Kadın ve Çocuk Cinayetleri - Son Dakika
Politika

Kadın ve Çocuk Cinayetleri

Kadın ve Çocuk Cinayetleri

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu: "CHP idam cezasına karşı olmaya devam ediyor.

05.05.2014 12:24

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, kadın ve çocuk cinayetleri ile ilgili idam cezası tartışmalarını değerlendirirken, "CHP idam cezasına karşı olmaya devam ediyor. Tayyip Erdoğan'ın, bu tür suçlarda müebbet hapis uygulanması açıklamasını mantıklı görüyorum. Bu da bir hukuki düzenleme gerektiriyor" dedi.

Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, basın özgürlüğünün giderek yok edildiğini, Türkiye'nin bu konuda Avrupa'nın en geri ülkesi olduğunu savundu.

Washington merkezli Freedom House'un 2014 raporunda Türkiye'nin "kısmen özgür" ülkeden "özgür olmayan" ülke kategorisine gerilediğini ve 197 ülke arasında 134'üncü sıraya düştüğünü belirten Loğoğlu, buna rağmen Dşişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Türkiye özgür bir ülke, raporu ciddiye almayın" dediğini anımsattı. Loğoğlu, Davutoğlu'nun bu açıklamasını, "Türk halkının aklıyla alay etmek" olarak değerlendirdiğini ileri sürdü.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretler esnasında sarf ettiği sözlere değinen Loğoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Gauck daha ülkeden ayrılmadan sert eleştirilerde bulunduğunu ifade ederek, "Türkiye topraklarını terk edene kadar saygı gösterilmesi gerekirdi. Bu tepki, bizim kültürümüzde olmaması gereken bir çizgi" dedi.

Erdoğan'ın ayrıca mezhepçilik yaptığını ve cemevlerinin Almanya'da ibadethane olarak kabul edilmesine tepki gösterdiğini öne süren Loğoğlu, "Alevilere yönelik ifadeleri, kendi duruşunu tekrar ortaya koyması bakımından önemli. Kendisi gibi düşünmeyen, inanmayan herkesi düşman ilan ediyor" diye konuştu.

Bugün TBMM Genel Kurulu'nda, 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergeleri görüşüleceğini anımsatan Loğoğlu, AK Parti milletvekillerinin bu konuda göstereceği tavrın önemli olduğuna dikkati çekti. Loğoğlu, "Yolsuzluk, rüşvete karşı mı olacaklar; yoksa Tayyip Erdoğan'ın belirlediği çizgide sadece ellerini mi kaldıracaklar, göreceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Loğoğlu, belden aşağı vuruşlara mahkum edilmiş bir siyasi süreç yaşandığını ifade etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir konuşmasını değerlendirirken, "eskiden olsa cinayet sebebidir" şeklinde ifade kullandığını belirten Loğoğlu, Arınç'ın bu tutumunu kınadıklarını ve sözlerini geri almasını beklediklerini kaydetti.

Loğoğlu ayrıca, AK Parti'nin, sanki Cumhurbaşkanını yalnızca kendileri belirleyecekmiş gibi açıklamalar yaptığını, bunun kamuoyuna karşı bir saygısızlık olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Loğoğlu, partisine maliyeti ne olursa olsun, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sonuna kadar üzerine gideceklerini ifade etti.

Kadın ve çocuk cinayetlerine ilişkin idam tartışmalarına değinen Loğoğlu, ardı arkası kesilmeyen bu taciz ve cinayetlerde birinci sorumluluğun hükümette olduğunu söyledi. Bu sorunun çözülmesi için kökten tedbir alınması gerektiğini belirten Loğoğlu, "CHP idam cezasına karşı olmaya devam ediyor. Tayyip Erdoğan'ın, bu tür suçlarda müebbet hapis uygulanması açıklamasını mantıklı görüyorum. Bu da bir hukuki düzenleme gerektiriyor" dedi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kadın ve Çocuk Cinayetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement