kupayı almamız. Fenerbahçe'nin küme düşmesinin bize bir artısı yok, kupayı almamızın bize bir artısı var çünkü kupa bizim hakkımız. Bunu bir şekilde almamız lazım. Yönetimin bunu alması gerekiyor yönetim bunu alırsa başarı kabul ederiz" dedi.

Trabzon'da kongrelerin hep gergin geçmesi ile ilgili olarak ise Faruk Kanca "Başbakan'ın tutumu bizim için muteberdir. Ama bu kongrelerde şunu görüyoruz; hep yarışa müsade ettiler. Pek sorun olmadı yani bizim merkez ilçede böyle oldu, Ankara'da Yeni Mahalle'de böyle oldu, Bursa'da böyle oldu, hep buralarda yarışa müsade ettiler. Hiçbir sorunda çıkmadı. Biz daha önce iki defa seçim kazandık. Görevden alınan bir yönetimdeydim, küsmedik devam ediyoruz yani dava bizim davamız yıllardan beri Tayyip Bey ile birlikte aynı davanın içinden geliyoruz. Onun için ben bu dönemde kongrenin gergin geçeceğini düşünmüyorum. Şahsen Başbakanımızın 'Çıkın demokratik olarak yarışın' demesini bekliyoruz, öyle ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İl Başkan Adayı Faruk Kanca 13 Mayıs'ı Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement