Günaydın, Battalgazi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

Günaydın, Battalgazi'yi Ziyaret Etti

Günaydın, Battalgazi\'yi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

18.03.2014 14:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için büyük önem taşıdığını söyledi.

CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen seçim çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya gelen Günaydın, Battalgazi ilçesinde partililere hitap etti.

Günaydın, sözlerine 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümünde Çanakkale şehirlerini anarak başladı.

Türkiye'nin 12 çalışma günü sonrasında yerel seçime gideceğini anımsatan Günaydın, 30 Mart yerel seçimlerinin Türkiye ve Malatya açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Malatya'nın büyükşehir statüsüyle birlikte seçime gireceğini ifade eden Günaydın, " AK Parti, "Bu CHP'liler büyükşehire karşı çıktılar" propagandası yapıyorlarmış. Biz aydın namusu içerisinde bütün eleştirileri saygıyla dinleriz ama cevabını da açık ve net olarak veririz. Büyükşehirle birlikte Malatya'da 39 belde belediye başkanlığı o belde de oturan vatandaşlarımıza sorulmadan kapatıldı. Biz belde belediyelerinin referandum yapılmadan, vatandaşa sorulmadan, Ankara'dan dayatmayla kapatılmasına karşı çıktık. 30 Mart günü Malatya'da bir tane köy kalmayacak. Köyler, mahalle olacakmış. 495 köy kapatılacak ve adı mahalle olacak. "Ha köy muhtarlığı ha mahalle muhtarlığı" diyebilirsiniz. Ama kazın ayağı öyle değil. Köy muhtarlığının tüzel kişiliği var. Köy mallarını koruyup, temsil edebiliyor. Ancak mahalle muhtarlığının tüzel kişiliği yok. Dolayısıyla köyün orta malı, en yakın belediyeye bağlanıyor. O zaman Türkiye'deki milyonlarca köylü kardeşim soruyor, "Benim malımı, bana sormadan, benim elimden alıp nasıl belediyeye verirsin?" CHP, köylerin kapatılmasına ve köylerin mal varlıklarının belediyeye devredilmesine karşı çıkıyor. büyükşehir statüsüne geçtiğiniz zaman emlak vergileri yüzde yüz artıyor. Bu hem bina hem de arsa vergileri için söz konusu. Basit usulde vergilendirilen esnaf, artık 3 ayda bir beyanname vermek zorunda kalacak. ve vergi düzeyi artacak. Biz, zaten vatandaşın üzerinde büyük bir vergi yükü var, ilave vergi yükü yüklemeyelim diyerek, bununda uygun olmadığını söyledik. Ancak Türkiye'de nüfusu 750 bini geçen 30 il büyükşehir oldu. Nüfusu 760 bin olan Malatya'da büyükşehir oldu. Anasının ak sütü gibi helal olsun. Malatya büyükşehir olmayı tarihiyle, kültürüyle, birikimiyle zaten çoktan hak etmiş olan bir ilimizdi. Büyükşehir olmasını da bu anlamda destekledik" dedi.

30 Mart seçimlerinin gelecek açısından önemli olduğuna dikkat çeken Günaydın, şunları söyledi: "Kentlerimiz önemli. Kentlerimizi sağa sola peşkeş çektirmemek, halk için meydanlarımızı, fabrikalarımızı kullanmak önemli. Tekel fabrikanızı kapattılar. Artık tütün ekilmiyor, işçi çalışmıyor. Sümer fabrikanızı kapattılar. Eğer bunlara oy verirseniz, önümüzdeki dönemde hiç şüpheniz olmasın şeker fabrikanızı da kapatacaklar. Böylece pancar da ektirmeyecekler. O fabrikada çalışan işçilerde işlerini kaybedecek. Oradan yaratılan gelirle, dükkanını döndüren esnafta gelir kaybına uğrayacak. Peki kim kazanacak? O fabrikanın arsası kime verilecekse, onlar kazanacak. Bu anlamda hayatımıza ve geleceğimize ilişkin bir seçim süreciyle karşı karşıyayız."

Günaydın, mazotu çiftçilere 1,5 liradan vereceklerini kaydederek, "Biz çiftçi kardeşlerimize mazotu 1,5 liradan vereceğimizi söyledik. "CHP, mazotu 1,5 liradan veremez. CHP sizi kandırıyor" dediler. Oysa hepimiz biliyoruz ki, bu memlekette gemi sahiplerine mazot 1,5 liradan veriliyor. Ama çiftçiye gelindiğinde 5 liradan veriliyor. Niye? Çünkü gemiciler yandaş, çiftçi vatandaş. Cumhuriyet Halk Partisi yandaş bilmez. CHP, 76 milyon yurttaşımızı hiç ayırt etmeden vatandaş olarak görür. Mazotu 1,5 liradan yani mal oluş fiyatından vereceğiz. Biz bunu yaparsak, Türkiye kendisi üretecek. Buğday için Ukrayna'ya el açmayacak. Pamuk için Yunanistan'a, saman için Gürcistan'a mahkum ve muhtaç olmaktan kurtulacak. Hayvanını Şili'den, kurbanlığını Bulgaristan'dan ithal etmeyecek" diye konuştu.

"SORUNUNUZ ÇÖZÜLMEDİ, BUNDAN SONRADA ÇÖZÜLMEYECEK"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, Battalgazi'nin, Malatya'nın en verimli topraklarına sahip ilçesi olduğunu ifade ederek, "Buraya ne eksek o yetişiyor ama maalesef Battalgazililer yetiştirdikleri kadar kendileri zenginleşemiyor" dedi.

Ağbaba, Battalgazi'nin sulama sorununun çözülmediğini kaydederek, "Başbakan, tabloya bakıyor ki Battalgazi'de oy artmış. "Hiçbir sorun yok" diyor. Başbakan bu tabloya bakarak, "Sulama sorunu yok" diyor. Ama sulama sorunu var. Peki, Battalgazililer her seçimde aynı partiye oy veriyor musunuz? Veriyorsunuz. Allah aşkına Battalgazi'de kayısı üreticisinin en temel sorunu su değil mi? Bu sorun çözülmedi. Bundan sonrada çözülmeyecek. Niye çözülmeyecek? Çünkü siz çözülmesini istemiyorsunuz. Çözülmesini isteseniz, her seçimde aynı partiye oy vermezsiniz. Bir seçimde söz verip, yapmayanlara da hesap sorarsınız. Battalgazi'de birçok mahallede kanalizasyon borusu kırılarak, sulama yapıldığını gördüm. Bu sizin değil, buna sizi mahkum edenlerin suçu değil. Hala bu devirde 2014 yılında Malatya'nın en verimli bölgesi Battalgazi'de insanlar kayısılarını sulayamıyorsa, o suç biraz sizin ama en çok bu ülkeyi yönetenlerindir" ifadelerini kullandı.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, 30 Mart yerel seçimlerinde destek istediklerini ifade ederek, "Sizlerden destek istiyoruz. Destek verirseniz, daha iyi bir Battalgazi ve Malatya oluşturacağız" dedi.

CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, büyükşehrin ne olduğu bilinciyle seçim çalışmalarını yürüttüklerini dile getirerek, her noktaya ayrı projeler geliştirdiklerini belirtti.

İnci, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır'ın projelerine de değinerek, "Hepsi bizim açıkladığımız projelerin, başına farklı kelimeler konmuş, benzer projeler. Ama bir tane farklı proje var. O projede, Şoför Okulu ve Altay Kışlası'nı konut alanına açarak, birilerine verecekler" iddiasında bulundu.

CHP Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya da, Battalgazi'de sosyal belediyeciliği hayata geçireceklerini ifade ederek, Battalgazi'nin yeterli hizmeti alamadığını söyledi.

Battalgazi'nin sorunlarını çözmeye talip olduklarını dile getiren Kaya, ortak akıl ve istişareyle Battalgazi'yi yöneteceklerini kaydetti.

Günaydın, açıklamaların ardından Battalgazi ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Günaydın, Battalgazi'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement