CHP'li Genç: Bunlar Eğitimi Medrese Eğitimine Dönüştürmek İstiyor - Son Dakika
Politika

CHP'li Genç: Bunlar Eğitimi Medrese Eğitimine Dönüştürmek İstiyor

CHP\'li Genç: Bunlar Eğitimi Medrese Eğitimine Dönüştürmek İstiyor

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni eğitim sistemini eleştirerek, "Bunlar eğitimi medrese eğitimine dönüştürmeye çalışıyorlar" dedi.

12.01.2013 17:59

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yeni eğitim sistemini eleştirerek, "Bunlar eğitimi medrese eğitimine dönüştürmeye çalışıyorlar" dedi.

Kamer Genç, Zonguldak'ın Gökçebey İlçesi'nde ziyaretlerde bulundu. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ile Türk Eğitim-Sen Şubesi ve Eğitim-Sen Temsilciliği'ni ziyaret eden Genç, yeni eğitim sistemini eleştirdi. Hükümetin, Türk eğitim sistemini medrese eğitimine dönüştürmeye çalıştığını ileri süren Genç, şöyle dedi:

"Çağımızda akla, bilime yönelik olmayan eğitim olabilir mi? Bunların istediği Atatürk'ü bitirmektir. Bunların ne eğitimi, ne kültürü, Atatürk'ü anlayabilecek nitelikte değildir. Türkiye'de eğitimi yok edip, düşünmeyen, okumayan, üretmeyen, sadakaya muhtaç bir nesil yaratmaya çalışıyorlar. Ama ben Atatürk'ü, 89-90 yıldır kurduğu bu çağdaş laik cumhuriyeti, bu büyük eserleri, böyle kısa zamanda yıkacaklarına inanmıyorum. Yok edemeden gidecekler."

'FRANSA İSTERSE BULUR'

Ardından Gökçebey Belediyesi'ne geçerek CHP'li Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan'ı ziyaret eden Genç, çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Fransa'nın, 3 kadın PKK'lının öldürülmesi olayını aydınlatmasını beklediklerini belirten Genç, "Fransa isterse bunun kimin tarafından öldürüldüğünü bulur. Ama bu infazın Tayyip Erdoğan'ın açılımıyla ilgili olup olmadığını bilemem" dedi.

İmralı sürecine de değinen Genç, "Tayyip Erdoğan kafasına koymuş, Başkan olacak. Başkan olmak için her türlü taklayı atacak, her türlü yola başvuracak. Bunlar Türkiye üzerine yapılan oyunlardır. Bu işin aktörü Amerika'dır. Amerika ne istiyorsa onu yaptırıyor. PKK'yı ayakta tutan da, yaşatan da Amerika'dır. Türkiye hakikaten bu terör olayını bitirmek istiyorsa Amerika ile açık açık oturup konuşması lazım" diye konuştu. - Zonguldak/ Gökçebey

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Genç: Bunlar Eğitimi Medrese Eğitimine Dönüştürmek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement