Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.ANTALYA Defterdarlığı, atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerini, ekonomiye kazandırılması için ihale ile satışa çıkartıyor.

19.04.2013 13:15

Foto: Mehmet Aktekin fotosu

===

Satılık Hazine arazileri ve daireler

ANTALYA Defterdarlığı, atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerini, ekonomiye kazandırılması için ihale ile satışa çıkartıyor. Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi'nde bulunan mülkiyeti Hazine'ye ait 4 daire toplam 581 bin lira bedel üzerinden, Kepez İlçesi'nde bulunan 23 bin metrekarelik 5 taşınmaz 1 milyon 75 bin lira bedel üzerinden, Muratpaşa İlçesi'nde bulunan 541 metrekare yüzölçümlü 1 taşınmazın Hazine hissesine isabet eden 213 metrekarelik kısmı 47 bin 925 lira bedel üzerinden 6 Mayıs'ta satışa çıkarılacak.

İHALE DEFTERDARLIK'TA

Kepez İlçesi'ndeki satılık arsalar tarım alanında, Muratpaşa'dakiler ise konut alanında görünmektedir. Merkez ilçe sınırlarındaki bu ihaleler Antalya Defterdarlığı ihale salonunda açık teklif usulü ile yapılacak. Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az 4'te 1'i peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedele 24 ay içerisinde 8 eşit taksitte ödeme imkanı getiriliyor. İhalesi yapılacak olan Hazine taşınmazları ile ilgili gerekli bilgi Antalya Defterdarlığı resmi web sitesinde www.antalyadefterdarligi.gov.tr yayınlandı.

AKSEKİ'DEKİ TAŞINMAZLAR

Akseki İlçesi'nde bulunan 8 bin metrekare yüzölçümlü 3 taşınmaz ise 24 Nisan tarihinde 98 bin lira bedel üzerinden satışa çıkartılacak. Akseki İlçesi, Yarpuz Beldesi'nde bulunan ve imar planında konut alanında kalan 4 bin metrekarelik bir adet taşınmaz 62 bin lira bedel üzerinden, Sarıhacılar Köyü'nde bulunan aynı ölçüdeki 2 taşınmaz ise 35 bin lira bedel üzerinden, açık teklif usulü ile 24 Nisan Çarşamba günü Akseki Malmüdürlüğü Milli Emlak Servisi'nde satışa çıkarılacak.

ANTALYA (DHA)

Fotosuz

===

Kadın müdürler toplandı

ANTALYA'da görev yapan kadın müdürler, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Esen Diler'in ev sahipliğindeki kahvaltıda bir araya geldi. Kadın meslektaşlarına katılımlarından dolayı teşekkür eden Esen Diler, "Antalya'da az sayıda kadın müdür olmamıza rağmen bir tanışma toplantısına ihtiyacımız vardı, bu tanışmaya da biz vesile olmak istedik. Bu toplantıların devam etmesi halinde, kadın bakış açısıyla Antalya için ortak projeler üretebileceğimizi de düşünüyorum" dedi.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülhan Tezen, Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Melike Gül, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Esra Yiğit, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ülkü Yavuz, AÜ Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Gözde Yirmibeşoğlu ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fehime Yüksel'in katılımıyla gerçekleşen toplantıda kadın müdürler, bu tür organizasyonların ilişkilere getireceği yakınlığın kurum ve kuruluşlar arasındaki işbirliğine de yansıyacağını belirtti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Kadın müdürlerin fotosu

===

Norveçliler mezar ücretine indirim istedi

ALANYA'nın Mahmutlar Beldesi'nde yaşayan Norveçliler, mezar yeri ve defin ücretini pahalı bularak indirim yapılmasını istedi. Norveç Çocuklara Yardım Köprüsü Derneği Başkanı Wenche Söderberg, Başkan Yardımcısı Sidsel Amundsen ve Tanıtım Sorumlusu Yasemin Nil, Mahmutlar Yabancılar Mezarlığı'nda 10 bin TL olan mezar yeri ve defin ücretinin düşürülmesi için Belediye Başkan Vekili CHP'li Murat Can'a dilekçe verdi.

'MAHMUTLAR'I ÇOK SEVİYORUZ'

Mezar yeri ve defin ücretinin çok yüksek olduğunu belirten Derneği Başkanı Wenche Söderberg, dilekçenin dikkate alınarak ücretin düşürülmesini istedi. Mahmutlar'ı çok sevdiklerini ve beldeyi kendi ülkelerinde tanıttıklarını dile getiren Söderberg, "Mahmutlar'ın lehine olacak her türlü çalışmada belediye ile ortak hareket etmek istiyoruz" dedi.

MECLİSTE DEĞERLENDİRİLECEK

Mahmutlar Belediyesi Başkan Vekili Murat Can ise gelen her talebi değerlendirdiklerini kaydederek, "Mezar fiyatlarıyla ilgili talebinizi yapılacak ilk meclis toplantısına taşıyacağım. Meclisimizin de arzu ettiğiniz şekilde bir düzenlemenin olması yönünde bir karar alacağına inanıyorum" diye konuştu.

Mahmutlar Belediyesi, 2011'de 15 bin TL olarak belirlediği mezar yeri ve defin ücretini geçen yıl 10 bin TL'ye düşürmüştü.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Norveçlilerin dilekçe vermesi ve mezar yeri

===

Memurlardan dilekçe eylemi

TÜRK Eğitim-Sen Finike Şubesi, memurlara yapılan ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması amacıyla başlatılan dilekçe kampanyasına destek verdi. Finike Şubesi Başkanı Muzaffer Kolak, 400 imzalı dilekçeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi. Dilekçelerin gönderilmesinin ardından açıklama yapan Başkan Kolak, emekli olmasıyla birlikte gelirlerinde yaşanan düşüşün, memurlar için emekliliği kabusa dönüştürdüğünü söyledi. Kolak, yaşanan adaletsizliği gözler önüne sermek, haksızlığa dur demek için ülke genelinde dilekçe kampanyası başlattıklarını kaydetti.

DİLEKÇE GÖNDERDİLER

Hiçbir memurun emekliliğinin sefalete dönüşmemesi için Başbakan Erdoğan'ın dikkatini çekmek için dilekçe yazdıklarını vurgulayan Kolak, "Çalışırken brüt maaşları ve çalışma süreleri aynı olan bir memur ile işçinin emekli olması durumunda, işçi emeklisinin maaşı memur emeklisinden yüzde 15 ile yüzde 60 oranında daha fazla. İşçilerin çalıştıkları sürelerin tamamı kıdem tazminatına sayılıyor, ama memurlara '30 yıldan fazla süre çalışırsan, ikramiye vermem' deniliyor. Bu nedenle memurlar mutlu emeklilik hayali kuramıyor" dedi.

ADALETSİZLİK GİDERİLSİN

Emekli olan pek çok memurun aldığı emekli maaşıyla geçinemediğini ve bu nedenle ikinci bir iş aramak zorunda kaldığını belirten Kolak, "İşçi emeklilerin maaşlarının yüksekliğini değil, memurların emekli maaşı ve ikramiyelerinin düşüklüğünü, yaşanan adaletsizliği dile getirmek istedik. Bu nedenle, memurlar tarafından hazırlanan dilekçelerle haksızlığın giderilmesini iktidardan talep ettik. Emekliliği kabusa dönüşecek 2,5 milyon memurun ve 2 milyon dolayındaki memur emeklisinin gönülden dileğini ve yasal hakkını dile getirdik" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA)

Foto: Basın açıklaması

===

Üras'tan 'çakma hesap' uyarısı

GÜNEY Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB) ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Üras, sosyal paylaşım sitelerinde kendisi adına hesaplar açıldığını, kendisine ait olmayan bu hesaplara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sosyal medya uygulamalarından 'twitter'da kendi adına sahte kullanıcılar tarafından hesap açıldığına dikkati çeken Başkan Üras, "Kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce adım ve fotoğrafım kullanılarak hesap açılmış. Bunlar hiçbir şekilde ne beni ne de benim kurumsal kişiliğimi temsil etmemektedir" dedi.

Kendi adına asılsız hesap açan kişi ya da kişilerin belirlenmesi ve yargı önünde hesap vermeleri için hukuk mücadelesi başlattığını aktaran Başkan Üras, " Twitter' hesaplarından atılabilecek bilgilendirme ya da haberler gerçek dışıdır. Kullandığım tek 'twitter' hesabım 'yusfuras'tır. Bunun dışında bir kullanıcı hesabım yok. Diğer hesaplardan gelecek bilgi ve haberler kesinlikle dikkatte alınmamalıdır" diye konuştu.

KEMER, (DHA)

Foto: Başkan Üras

===

Hastane çalışanları kermes düzenledi

ALANYA Devlet Hastanesi çalışanları, hastanenin eksiklerinin giderilmesi için hastane bahçesinde kermes düzenledi. Stantlarda hastane çalışanlarının yaptığı yiyeceklerin satışı yapıldı. Alanya Belediye Başkan Vekili Kemal Dere, Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Başaran, Alanya İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Yağdır, idari birim amirleri ve çok sayıda vatandaş kermese katıldı. Konuklarını kıl çadırda ağırlayan Başhekim Başaran, kermesin amacının sosyal etkinlik gerçekleştirip kaynaşmak olduğunu belirtti. Elde edilecek gelirle de hastaneye ve hastalara yardımda bulunulacak.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: kermesten fotolar

===

GÜNLÜ

Pazar kesinti var

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş'den yapılan açıklamada, Antalya'da pazar günü 5 saatlik enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Pazar 06.00-11.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi merkez mahalleleri, Kemerağzı, Karaçalı, Kundu köyleri, Kundu oteller bölgesi, TRT Kampı civarı elektriksiz kalacak. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement