Kanocular Olimpiyatlara Kenetlendi - Son Dakika
Spor

Kanocular Olimpiyatlara Kenetlendi

Kanocular Olimpiyatlara Kenetlendi

Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Mengütay: "Hedefimiz 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek ve derece almaktır. Daha sonra 2020 Olimpiyatları'nda kano branşında verilen 48 madalyadan en azından 10 madalyayı ülkemize kazandırmak istiyoruz" "Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadolu'daki gençlerimizi spora yönlendirerek onları kötü akımlardan uzaklaşmalarını engellemek ve ülkesine, vatanına, bayrağına sağdık bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösteriyoruz"

05.09.2013 11:57

FATİH DOĞAN - Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Sami Mengütay, öncelikli hedeflerinin 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek ve derece almak olduğunu belirterek, "Daha sonra 2020 Olimpiyatları'nda kano branşında verilen 48 madalyadan en azından 10 madalyayı ülkemize kazandırmak istiyoruz" dedi.

Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kanonun Türkiye'de henüz yeni bir spor dalı olmasına rağmen başarı basamaklarını hızla aşmaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'de 20 bölgede 70 üzerinde kano kulübünün bulunduğunu ifade eden Mengütay, şöyle konuştu:

"Çok genç bir federasyonuz. Buna rağmen bir Avrupa şampiyonluğu, Avrupa dördüncülüğü ve yedinciliği ile Akdeniz oyunlarında bronz madalya almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hedefimiz 2016 yılında Brezilya'da düzenlenecek olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek ve derece almaktır. Daha sonra 2020 Olimpiyatları'nda kano branşında verilen 48 madalyadan en azından 10 madalyayı ülkemize kazandırmak istiyoruz. Bu bağlamda genç jenerasyon oluşturduk. Bu jenerasyonun antrenman eğitim sürecini mümkün olduğunca uzun tutmaya çalışıyoruz. Spor biliminin gerçekleri çerçevesinde eğitim ve sağlık kurullarımızla beraber optimum verimi ortaya koyacak bir çalışma programını gerçekleştiriyoruz."

Kanoyla doğu ve batıyı kaynaştırıyorlar

Mengütay, gençlerin mümkün olduğu kadar kanoya yönlenmesi ve Türkiye'yi başarılı şekilde temsil etmelerine imkan sağlamaya çalıştıklarını aktardı.

Federasyonun, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile bir takım projeler hazırladıklarını anlatan Mengütay, şöyle devam etti:

"Projelerin desteklenmesi söz konusu olduğunda kano hızlı bir aşama gösterecek. Bununla beraber iyi bir alt yapı oluşturduğumuzda uluslararası başarılarda beraberinde gelecektir. Türkiye'nin farklı illerinde Van, Rize, Artvin, Antalya, Adana, Muğla, Sakarya, Eskişehir gibi bize teklif getiren bölgelerde organizasyonlar yapıyoruz. Bu yıl, Batman'da deniz kanosu yarışları organize ettik. Batman bölgesinde kano yarışlarını başlatmak önemli. Daha önce de Şanlıurfa'da kano yarışları yaptık. Doğu Anadolu ile Güney Doğu Anadolu'daki gençlerimizi spora yönlendirerek onları kötü akımlardan uzaklaşmalarını engellemek ve ülkesine, vatanına, bayrağına sağdık bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösteriyoruz. Organizasyonlarda Türkiye'nin en doğusundan batısına gençler geliyor ve birbirleriyle çok güzel kaynaşma ortaya koyuyorlar. Gerçekten sporun ruhuna uygun bir sevgi içinde aralarındaki bu sosyal uyumu bozmadan iyi bir mücadele örneği veriyorlar. Bunlar ülkemiz ve gençlerimizin geleceği açısından son derece önemli bir atmosfer." - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kanocular Olimpiyatlara Kenetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement