Umut Oran Tokat'ta - Son Dakika
Politika

Umut Oran Tokat'ta

Umut Oran Tokat\'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a ses kayıtları ile ilgili sorularını yazılı olarak yanıtlaması için soru önergesi verdiğini söyledi.

18.03.2014 15:36

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ses kayıtları ile ilgili sorularını yazılı olarak yanıtlaması için soru önergesi verdiğini söyledi.

Tokat'ta yaklaşan yerel seçimler öncesi partisi tarafından düzenlenen programlara katılan CHP'li Oran, parti binasında basın açıklaması yaptı. CHP İl Başkanı Duran Kum ile CHP Tokat Belediye Başkan Adayı Hadiye Ardhanlı'nın yanı sıra partililerin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında CHP'li Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları ile ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a soru önergesi verdiğini kaydetti.

17 Aralık 2013 tarihinde gerçekleştirilen rüşvet ve yolsuzluk operasyonun yapıldığı saatlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmelerinin trafik ve sinyal (HTS) kayıtlarına dair tarafına ulaşan bilgiler olduğunu ifade eden Oran, söz konusu görüşmelerle ilgili 16 madde sıraladı.

TBMM'de 4 bakanla ilgili fezlekelerin olağan üstü gündemle görüşüleceğini belirten Oran, Türkiye'nin her yerinde yerel seçim değil, bir genel seçim havası olduğunu belirterek, "Bir anlamda hükümet güvenoyu seçimi haline gelmiş durumda çünkü 12 yıl boyunca bu dönem ciddi bir yıpranma yaşadılar. Bu anlamda yerel seçimin ayrı bir önemi var. Mitinglerin ana gündem maddesi yolsuzluk ve rüşvet operasyonu" ifadelerini kullandı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement