Tatil Keyiflerini Kaçırdı - Son Dakika
Politika

Tatil Keyiflerini Kaçırdı

Tatil Keyiflerini Kaçırdı

AK Parti'li Milletvekilleri, Parti Grup Toplantısının Kapalı Bölümünde Meclisin Tatile Girmemesi Konusunda Alınan Kararı Olumlu Bulurken, Muhalefet Milletvekilleri Bu Kararı Yanlış Buldu.

11.06.2008 14:08

AK Parti'li milletvekilleri, parti grup toplantısının kapalı bölümünde Meclisin tatile girmemesi konusunda alınan kararı olumlu bulurken, muhalefet milletvekilleri bu kararın AK Parti hakkındaki kapatma davasının sürmesi nedeniyle alındığı değerlendirmesini yaptı.

Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişinde gazetecilerin, Meclisin tatile girmemesi kararı ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Unakıtan, Genel Kurul gündemine giren ancak, henüz görüşülemeyen kanunlar bulunduğunu ifade etti ve ''Ben işi o yönden alırım. Bu durum, fevkalade iyi bir durum. Meclisi (AK Parti Grubunda alınan), bu kararı aldığından dolayı da tebrik ederim. Millet adına çalışmak güzel bir şey'' diye konuştu.

Tatil planı olup olmadığı sorulan Unakıtan, ''Yok... Hiç bir zaman tatil yapamadım. Bakanlığım sırasında hiç bir zaman tatil planı yapamadım'' dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, aynı yöndeki soru üzerine, 5 yıldır Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yaptığını, bütün toplantılara katıldığını ve bu kararın kendisi için sürpriz olmadığını kaydetti.

''Tatil yapmama kararının AK Parti hakkındaki kapatma davasına endeksli olduğu'' yolundaki değerlendirme üzerine Hamzaçebi, şunları söyledi:

''Bu takvim tabii ki güzel değil. 'Ben de Meclisi açık tutacağım, kimseyi tatile göndermeyeceğim' yaklaşımı hoş değil. Memuriyetimden beri gece gündüz çalışmaya alışkın bir insanım. Hiç önemli değil. Ama mantık yanlış. Bunun arkasında şu var: Meclisi tekrar olağanüstü toplantıya çağırmamak için Meclisi tatile sokmuyorlar. Meclisi olağanüstü toplantıya seçim için çağrılabilir. Kapatma davasının sonucuna göre, gerekirse erken genel seçimi parlamentodan çıkarmak niyetindeler. Yoksa 'Mecliste işler çok, çalışalım' niyeti değil.''

CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz da AK Parti'nin bu kararı, milletvekillerinin ayrılmasından korktuğu için aldığını ileri sürdü.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise ''Yüce Meclis bir partinin keyfine göre çalışmaz. Milletvekilleri de insandır'' dedi.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 4. maddesine göre 'angaryanın' yasak olduğunu, zorla çalıştırma yasağı bulunduğunu ifade eden Kaplan, Türkiye'nin bu sözleşmeyi imzaladığını hatırlattı.

Meclisteki yasaların ne zaman görüşüleceğini bilmediklerini, tasarı üzerinde çalışmadan Meclise geldiklerini kaydeden Kaplan, ''Bu kadar kalitesiz bir çalışmayı, bir partinin sırf kendi öznel durumu nedeniyle bu şekilde yönlendirmesine mümkün olduğunca izin vermeyeceğiz'' diye konuştu.

Hasip Kaplan, kriz olmadığı için erken seçim kararı beklemediğini ifade ederek, asıl krizin AK Parti ile CHP arasında yaşandığını savundu.

Aynı soruyu yanıtlayan AK Parti İzmir Milletvekili İbrahim Hasgür de ''Bizim tatilimiz olmaz. Memleket, millet için çalışıyoruz'' sözleriyle Meclisi çalıştırma kararını desteklediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Tatil Keyiflerini Kaçırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement