Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.Alanya Otisium Otizm Spor Yaşam Uygulama Merkezi, İzmir'den sonra Isparta'dan da madalyayla döndü.

26.04.2013 13:05

Foto: Acarlıoğlu fotosu

===

Otizm engelini sporla aştı

Alanya Otisium Otizm Spor Yaşam Uygulama Merkezi, İzmir'den sonra Isparta'dan da madalyayla döndü.

ALANYA Otisium Otizm Spor Yaşam Uygulama Merkezi sporcularından Efe Aydoğpan, Isparta'da düzenlenen Yüzme, Atletizm ve Masa Tenisi Bölge Şampiyonası'nda masa tenisi branşında altın madalyanın sahibi oldu. Katıldığı ilk şampiyonada 1'inci olan Efe Aydoğpan, Artvin'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

YENİ HEDEF ARTVİN

Merkez kurucu müdürü İbrahim Acar, Isparta'da yapılan şampiyonaya 11 yaş altı sporcularla katıldıklarını söyledi. Masa tenisi branşında Efe Aydoğpan'ın bölge şampiyonu olarak kendilerini gururlandırdığını belirten Acar, "Kürsüye çıkan sporcumuz, 24-26 Mayıs tarihlerinde Artvin'de düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'nda bölgemizi temsil edecek" dedi.

İVME KAZANDIRDI

İzmir'de elde ettikleri başarıların ardından Isparta'dan da madalyayla dönerek büyük bir ivme kazandıklarını dile getiren Acar, "Türkiye Şampiyonası hazırlıklarına ara vermeden başlayacağız. Bu güzel mutlulukları yaşatan sporcularımızı tebrik ediyorum. Çocuklarımıza sporla beraber nerelere geldiklerini, bağımsız yaşam kalitesine ulaşmaları için sporun ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Efe Aydoğpan ve İbrahim Acar

===

FIFA U20 Dünya Kupası heyecanı

TÜRKİYE'de 21 Haziran- 13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye 2013 kapsamında, turnuvanın ulusal destekçilerinden Halkbank sponsorluğunda düzenlenen "Kupa Turu" etkinliklerinin ikincisi, 27-28 Nisan tarihlerinde Antalya'da yapılacak.

FIFA U20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak 7 şehirde 7 hafta sonu boyunca yapılacak Kupa Turu'nun ikinci durağı olan Antalya'da etkinlikler, Konyaaltı Caddesi'ndeki Atatürk Parkı Meydanı'nda düzenlenecek. 27 Nisan Cumartesi günü Kupa TIR'ı saat 12.00'de FIFA U20 Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı'nın katılımları ile halkın ziyaretine açılacak.

Yeni tasarımıyla ilk kez Türkiye 2013'te sahibini bulacak olan FIFA U20 Dünya Kupası'nın yer aldığı Kupa TIR'ı, Antalya'daki etkinlik alanında cumartesi ve pazar günleri 12.00-22.00 saatleri arasında açık olacak. Turnuvanın resmi topu Cafusa'nın dev bir maketi de bu etkinliklerle birlikte turnuva başlangıcına kadar Antalya'daki Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenecek.

Ayrıca futbolseverler, etkinlik süresince alana kurulacak mobil bilet gişesinden turnuvanın biletlerini alabilecek. Tüm bu aktivitelerin yanı sıra futbolseverler, 7 şehirde de etkinlik zamanı Kupa TIR'ı alanına kurulacak olan Play-Station Köşesi, geçmişte bu turnuvada oynamış yıldızların gösterileceği büyük TV ekranı, dokunmatik ekran bilgi yarışması oyunu, imkansız şut, gol kafesi, kick-point ve fotoğraf çekimi gibi organizasyonlarda keyifli dakikalar yaşayacak.

Fotosuz

===

Üras TÜRFAD gecesinde

TEKİROVA Belediyespor Onursal Başkanı Yusuf Üras, Türkiye Futbol Adamları Derneği'nin (TÜRFAD) 25'nci Yıl Ödül Gecesi'nde spor dünyasının efsane isimleriyle buluştu. Yusuf Üras, Türk futbolunun çok önemli değerlerini buluşturan gecede Ali Şen, Metin Türel, Tınaz Tırpan gibi isimlerle bir araya gelerek sohbet etti ve onları Tekirova'ya davet etti.

A Milli Takım formasını en çok giyen Bülent Korkmaz ve Rüştü Rençber'in yanı sıra futbolun ünlü spikeri mikrofonların duayen ismi Halit Kıvanç ile de uzun süre sohbet eden Üras, gecede kısa bir konuşma yaptı. Üras, onursal başkanı olduğu Tekirova Belediyespor'un mütevazı bir bütçeye sahip olmasına rağmen 3'üncü Lig'de başarıyla mücadele ettiğini ve 2'nci Lig yolunda emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

TÜRFAD Başkanı Yılmaz Tokatlı ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, çok sayıda davetlinin katıldığı gecede, Türk futbolunun emektarlarına da ödül verildi. Gecede A Milli Futbol Takımı formasını en çok giyen oyunculardan Bülent Korkmaz ile Rüştü Reçber'e plaketlerini, Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanı Ali Şen verdi.

En çok gol atan milli futbolcular arasında yer alıp, hayatta olmayan Lefter Küçükandonyadis'e verilen plaketi, torunu Özlem Katmer aldı. En uzun süre görev yapan milli takım teknik direktörleri Metin Türel ve Tınaz Tırpan'a ödüllerini Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül verdi. Vefat eden Coşkun Özarı'nın ödülünü ise oğlu gazeteci Murat Özarı aldı.

Foto: Geceden fotolar

===

Paşa mesaisi

SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta haftayı 'bay' geçirecek Alanyaspor, 5 Mayıs Pazar günü oynayacağı Gaziosmanpaşa maçı hazırlıklarına başladı. Zimbitlik Sahası'nda biraraya gelen futbolcular, teknik direktör Erkan Sözeri gözetiminde ısınma hareketlerinin ardından ter idmanı yaptı.

Teknik direktör Sözeri, bu sezon evlerindeki son maçta Gaziosmanpaşa ile karşılaşacaklarını söyledi. Ligde 2 maçları kaldığını belirten Sözeri, "Geçen hafta Altay deplasmanından mağlup dönsek de son 2 maça moralli hazırlanmak istiyoruz. Bu 2 maçı iyi skorlarla geçerek ligi orta sıralarda ve moralli şekilde kapatmak istiyoruz." dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Antrenmandan enstantaneler

===

U11 fikstürü çekildi

ALANYA'da 11 Mayıs'ta başlayacak U11 Futbol Ligi Doğu Grubu'nun kura çekimi, Alanyaspor Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapıldı. Lige Alanya ve beldelerinden 10 takım katılacak. Kura çekimine Futbol Saha Komiserleri Derneği (FSKD) Genel Başkanı Hüseyin Doğan, Antalya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Metin Bulut, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Alanya Şube Başkanı Yaşar İncebıçak, Antalya Futbol İl Temsilcisi İsmail Şener ve Başkan Yardımcısı Kadri Elitaş, ASKF Danışmanı Hüseyin Türk ile antrenörler katıldı.

Kura çekiminin ardından konuşan Metin Bulut, fikstürün önümüzdeki günlerde ASKF'nin web sitesinden duyurulacağını söyledi. Bu tür organizasyonların, çocukların futbol yeteneğini geliştirmek adına büyük önem taşıdığını belirten Bulut, "Amacımız kendi bölgemizden birçok profesyonel futbolcu yetişmesi için daha erken yaşlarda çocuklarımızı profesyonel futbolla tanıştırmak" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kura çekiminden fotolar

===

Paşa'nın Melekleri avantaj sağladı

BAYANLAR Hentbol Süper Lig play-off finalinin ilk maçında Muratpaşa Belediyespor, Üsküdar Belediyesi'ni 28-26 mağlup etti ve seride 1-0 öne geçerek şampiyonluk yolunda önemli avantaj elde etti. Deplasmanda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı Muratpaşa Belediyespor'un 11-10 üstünlüğüyle tamamlandı. 21-21'lik skorla biten normal süre sonrası uzatmaların birinci devresi 24-24 berabere tamamlandı. Uzatmaların ikinci devresinde Muratpaşa Belediyespor sahadan 28-26 galip ayrıldı.

Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off finalinin 2'nci maçı 28 Nisan Pazar günü saat 17.00'de Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda oynanacak. İki ezeli rakibin mücadelesi NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. Muratpaşa Belediyespor'un sahasında oynadığı maçlarda taraftarının desteğiyle yenilmediklerini belirten antrenör Birol Ünsal, "Kendi sahamızda Üsküdar Belediyesi ile üst üste 2 maç yapacağız. Bu iki karşılaşmadan galip gelirsek şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz" dedi.

Foto: Takım fotosu

===

Evrenseki zor virajda

SPOR Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta mücadele eden Manavgat Evrensekispor, bugün (Cumartesi) deplasmanda İskenderunspor 1967 ile karşı karşıya geliyor. Reyhanlı Tayfur Sökmen Stadı'nda saat 15.30'da başlayacak karşılaşmayı Ömer Murat Ülger, Mehmet Küçük ve Eser Eti hakem üçlüsü yönetecek. Geçen hafta Belediye Bingöl'e yenilen Manavgat Evrenseki, 42 puanla 10'ncu sırada bulunuyor.

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement