Atletizm Dünyasının 'Cüneyt Abisi' Düzenlenen Törenle Anıldı - Son Dakika
Spor

Atletizm Dünyasının 'Cüneyt Abisi' Düzenlenen Törenle Anıldı

Atletizm Dünyasının \'Cüneyt Abisi\' Düzenlenen Törenle Anıldı

77 yaşında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden atletizm dünyasının "Cüneyt Abisi" Cüneyt Koryürek, ölümünün 4.yıldönümünde Ankara'da anıldı.

19.01.2012 21:35

77 yaşında trafik kazası sonucu hayatını kaybeden atletizm dünyasının "Cüneyt Abisi" Cüneyt Koryürek, ölümünün 4. yıldönümünde Ankara'da anıldı. Koryürek'in arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı anma töreninde duygu dolu anlar yaşandı.

Koryürek, atletizme başladığı kent olan Ankara'da, Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan törenle anıldı. Türk atletizmine hem sporcu hem antrenör hem de gazeteci olarak büyük emek veren Cüneyt Koryürek için ölümünün 4. yıl dönümünde, Gazeteciler Cemiyeti'nde bir anma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene eski Gençlik ve Spordan Devlet Bakanı Yücel Seçkiner, eski milli atletlerden Veli Ballı, Necdet Ayaz, Cahit Önel'in eşi Aycan Önel, Ülker Kutlu, Mehmet Türkan, asker atlet Ömer Lütfi Gültekin, 1951 Akdeniz

Oyunları 3 adım atlama şampiyonu Akın Altıok, eski sırıkla atlama şampiyonu Sinan Özışık, eski orta mesafe koşucusu Necdet Ayaz, Atletizm Milli Takım Antrenörü Mehmet Tümkan, Atletizm Federasyonu eski Sekreteri İbrahim Tunalı, Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ergüder Uzun, Cüneyt Koryürek'in arkadaşı Atilla Köksal, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor Kulübü Müdürü Nevzat Gürel, Doping Uzmanı Dr. Kaya Livanelioğlu, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ali Abalı, gazeteci-yazar Serhat Hürkan katıldı.

Cüneyt Koryürek'in anlatıldığı anma töreninde yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

"CÜNEYT, ATLETİZM İÇİN BİR DEĞERDİ"

Milli atlet Aycan Önel, Cüneyt Koryürek'in hem spordan arkadaşı olduğunu hem de aile dostu olduğunu ifade ederek, "Çok güzel günlerimiz oldu dolayısıyla gayet güzel bir stille yarışmalara iştirak ediyordu ve bizi de seyrediyorduk onu. Bir zaman sonra eşim Cahit'le birlikte Amerika'ya gitti, dostlukları orada da devam etti" şeklinde konuştu.

"Cüneyt, atletizm için çok büyük bir değerdi" diyen milli atlet, "Bir arşivdi. İyi veya kötü söylediği sözden asla caymayan bir tipti" dedi.

"30 SPOR HAYATIMDA EN KOLAY ULAŞILAN FEDERASYON BAŞKANIYDI"

Milli atlet Ülker Kutlu ise atletizme 17 yaşındayken başladığını hatırlatarak, "Cüneyt Abinin federasyon başkanlığı döneminde zirvedeydim. Onun en çok beğendiğim tarafı bizi hem yarışlarımızda hem de antrenmanlarımızda, 19 Mayıs Stadı'nda Hıncal Uluç ve Nejat Kök Bey'le beraber oturarak seyreder ve hatalarımızı, neler düşündüğümüzü kritik ederdi. 30 yıllık spor hayatımda en kolay ulaşılan federasyon başkanıydı. Ona ulaşmak için randevu almanıza, kapısında beklemenize gerek yoktu" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Koryürek'in eşini çok sevdiğini gözyaşları içerisinde anlatan Kutlu, eşinin vefatını Koryürek'e telefonda ilettiğinde çok üzüldüğünü kaydetti.

CÜNEYT KORYÜREK'İN ÖZGEÇMİŞİ

Türk atletizmine unutulmaz hizmetlerde bulunan, Atletizm Federasyonu Başkanlığı yapan, Atletizm Vakfı'nın oluşturulmasında yer alan Koryürek, 100 metre koşucusu olarak aktif sporculuk hayatında da önemli başarılara imza attı. Amerikan Atletizm Yazarları Derneği, Uluslararası Olimpiyat Tarihçiler Birliği ve Atletizm İstatistikçileri Birliği üyesi olan Koryürek, Atletizm Federasyonu'nda başkanlık dahil bir çok pozisyonda görev aldı. Ankara Amatör Atletizm Kulübü'nün kurucusu olan, şampiyon atletlere

hocalık yapan Koryürek, Kıtalararası Avrasya Maratonu'nun bugünkü konumuna gelmesinde de büyük pay sahibiydi. 1960 Roma Olimpiyatları ve 1983 Dünya Atletizm Şampiyonalarından itibaren tüm olimpiyat ve dünya şampiyonalarını izleyerek, izlenimlerini yazılarıyla okurlarına aktaran Koryürek'in ayrıca Türkiye'de çalıştığı bazı atletler Türkiye ve Balkan rekorları kırdı.

Son olarak bir haber kanalında yayınlanan Atletizm Aktüel adlı programda yorumcu olarak görev yapan Koryürek, 19 Ocak 2008'de İstanbul Şişli Harbiye'de yaya olarak yolun karşısına geçmeye çalışırken bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Ambülansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Koryürek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve aynı gün hayata gözlerini yumdu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Atletizm Dünyasının 'Cüneyt Abisi' Düzenlenen Törenle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement