HAS Parti 2. Bölge Toplantısı Mardin'de Yapıldı - Son Dakika
Politika

HAS Parti 2. Bölge Toplantısı Mardin'de Yapıldı

HAS Parti 2. Bölge Toplantısı Mardin\'de Yapıldı

Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, "Türkiye'nin Suriye konusunda bir dış müdahale yapmaması gerekir, bu bir intihar olur" dedi.

26.03.2012 17:14  Güncelleme: 17:35

Halkın Sesi Partisi (HAs Parti) Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, " Türkiye'nin Suriye konusunda bir dış müdahale yapmaması gerekir, bu bir intihar olur" dedi.

HAs Parti 2. bölge toplantısını Mardin'e gerçekleştirdi. Mardin Öğretmenevi'nde düzenlenen bölge toplantısına, Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, Has Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Timurağaoğlu, çevre illerin il başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, hükümetin dış politika tarzının yanlış olduğunu, sıfır sorun yerine bütün komşular ile sorunlar yaşandığını söyledi. Gündemde olan Suriye ile Türkiye ilişkilerini değerlendiren Güneş, Suriye meselesiyle bölgede Şii Sünni kavgasının çıkarılmak istendiğini ifade etti.

Türkiye'nin Suriye konusunda bir dış müdahale yapmaması gerektiğine inandıklarını kaydeden Güneş, "Açıkça söylüyorum Türkiye'nin Suriye konusunda bir dış müdahale yapmaması gerekir. Bu bir intihar olur. Bölgede bir mezhep kavgasının başlangıcı demek olur. Bölgeye ne NATO'nun, ne ABD'nin, ne Rusya'nın ve herhangi bir dış gücün müdahale etmesine razı değiliz. Suriye meselesinin daha fazla büyümemesi için bölge ülkelerinin bu sorunu çözmesiyle ilgili planı 2 Ağustos 201l'den beri söylüyoruz. Başta Türkiye

ve İran olmak üzere, bölgenin büyük ülkeleri sürecin içerisine girmeli, akan kanın durdurulması, BAAS Partisi'nin kapatılması, sonrasında bir seçim takvimi ilan edilerek seçilecek olan kişilere Suriye yönetiminin devredilerek bir esenlik sürecinin oluşması gerektiğini başından beri söylüyoruz." dedi.

Daha sonra Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, sinevizyon eşliğinde partililere seslendi. Ardından da partiye katılanlara rozetleri takıldı.

- MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika HAS Parti 2. Bölge Toplantısı Mardin'de Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement