BDP, Şahin Hakkındaki Önergeyi Çekiyor - Son Dakika
Politika

BDP, Şahin Hakkındaki Önergeyi Çekiyor

BDP, Şahin Hakkındaki Önergeyi Çekiyor

BDP'li Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdikleri gensoru önergesini çekeceklerini açıkladı.

30.03.2012 13:40  Güncelleme: 18:35

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) grup başkan vekili Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdikleri gensoru önergesini çekeceklerini söyledi.

Kaplan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) verdiği 2 gensoru önergesinin, yarın görüşüleceğini, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında kendi verdikleri gensoru önergesinin de aynı güne konularak etkisiz hale getirilmek istendiğini iddia etti. Bu nedenle gensoru önergesini geri çekerek istedikleri başka bir gün görüşülmesini talep edeceklerini belirtti.

"MİLLETVEKİLLERİMİZ REHİN ALINMIŞTIR"

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Tunceli eski milletvekili Şerafettin Halis'in, Meclis'te de dile getirdiği konuları bir toplantıda söylediği için 16 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Bu cezanın kabul edilemeyeceğini ifade eden Kaplan, BDP'li Cizre Belediye Başkanı'nın da bir konuşması nedeniyle 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve kesinleşmesi sonucunda da görevden alındığını hatırlattı.

Kaplan, "İktidara hodri meydan diyoruz, erken seçime buyurun. İktidarla sandıkta boy ölçüşmeye varız. 5 katı fark atmazsak kamuoyu bizden hesap sorabilir" dedi.

"BDP'li tutuklu milletvekilleri rehin alınmıştır" iddiasında bulunan Kaplan, Anayasa'nın ihlal edilmesinin alışkanlık haline getirildiğini savundu. Kaplan, "İnternet andıcının aynısını şu an AK Parti, KCK soruşturmalarıyla yapıyor. İnternet andıcı bir taraftan Silivri'de yargılanırken bir taraftan da hükümet, KCK operasyonlarıyla internet andıcını sürdürüyor" diye konuştu.

Kamu Emekçileri Sendikası'nın (KESK) Kızılay Meydanı'ndaki eylemine de değinen Kaplan, "Artık tahammül sınırları aşıldı. Bir vahşet, Meclis'in yanıbaşında yaşandı. Eskiden baharın başında Kızılay Meydanı parfüm kokardı, şimdi ise gaz kokmaya başladı" dedi.

Kaplan, bir soru üzerine Meclis Genel Kurulu'na silahla gelmeyi kabul edemeyeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BDP, Şahin Hakkındaki Önergeyi Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement