Alevi Kültür Merkezi'nden, AK Parti'li Metiner'e Tepki - Son Dakika
Politika

Alevi Kültür Merkezi'nden, AK Parti'li Metiner'e Tepki

Alevi Kültür Merkezi\'nden, AK Parti\'li Metiner\'e Tepki

Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, katıldığı bir televizyon programında "Cemevleri terör örgütlerinin merkezi olmamalı" sözleri nedeniyle AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e tepki gösterdi.

09.10.2013 13:27

Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, katıldığı bir televizyon programında "Cemevleri terör örgütlerinin merkezi olmamalı" sözleri nedeniyle AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'e tepki gösterdi. Gümüş, "Sayın Başbakan, milletvekiliniz açıkladığınız pakete göre nefret suçu işlemiştir. Neden paketinizin gereğini yapmıyor ve milletvekilinizi en ağır şekilde cezalandırmıyorsunuz?" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in, CNNTürk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programındaki sözleri Aleviler'in tepkilerine neden oldu. Kayseri Alevi Kültür Merkezi Başkanı Rüstem Gümüş, Metiner'in cemevleri ile ilgili olarak, "Cemevleri terör örgütlerinin merkezi olamamalı" dediğini belirterek, sert tepki gösterdi.

KİRLİ CÜMLELERİ BİZİ KİRLETEMEZ

"Mehmet Metiner'in ağzından dökülen kirli cümleler bizi kirletemez" diyen Gümüş, şunları söyledi:

"AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner'in bu açıklamasının, bir zihniyetin dışa vurumu olduğu aşikar. Keza, Metiner'in genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da defalarca 'Cemevleri cümbüş evleridir' demiştir. AKP iktidarı, ekseriyetle 'Aleviler kendi aralarında bile anlaşamıyorlar' yalanları ile Aleviler'e gömlek dikme çabası içerisinde bulunmuş, birçok yörede cemevleri dozerlerle yıkım tehditlerine maruz kalmıştır. Mehmet Metiner isimli şahsiyet, unutmamalıdır ki, Aleviler yüzlerce yıldır, atılan iftiralar ve yalanlarla kirletilememiştir. Metiner'in 'çamur at izi kalsın' çabası da beyhudedir. Ağzınızdan dökülen kirli cümleler de Aleviler'i Türkiye halkları nezdinde kirletmeyi başaramayacaktır."

Demokratikleşme Paketi'ne de göndermede bulunan Gümüş, Başbakan Erdoğan'a da seslenerek şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan, işte size hodri meydan. Yeni süreçte nefret, ayrımcılık, yaşam tarzına müdahale gibi suçlarla daha etkin biçimde mücadele edeceğinizi, dili, ırkı, rengi, siyasi düşüncesi, dini veya mezhebi nedeniyle işlenirse bu suç cezasının daha da ağırlaşacağını söylediniz. Daha ne bekliyorsunuz? Toplumu ayrıştıran, kin ve nefret suçu işleyen milletvekiliniz hakkında gereğini yapınız. Metiner'in açıklamaları nefret suçu olarak değerlendirilmeyecekse, bu paketin neresine 'demokrasi' ismini konduracağız?" - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Alevi Kültür Merkezi'nden, AK Parti'li Metiner'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement