AK Parti'de Bayramlaşma Heyecanı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'de Bayramlaşma Heyecanı

AK Parti\'de Bayramlaşma Heyecanı

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından organize edilen bayramlaşma programında, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun ile İl Başkanı Mekin Merter Salt, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

08.08.2013 17:41

AK Parti Mersin İl Başkanlığı tarafından organize edilen bayramlaşma programında, AK Parti Mersin milletvekilleri Çiğdem Münevver Ökten, Nebi Bozkurt, Ahmet Tevfik Uzun ile İl Başkanı Mekin Merter Salt, partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı.

AK Parti İl Başkanlığı önünde gerçekleşen bayramlaşmada konuşan İl Başkanı Mekin Merter Salt, Ramazan ayında Mersin'in 13 ilçesinin tamamını gezdiklerini söyledi. Seçime 7 ay gibi uzun gözüken ancak kısa bir sürenin kaldığını belirten Salt, "Ben Mersin'i AK belediyecilikle buluşturmak için kararlılık içerisinde olduğunuzu biliyorum. İnşallah bu yolun sonunda Mersin'de yaşayan herkes için bir ferah vardır. İnşallah yarın büyükşehri aldığımızda ilçeleri aldığımızda göreceksiniz ki AK Partiye oy vermemiş kişilerde diyecek ki keşke bu seçim daha önce olsaydı, keşke AK belediyecilikle daha önce kavuşsaydı diyecekler. AK belediyeciliğin ne olduğunu, hizmetin ne olduğunu bu şehirdeki herkese göstereceğiz. Bu yüzden çok çalışacağız. Hepinizin Ramazan Bayramı'nı kutluyor, bayramın barışa, kardeşliğe, sevgiye, hayra vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ ÇOK BÜYÜK BİR DEVRİMDİR"

Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ise Ramazan ayını çok hızlı bir şekilde geçirdiklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sene de Ramazan geldi geçti ve bayramına ulaştık. İnşallah bu ayı Ramazan Bayramı'na layık olacak şekilde geçirmişizdir. Tabi bu dönemde biz önemli bir süreci de geride bıraktık. 7 ay önce Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlayan çözüm sürecininde 7. ayıda geride bıraktık. Bu süreç yalnız Türkiye için önem arz etmiyor. Bu konu aynı zamanda Türkiye'nin jeopolitik özelliği içinde bütün Ortadoğu'da, Afrika'da ve aynı zamanda Avrupa'nın bir bölümü için çok büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu süreç Türkiye'nin kendi bünyesi içerisinde siyasi anlamda baktığımızda 7 ay boyunca bizim vatandaşlarımın ölmediği, annelerimizin gözünün yaşının akmadığı, hepsinin gerçekten şükür namazına durduğu, evlatlarını askere gönderdikten sonra huzurlu bir şekilde yastığa koyup uyuduğu bir 7 ay yaşadık. Allah inşallah geçmişte yaşadığımız günler bir daha yaşatmak. Huzur, barış, kardeşlik nedir, yüreğimizin yanmaması ne demektir çok daha iyi idrak ettik. Bu şuurla hepimiz hep birlikte bu sürecinin yüz akıyla neticelenmesi için el birliğimizle birbirimize destek olalım, birbirimize yardımcı olalım ve aynı zamanda bütün partilerinde bu noktada destek olmalıdır. Bu düşüncelerle bütün İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar, herkese sağlıklı, huzurlu bir yaşam dilerim" diye konuştu.

"BİZ GEVŞEKLİ GÖSTERSEYDİK, DİK DURMASAYDIK BİZİM MEMLEKETİMİZİN KARIŞTIRILMASIDA DOĞALDI"

Milletvekili Nebi Bozkurt da dünyadaki bazı ülkelerin rahat durmadığını vurgulayarak, " Mısır'ın, Suriye'nin, Irak'ın, Filistin'in durumunu görüyoruz. Biz ise güzel bir ülkede yaşıyoruz. Ama dikkat ederseniz Gezi Parkı olaylarıyla da Türkiye'yi karıştırmak isteyen insanlar vardı ama bunun karşısında Türk milleti hakikaten duyarlığını, uyanıklığını göstermiştir. Biz gevşeklik göstersek, dik durmasak bizim memleketimizin de karıştırılması gayet doğaldır. Provokatörler çok. Onun için karıştırmak gayet kolay. Onun için AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan, Zafer çağlayan bu memleketin şansıdır. Bu birlik ve beraberliklerimizin sandığa yansıyacağını tahmin edebiliyoruz. Bizim isteğimiz şu. Partimizin adayı belirlendikten sonra bütün aday adaylarının tek vücut olarak partinin aday gösterdiği kişinin üzerine odaklanması ve çalışmasıdır. Mersin'i AK Belediyecilikle tanıştıralım" şeklinde konuştu.

Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ise bu seneki Ramazan'ı buruk geçirdiklerinin altını çizerek, "Dünyadaki olaylar ve özellikle komşumuz Suriye'de, Mısırda, Filistin'de birçok yerde kan vardı, gözyaşı vardı. Bizler belki Türkiye'de birlik ve beraberlik içinde Ramazanımızı geçirirken, diğer yerlerde Müslüman kardeşlerimizin üzerine bombalar yağıyordu, kurşunlanıyorlardı, namaz kılarken kurşun sıkılıyordu. İnşallah bu bayram Müslümanlara, diğer insanlar barış, huzur, birlik, beraberlik getirir. Bu Ramazan Bayramı'nda birlik, beraberlik, kardeşliğimizin artarak devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından milletvekilleri ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt, partililerle ve vatandaşlarla bayramlaştı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'de Bayramlaşma Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement