Cimbom, Kartal ve Kanarya Taraftarları Omuz Omuza - Son Dakika
Spor

Cimbom, Kartal ve Kanarya Taraftarları Omuz Omuza

Cimbom, Kartal ve Kanarya Taraftarları Omuz Omuza

ÜÇ BÜYÜKLERİN TARAFTARLARINDAN PROTESTO Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA) TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Çorlu Belediye Başkanlığı'nın dernek binalarını yıkım kararı aldığı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin taraftarları belediye önünde toplanarak bu durumu protesto etti.

09.07.2010 18:47

ÜÇ BÜYÜKLERİN TARAFTARLARINDAN PROTESTO

Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ), (DHA)

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde ruhsatı olmadığı gerekçesiyle Çorlu Belediye Başkanlığı'nın dernek binalarını yıkım kararı aldığı Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin taraftarları belediye önünde toplanarak bu durumu protesto etti.

2007 yılında dönemin Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Altan Ersin tarafından 4 büyük kulüp için ilçenin belirli yerlerindeki parklara dernek binası yapılıp 10 yıl işletmek için izin verildi. İhaleye fesat karıştırmak suçundan tutuklu yargılanan Altan Ersin'in yerine 29 Mart yerel seçimlerinde yine CHP'den Ünal Baysan göreve geldi. Fenerbahçeli Ünal Baysal, verilen dernek binalarının usule aykırı olduğu gerekçesiyle müfettiş raporu doğrultusunda belediye meclisinde yıkım kararı aldı ve kararı derneklere tebligat ile bildirdi.

TRABZONSPOR BOŞALTTI

Dernek binasının yıkılması için tebligat alan Trabzon spor binasını boşalttı; ancak Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray spor kulüplerinin taraftarları duruma tepki gösterdi. Derneklerin Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı itiraz da kabul edilmedi.

Üç büyük kulübün taraftarları kararı protesto etmek için bugün Çorlu Belediyesi önünde toplandı. Taraftarı oldukları takımların formalarını giyen yaklaşık 150 kişi kararı protesto etti. Üç büyük takımın dernek başkanları adına açıklamayı Çorlu Beşiktaşlılar Derneği Akın Yılmaz yaptı.

'ETTEN DUVAR ÖRECEĞİZ'

Dernek binalarının inşaatı sırasında kimsenin kendilerini uyarmadığını belirten Yılmaz şunları söyledi:

"Dernek binasının inşaatı devam ederken biz ruhsat için belediyeye müracaat ettik. Hiç kimse bize yaptığımızı aykırı olduğunu söylemedi. Bize belediye yetkilileri inşaatlarımıza devam etmemizi söylemesiyle bizde devam ettik. Şimdi üç dernek olarak mağdur olduk. Bugün Türkiye'de bir ilk olacak üç takımın taraftarları bir araya geldi. Bu toplanan kalabalığın bir amacı var bizim Çorlu Belediyesi'nden istediğimiz yasal çerçeveler içerisinde bizim sorunumuza bir çare bulmasıdır. Bakanından, milletvekillerine büyük iş düşmektedir. Bizim sesimize kulak verin eğer vermezseniz 15 gün sonra yıkıma geldiğinizde dernek binalarımıza etten duvar öreceğiz."

'DERNEK BİNALARINI YIKACAĞIZ'

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ise yıkım kararını uygulayacaklarını söyledi. Baysan, "Bizden önceki yönetim 4 büyük takımın taraftarlar derneklerine parkları vermiştir. Biz göreve geldiğimizde bunun bize usulsüz olduğu söylenmesi üzerine harekete geçtik. Derneklere parkları bize geri vermeleri için sürekli olarak tebligatlar yaptık bununla ilgili olarak elimizde belgeler var, kararı uygulayacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Cimbom, Kartal ve Kanarya Taraftarları Omuz Omuza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement