Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve beraberindeki milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Arif Bulut ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, önceki gün Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i ziyaret etti.

16.01.2013 13:53

Foto: Gezi fotosu

--- KUTU ---

GÜNAY'A DAVET EDİLMEDİ

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve beraberindeki milletvekilleri Yıldıray Sapan, Osman Kaptan, Arif Bulut ve CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, önceki gün Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'i ziyaret etti. Baykal ve ekibinin ziyaretiyle aynı dakikalarda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kamu bürokrasisinin katıldığı bir toplantıyla bölgede hafta sonu yaşanan sel felaketini değerlendirirken, Başkan Sözen, kendisinin o toplantıya davet edilmediğini söyledi. Belediye Başkanı Sözen, bilinçli bir yalnızlaştırma politikası içinde olduğuna artık inanmaya başlayacağını söylerken, meteorolojik verilerin dahi belediyeyle paylaşılmadığını dile getirdi.

===

Postacılar yıpranma hakkı istiyor

ANTALYA'da dağıtım hizmeti yapan postacılar, yemek ve fazla mesai hakları için basın açıklaması yaptı. Güllük Caddesi'ndeki Büyük Postane önünde toplanan Haber-Sen üyesi bir grup postacı, kanunla belirlenmiş olan yemek ve hizmet yardımlarının adil bir şekilde verilmesini istedi. Grup adına konuşan KESK Haber-Sen Antalya Yöneticisi Mehmet Can Çelik, KESK dışındaki sendikaların, toplu sözleşmeye hükümet ile aynı masada oturdukları için yüzde 3.14'lük zamma boyun eğdiklerini söyledi.

Mehmet Can Çelik, "PTT emekçileri halen cumartesi günleri çalıştığında günlük 10 lira alıyor. Halbuki temel ücretin yüzde 15 fazlasına kadar kurum ödeyebiliyor. Bu da aylık 350 lira yapıyor. 10 lira, yemek yol parası bile değil. Dağıtıcılar da kanunla belirlenmiş haklarından faydalanmak istiyor. Kamuda en fazla yıpranan kesimin başında posta dağıtıcıları geliyor. Biz de yıpranma hakkımızı istiyoruzö diye konuştu. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Ömer ERDEM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Eylemden genel foto

===

Otogardan esrar sevkiyatına polis darbesi

ANTALYA'nın Alanya İlçesinde, İstanbul'a toz esrar götürmek için otogarda otobüs bekleyen polis tarafından yakalandı. Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği aldığı bir istihbaratı değerlendirerek dün akşam Alanya otogarında operasyon düzenledi. Siirt'ten getirdiği esrarı pazarlamak üzere İstanbul'a götüreceği belirlenen 24 yaşındaki Selami M, otobüs beklediği esnada gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında şüphelinin çantasında piyasa değeri yaklaşık 10 bin lira olan 980 gram toz esrar ele geçirildi. KOM ekiplerince gözaltına alınan ve sorgusu yapılan Selami M, Alanya Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Fotosuz

===

İtfaiyenin acı günü

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli 61 yaşındaki Ünal Koca, tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Ünal Koca için Antalya İtfaiyesi Daire Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Cenaze törenine, Ünal Koca'nın ailesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Antalya İtfaiyesi Daire Başkanı Emin Pehlivan, Büyükşehir Belediyesi çalışanları, Koca'nın mesai arkadaşları ve emekli itfaiyeciler katıldı. Okunan duaların ardından çalışma arkadaşlarının omuzlarında cenaze aracına konulan Ünal Koca'nın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Isparta'nın Yalvaç ilçesine gönderildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Cenaze töreninden ve Ünal Koca

===

Alanyalı çiftçiler fuardan döndü

ALANYALI çiftçiler ürünlerini İstanbul'da düzenlenen 'Fresh Türkiye Fuarı'nda sergiledi. Toslak, Yeniköy ve Hacıkerimler Köyü'nden 10 çiftçi, 11-13 Ocak tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuarda, bölgede yetiştirdikleri 13 meyve ve sebze çeşidini yurt içi ve yurt dışından gelen alıcılara tanıttı. 70 firmanın stant kurduğu fuarı Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları da ziyaret etti.

Toslak-Hacıkerimler-Yeniköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Özen, yurt dışında yeni pazar arayan, sektörde söz sahibi olmak isteyen ve tüketici gruplarına yönelik üretilen yeni ürünlerin tanıtılması amacıyla son derece yararlı bir fuar olduğunu söyledi. Yaş meyve ve sebze sektörüyle organik ürün alıcılarının fuara ilgi gösterdiğini belirten Özen, "Kooperatif olarak çeşitli ihracat firmaları, marketler ve tedarikçilerle görüşme fırsatı bulduk. Önümüzdeki günlerde anlaşmalar imzalayıp bu firmalara bölgemizden ürün tedarik etmeye başlayacağız" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Fuardan fotolar (Vedat Mirmahmutoğulları - Mustafa Özen)

===

Otomobilin çarptığı yaşlı adam öldü

ANTALYA'nın Finike İlçesi'ne bağlı Sahilkent Beldesi'nde, portakal bahçesinde bekçilik yapan 73 yaşındaki Mehmet Karabaş bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. 25 yaşındaki H.T.'nin kullandığı 07 VCH 08 plakalı otomobil, Sahilkent Orta Mahalle'de yolda yürüyen Mehmet Karabaş'a çarptı. Karabaş olay yerinde öldü. Kazadan sonra kaçtığı ileri sürülen şoför H.T. Jandarma trafik ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA

Foto: otomobil

===

Afyon'da üç ilçede dolandırıcılık iddiasıyla 25 gözaltı

AFYONKARAHİSAR'ın Dinar, Sandıklı ve Sinanpaşa ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda uyuşturucu ticareti, tarihi eser kaçakçılığı, sahte altın kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla 25 kişi gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri üç ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, 25 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda ev ve iş yerinde yapılan aramada ise tabanca, sahte altın ve esrar ele geçirildi. Uyuşturucu ticareti, tarihi eser kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin, 8'i ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 17 kişinin sorgularına Dinar Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediliyor.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA)

Fotosuz

===

Gazipaşa'da devrilen motosikletteki 3 kişi yaralandı

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde motosikletin devrilmesi sonucu üç kişi yaralandı. Kaza dün akşam saat 19.30 sıralarında Pazarcı Mahallesi Deniz Yolu güzergahında meydana geldi. İlçe merkezinden deniz istikametine seyir halinde 32 yaşındaki Özkan Gümüş'ün kullandığı 07 UG 027 plakalı motosiklet, Ahmet Tuncer İlköğretim Okulu karşısında yoldaki yüksek kasis nedeniyle kontrolden çıkarak bordür taşlarına çarptıktan sonra devrildi. Motosiklette bulunan kaskları olmadığı belirtilen sürücü Özkan Gümüş ile 37 yaşındaki Hatice Özelli ve 36 yaşındaki Sevda Çelik yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla ilk tedavileri yapıldıktan sonra Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Yaralılar

===

Gazipaşa'da 401 çiftçi Ağır Ceza'da yargılanacak

ANTALYA'NIN Gazipaşa İlçesi'nde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Ziraat Odası'na yönelik 'Görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık' iddialarıyla yürüttüğü soruşturması çerçevesinde, aralarında Ziraat Odası'nın eski başkanları Hasan Çelik ve Tevfik Uysal'ın bulunduğu 401 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Gazipaşa Ziraat Odası'nda yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından görevlendirilen müfettişler, yaptıkları incelemede 'yönetimin oda kaynaklarını şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığını' rapor etti. Bunun üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 23 Mayıs 2012'de Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Tevfik Uysal ve yönetim kurulunu görevden aldı. 1 Haziran 2012'de ise Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Tevfik Uysal ve beraberindeki 5 kişi gözaltına alındı.

AĞIR CEZA'DA YARGILANACAKLAR

Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Gazipaşa Ziraat Odası ve yöneticileri için yürütülen soruşturmayla ilgili olarak hazırlanan fezleke Alanya Cumhuriyet Savcılığına gönderildi. Fezlekeyi inceleyen Alanya Cumhuriyet Savcısı Hakan Fidan, iddianameyi hazırladı ve Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale etti. Mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından aralarında Ziraat Odası'nın eski başkanları Tevfik Uysal ve Hasan Çelik'in de bulunduğu 401 kişinin yargılanmasına 5 Mart'ta başlanacak.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,(DHA)

Foto: Ziraat Odası eski başkanları Tevfik Uysal ve Hasan Çelik

===

Side'de uyuşturucu operasyonu

MANAVGAT'ın Side Beldesi'ndeki üç ayrı işyerinde 267 gram kubar esrar ele geçirildi. Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri Side'nin Yalı Mahallesi'ndeki bir işyerinde arama yaptı. Aramaya narkotik köpekler de katıldı. Aramada, işyerinde 117 gram kubar esrar ve 8 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Jandarma O.T. ve H.D.'yi gözaltına alındı. Zanlılar jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

2 İŞYERİNDE DAHA ARAMA

Bir başka ihbar üzerine jandarma ekipleri Side Antik Kent'te 2 iş yerinde daha arama yaptı. Aramalarda 150 kubar esrar, 28 adet uyuşturucu hap ve bir adet hassas terazi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak F.K., K.B., C.Y. ve E.S. gözaltına alındı. 4 şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, (DHA)

===

Yabancı öğretmenler Dülgeroğlu'nu ziyaret etti

FİNİKE Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi'nin davetlisi olarak Macaristan, İtalya, Hollanda, Belçika ve Almanya'dan Comenius projesi hazırlık toplantısı kapsamında ilçeye gelen yabancı öğretmenler Finike Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu'nu ziyaret etti. Heyeti makamında ağırlayan Başkan Dülgeroğlu, konuklarına bölgede yetiştirilen ürünler, portakal üretimi ve turizmde hangi noktada oldukları konusunda bilgi aktardı. Dülgeroğlu, ayrıca ilçede tarımla barışık bir turizm anlayışına sahip olduklarına dikkati çekti.

Suat SÖGÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Ziyaretten.

===

Emekli memur intihar etti

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde yaşayan 63 yaşındaki emekli Durmuş Üresin, bağ evinde kendini iple tavana asarak intihar etti. Olay, Bala Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki bağ evinde meydana geldi. Evli ve üç çocuk babası Durmuş Üresin, bir yakını tarafından kendini asmış halde bulundu. Üresin'in intihar etmeden önce bir not yazarak, intiharından kimsenin sorumlu olmadığını belirttiği açıklandı.

Cumhuriyet Savcısı ve polisin olay yerinde inceleme yapmasının ardından Durmuş Üresin'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Burdur Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Herhangi bir ekonomik ve sosyal sorunu bulunmadığı belirtilen Durmuş Üresin' in son zamanlarda psikolojik sorunlar yaşadığı bildirildi. Olay yerinde yapılan incelemede ceset üzerinden bir not kağıdı, kimlik ve banka kartları çıktı.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Olay yeri ve opak - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement