Balkan Grand Prix 2014 - - Son Dakika
Spor

Balkan Grand Prix 2014 -

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Balkan Grand Prix'si olarak Hazar Gölü'nde düzenlenen yarışmayı Avrupa düzeyine çıkarmak istediklerini söyledi.

17.08.2014 08:19

Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Balkan Grand Prix'si olarak Hazar Gölü'nde düzenlenen yarışmayı Avrupa düzeyine çıkarmak istediklerini söyledi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde Hazar Gölü kıyısındaki Galaksi Tatil Köyü'nde yarın saat 09.00'da başlayacak yarışmalar öncesi kente gelen sporcu kafilesi, tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Ulu Cami ve Harput Kalesi'ni gezdi.

Balkan Grand Prix 2014 triatlon finalinde Türkiye, Romanya, Bulgaristan, Sırbistan ve Makedonya'dan gelen, yıldızlar, gençler ve elitler kategorilerinde yarışacak 62 sporcu, gezi sonrası Harput'ta bulunan bir restoranda düzenlenen teknik toplantıya katıldı.

Sporculara, yarışmanın düzenleneceği Hazar Gölü, pist alanı ve hava koşullarıyla ilgili bilgiler verildi. Ardından, sporcular için makarna partisi düzenlendi.

Elazığ Vali Yardımcısı Tarık Bahadır, toplantıda yaptığı konuşmada, Balkan Grand Prix 2014 triatlon finalinde sporculara başarılar diledi.

Valilik olarak ilerleyen yıllarda bu tür organizasyonların Elazığ'da daha üst düzeyde gerçekleştirileceğine inandıklarını ifade eden Bahadır, şöyle konuştu:

"Hazar Gölü hem Türkiye'nin hem de dünyanın göz bebeği olan destinasyonlardan biri. Avrupa'da seçkin destinasyonlar arasında yer alan Hazar Gölü'nde bu tür organizasyonların daha da artmasını diliyoruz. İlerleyen dönemlerde gölümüzle triatlon sporunun bir arada anılır hale gelmesini, uluslararası organizasyonlarla daha ileri düzeylere taşınmasıyla beraber oluşacağını düşünüyoruz."

Triatlon Federasyonu Başkanı Güneş de Balkan Grand Prix'sine Elazığ'ın büyük bir özveriyle ev sahipliği yaptığını belirterek, organizasyonun gerçekleştirilmesinde destek veren Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'na teşekkür etti.

Tüm bu kurumların organizasyonun içinde olmasının Elazığ'ın triatlona sahip çıktığı anlamına geldiğini ve bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Güneş, şunları kaydetti:

"Bu yıl Balkan Grand Prix'si olarak bu yarışmamız yapılacak. Şu anda 62 sporcu olarak buradayız. Gelecek sene umuyorum Balkan Şampiyonası olabilir ama bunu yavaş yavaş Avrupa düzeyine çıkarmayı istediğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Balkan ülkeleri de Elazığ'ı sevdiler. Sağolsunlar aramızda Romanya Genel Sekreteri var, Bulgaristan'dan arkadaşlarımız var. Bütün ülkelerin hem yöneticileri hem de sporcuları aramızdalar. Onlar da artık Elazığ denilince koşa koşa buraya geliyorlar."

Muhabir: İsmail ŞEN

Yayınlayan: Hüseyin Doğru

Balkan Grand Prix 2014 -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Balkan Grand Prix 2014 - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement