AK Parti'nin Kuruluşunun 12. Yılı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'nin Kuruluşunun 12. Yılı

AK Parti\'nin Kuruluşunun 12. Yılı

AK Parti Amasya Milletvekili Dr.

14.08.2013 15:18

AK Parti Amasya Milletvekili Dr. Avni Erdemir, 2002 yılında 15 bin kilometre çift yol yapma hedefini açıklayan Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının o dönemde öğretim üyesi olduğu üniversitedeki bazı arkadaşları tarafından "amma da atıyor" diye nitelendirildiğini anımsattı.

O dönem Amasya Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyeliği yaparken bir anısını paylaşan Milletvekili Erdemir, "Hiç unutmuyorum. Üniversitede öğretim üyesiyim. Yıl 2002. Başbakanımız basın toplantısıyla hedeflerini açıklıyor. Diyor ki, '15 bin kilometre çift yol yapacağız. Oradaki arkadaşlarımın 'amma da atıyor' dediğini kulaklarımla duydum. Yani şunu ifade etmek istiyorum: Başbakanımızın öyle hayalleri vardı ki, 2002'de bu toplum o hayallere asla inanmıyordu. Gerçekleştirmesi mümkün değil diyordu. Ama Allah'a şükürler olsun bakın bugün o hayal gerçek oldu. 15 bin kilometre duble yol, çift yol oldu" diye konuştu.

AK Parti'nin 12. kuruluş yıl dönümü nedeniyle partisinin il başkanlığının Pirler Parkı'nda düzenlediği toplantıda Başbakan Erdoğan'ı anlatan Erdemir, "Çalışmasını görünce üzülüyorum insan olarak. Hayatını bu insanlığa, bu millete vakfetmiş bir genel başkan. Hayatını vakfetmiş. Çünkü çok fazla insanın dayanması, tahammül etmesi mümkün değil. Bir gün değil, iki gün değil. 10 yıldır bu memlekette önceki siyasi çalışmalarını söylemiyorum. Başbakan olarak gece, gündüz dünyayı fellik fellik gezmiş, bu ülkenin itibarı artsın. 'Bu ülkenin ihracatı artsın. Bu ülkede işsiz kalmasın. Benim ülkem o muhteşem mazisine uygun muhteşem anı yakalasın' diye koşuşturuyor. İnşallah birlikte bu birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz devam ettiği müddetçe bu hizmet bayrağı ülkemizde devam edecek, Amasya'mızda devam edecek. Özgürlükler devam edecek. Bu ülkenin insanları inandığı gibi yaşamaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Amasya ve bölgesindeki büyük çaplı sulama yatırımlarının AK Parti iktidarıyla hayata geçtiğini vurgulayan Avni Erdemir, şöyle konuştu: "Eğer AK Parti olmasaydı Süreyyabey Barajı ile maalesef ve maalesef o kanallar yapılmayacaktı. O tarlalar sulanmayacaktı. Değirmendere Barajı bitti. Su tutuldu. Aydınca Barajı'nı 40 yıl konuşmuşlar. Seçimlerde yazılı kağıtlar götürmüşler. İhalesi yapıldı diye. Millet bize de inanmadı. Dedik ki, AK Parti söz verirse yapar. Hiç merak etmeyin. Onlar yapamaz. Niye. Onlar vergiden topladığı rakamın yüzde 85'ini faiz lobisine, zenginlere aktardı. AK Parti millete aktardı. Aydınca'ya gölet yaptı. Değirmendere'ye gölet yaptı. Değerli arkadaşlar aramızdaki fark bu. AK Parti olmasaydı bunlarda olmayacaktı."

Toplantıda konuşan AK Parti Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman'da, AK Parti'nin etkin ve aktif bir dış politika ile Türkiye'nin dış politika açısını 360 dereceye çıkardığını söyledi. Salman, "Türkiye'nin kendi çevresiyle olduğu kadar Afrika, Güney Afrika, Pasifik ve Karayipler'de de ilişkilerini en üst seviyeye çıkardık. Türkiye'yi dünyada bilinen, konuşulan, izlenen ve saygı duyulan bir ülke haline getirdik. Gündemi belirlenen bir ülke olmaktan çıktık. Dünyada gündemi belirleyen bir ülke olduk. Örnek alan değil, örnek olan ülke olduk. 'Yurtta sulh, cihanda sulh' vecizesini 'karışma, bulaşma, ilişme, görme' gibi algılayanların aksine, dünya barışına katkı sağlayan küresel ve bölgesel bir aktör olduk" diye konuştu.

Toplantıya Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Merkez İlçe Başkanı Bilal Dümen, Merzifon Belediye Başkanı M. Kadri Aydınlı, diğer ilçe belediye başkanları, belde belediye başkanları ile partililer katıldı. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'nin Kuruluşunun 12. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement