Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

Foto.Prof.Dr.Gülay Şadan ve sigara izmariti toplarken foto var.

08.03.2013 16:25

Foto: Prof. Dr. Gülay Şadan ve sigara izmariti toplarken foto var.

===

Medya ve kadın paneli

DÜNYA Kadınlar Günü dolayısıyla Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi, Basın Yayın ve Enformasyon Antalya İl Müdürlüğü ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından AÜ Hukuk Fakültesi'nde 'Medya ve Kadın' konulu panel düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Muharrem Kılıç, Dünya Kadınlar Günü'nün, 1927'de ABD'de çalışan kadınların ortaya çıkan engeller karşısında New York kentinde gösterdikleri direnç neticesinde ortaya çıktığını söyledi.

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Panele katılanların fotoları

===

Başkan'dan kadınlara çiçek

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, belediyede çalışan kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü çiçek vererek kutladı. Muratpaşa Belediyesi'nin kadınlara verdiği değerle ön sıralarda olduğunu ifade eden Başkan Evcilmen, "5 kadın meclis üyemiz, 300'ün üzerinde çalışan kadın personelimiz ve kadın yöneticilerimizle Muratpaşa'nın daha yaşanabilir bir ilçe olması için çalışıyoruz" dedi. Bugüne kadın hakları olarak değil, insan hakları olarak bakılması gerektiğinin altını çizen Başkan Evcilmen, "Kadın ve erkek toplumda eşit haklara sahip olmalı" dedi. Başkan Evcilmen ve kadın çalışanlar günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Birlikte foto

===

CHP'lilerden karanfil

ANTALYA'nın Muratpaşa İlçesi'nde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Figen Çalıkuşu başta olmak üzere CHP'li bir grup meclis üyesi ve partililer, karanfil dağıttı. 100-150 kişilik grup ile Muratpaşa Camisi arkasında kurulan cuma pazarı da dahil olmak üzere, Şarampol kapalı yol, Cumhuriyet Meydanı, Kalekapısı ve Atatürk Caddesi'ne giden CHP'liler, 'Hayatın isimsiz kahramanları biz kadınlar, neden hayatın mağdurları olalım' yazılı çıkartmalar bulunan karanfilleri kadın- erkek herkese dağıttı. CHP'li meclis üyesi Figen Çalıkuşu, "Hiçbir şekilde cinsiyet ayrımı etmeden herkese karanfil dağıttık. Erkekler de eşlerine götürüyor" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Figen Çalıkuşu ve bir grup meclis üyesi karanfil dağıtırken

===

Kadın meclis üyesi sayısı artmalı

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve eşi Ayşe Tütüncü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Antalya'da kadınlarla ilgili çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine, Osman Gazi Semt Konağı'nda kahvaltı verdi.

Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları (AKMEK), Kepez Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadınların Sosyal Ekonomik ve Kültürel Hayata Katılımlarını Sağlama Kültür ve Dayanışma Derneği (KASHAK) de kahvaltının organize edilmesine katkı sağladı.

Konuşmasının başında, kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan Başkan Tütüncü, kadınların, 365 günün bir gününde yada bir haftasında anılmayacak kadar çok değerli olduğunu belirterek, "Bana göre 365 günün tamamı Dünya Kadınlar Günü'dür" dedi.

Kadınların, yerel yönetimlerde daha fazla söz sahibi olması gerektiğine vurgu yapan Tütüncü, "İkisi Ak Partili, biri CHP'li olmak üzere 3 kadın meclis üyemiz var. Dileğim önümüzdeki yerel seçimde kadın meclis üyesi sayısının artmasıdır. Kepez Belediye Meclisi'nde partimin 5 kadın meclis üyesinin olmasında büyük yarar görüyorum" dedi.

Kepez Belediye Meclis Üyesi ve KASHAK Başkanı Ayşe Güliz Yılman, AKMEK Koordinatörü Canan Gököz ve Kepez Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Emel Turhan, kadınlara yönelik çalışmalarından dolayı Tütüncü çiftine çiçek takdim ederek, teşekkür etti. Başkan Tütüncü de çiçeği Kepez Belediye Meclis Üyesi Elif Derya Canbulut'a verdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Buluşmadan foto

===

UTi Antalya'da

ULUSLARARASI nakliye ve lojistik servis sağlayıcısı UTi, düzenlenen kokteyl ile Yeşilbahçe Mahallesi Metin Kasapoğlu Caddesi üzerinde Antalya Bölge Müdürlüğünü hizmete açtı. İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Bursa'dan sonra Antalya'ya Akdeniz Bölge Müdürlüğünü açan UTi'nin davetine çok sayıda konuk katıldı.

Akdeniz Bölgesi'nde iş yapan büyük firmaların üst düzey yöneticilerinin hazır bulunduğu davette Akdeniz Bölge Müdürü Osman Ersoy ve Hava Kargo Operasyon Sorumlusu Fahrettin Kayan, konuklarla yakından ilgilendi. UTi Akdeniz Bölge Müdürlüğü'nün açılış kurdelesini ANSİAD Başkanı Ali Eroğlu, Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan ve UTi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alain Poublon birlikte kesti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken

===

En büyük tıp öğrenci kongresi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi', 15-17 Mart tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek. Kongreye, AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münire Erman Akar gibi isimler katılacak.

Türkiye'deki 54 farklı üniversiteden öğrenci katılımı ile Türkiye'nin en büyük tıp öğrenci kongresi olacak kongre, ilk başvuru gününde 1000, ilk 4 gün boyunca ise 2 binin üzerinde başvuru alarak, yine Türkiye'deki öğrenci kongreleri içerisinde bir ilke imza attı. Kongrede, Akdeniz Üniversitesi'nin son yıllarda büyük atılım yaptığı 'transplantasyon' konusu ele alınacak.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Öğrencilerin fotosu

===

Vali, Expo standında

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Antalyalı turizmcilerle birlikte ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarı'nda Expo 2016 Antalya standını ziyaret etti. Standda İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar'dan bilgi alan Vali Altıparmak, TRT Turizm Belgesel Kanalı'na Expo 2016 Antalya hakkında açıklamalarda bulundu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Fuar ziyaretinden foto

===

Kumluca'da kadınlar günü kutlandı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde 'Dünya Kadınlar Günü' düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı. Kumluca'daki etkinlikler kapsamında Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediyede görev yapan kadın personele karanfil vererek Kadınlar Günü'nü kutladı. Başkan Çetinkaya, "Kadınlarımız sadece bugün değil her zaman hatırlanmalıdır" dedi.

MHP'LİLER ESNAFA KARANFİL DAĞITTI

İlçedeki diğer bir kutlama ise MHP İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirildi. MHP İlçe Başkanı Hacer Özer ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Muradiye Eken ile bir grup kadın, kadın esnafı ziyaret ederek kadınlara karanfil dağıttı. İlçe Başkanı Özer, "Analarımız, bacılarımız, hayatımızın yarısı hatta çok daha fazla değerlerimizi ifade eden kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz" dedi.

CHP Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık ve ilçe kadın kolları üyesi kadınlarla birlikte Kumluca Halk Pazarı'ndaki kadınları ziyaret etti. Kumluca İlçe Başkanı Arif Kocacık, yaptığı açıklamada, "Cumhuriyetimizin aydınlık yüzlü kadınları, şiddettin, ayrımcılığın sona erdiği, eşitliğin, yaşamın her alanında hakim olduğu günler dileğiyle, karanlığı aydınlığa çeviren kadınlarımızın 'Kadınlar Günü'nü kutlarım." dedi.

ORMACILAR FİDAN DAĞITTI

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü, 'Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla kadınlara çam fidanı hediye etti. Kumluca Orman İşletme Müdürü Fuat Nur ve beraberindekiler Cumhuriyet Meydanı'nda kadınlara Datça hurması, fıstık çamı, harnup ve defne fidanı dağıttı. Kadınlar Günü'nü kutlayan Nur, "Bugün kadınlara verilecek en güzel hediyenin bir fidan olduğunu düşündük. Ülkemizin geleceği fidanlarımız olan çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımıza bizler de birer fidan hediye etmek istedik" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Etkinliklerden

===

AESOB Alanya'da toplandı

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Yönetim Kurulu, Alanya Şoförler Odası'nda toplandı. AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Alanya'da 4'ünü kez yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdiklerini belirterek, oda olarak rutin gündem maddeler dışında '6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu' ile '5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu' üzerinde görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Sucuk, salam, sosiste kırmızı ve beyaz et karışımının yasaklanması nedeniyle kendilerine bağlı kasaplar odalarının memnuniyetini de dile getiren Sevimçok, "Bu konuyla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. Alınan karar geç kalmış ama doğru bir karardır. Zaten yüzde 100 dana denilen üründe tavuk ve diğer karışımların bulunması doğru değil. Üyelerimiz bu konuda zaten titizlik gösteriyorlardı. Bu durum da satışlarımızın düşmesine neden olmuştu" diye konuştu.

Serbest piyasa koşullarında zorlanan kasapların yeni uygulamayla hak ettikleri değeri alacağına inandığını kaydeden Sevimçok, "Etin kilosu 30 lirayken sucuğu 15 liraya satamayacaklar. Etin kilosu neyse sucuğun da öyle olacak" dedi.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Abdulah Sevimçok

===

Kadın polisler yemekte buluştu

ALANYA Emniyet Müdürü Erkan Dur'un eşi Yasemin Dur, Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kadın polisler onuruna yemek verdi. Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 30 kadın polis, Polis kafede bir araya geldi. Kadınların her mesleği olduğu gibi polislik vazifesini başarıyla yerine getirdiğini belirten Yasemin Dur, zor olmasına rağmen kadın polislerin mesleklerinde oldukça başarılı bir performans sergilediğini söyledi.

ÇALIŞANLARA VE MÜŞTERİLE ÇİÇEK

Alanya'daki bir başka etkinlik ise Sun Park Otel'inde gerçekleştirildi. Otelin Genel Koordinatörü Ekrem Curnal, otelde kalan kadın turistler ve otelin kadın çalışanlarına çiçek verdi. Etkinlik kapsamında Curnal ve otelin erkek personeli, kadın çalışanlara ve tatilcilere yiyecek servisi yaptı.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Kadın polislerin fotosu (Yasemin Dur beyaz ceketli)

===

Sertifika alan emlakçılar kep attı

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi işbirliğinde 2 ay süren Emlak Danışmanlığı Kursu'nda başarı olan 62 kursiyer sertifikalarını aldı. ALTSO Meclis Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, ALTSO Başkan Yardımcısı Hasan Fevzi Yüksekkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Namık Şenli ve Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Kerim Balıktay ile Meziyet Köseoğlu Eğitim Merkezi Müdürü Levent Aysal da katıldı.

Törende konuşan ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan, kurstan mezun olanların iş hayatını bundan sonra 'Emlak Danışmanı' olarak devam ettireceğini belirterek, "Kursiyerlere mesleki yaşamlarında başarılar diliyorum. Bu meslek son zamanlarda büyük saygınlık kazandı. Bu kurslardan yetişen meslek erbabı daha bilinçli ve profesyonel biçimde çalışacak" dedi.

Yıllardır düzenledikleri kurslarla geçmişte yaşanan birçok olumsuzluğun önüne geçildiğine dikkati çeken Aydoğan, "Eskiden emlakçılık neredeyse önüne gelenin yapabildiği bir meslekken bugün profesyonel ve sertifikalanmış insanların belirli kurallar çerçevesinde yapabildiği bir iş kolu haline geldi. Böyle olunca yerli yabancı müşterinin güveni de arttı. Bundan son derece mutluyuz" diye konuştu.

Meziyet Köseoğlu Eğitim Merkezi Müdürü Levent Aysal da, kursu düzenlemekteki amaçlarının mesleğe saygınlık katacak bireyler yetiştirmek olduğunu dile getirdi. ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan'ın 'Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle söz verdiği kadın kursiyerler ise düşüncelerini aktardı. Sertifika töreninin ardından ALTSO binası önünde toplanan kursiyerler birlikte kep fırlatarak renkli görüntüler oluşturdu.

Teoman ERİŞ/ALANYA(Antalya), (DHA)

Foto: sertifika töreni

===

GÜNLÜ

6 gün kesinti

AKDENİZ Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada, Antalya'da 6 gün enerji kesintisi uygulanacağı kaydedildi. Bugün (cumartesi) 08.00-12.00 saatleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle Aksu İlçesi Kemerağzı Tesisler Caddesi, Gebizli Siteleri ve civarı, salı 09.00-17.00'da ise Konyaaltı İlçesi Karatepe Köyü ve civarı elektriksiz kalacak.

Pazartesi, salı, perşembe, cumartesi 08.00-16.00, çarşamba ve cuma 08.00-11.30 ile 13.00-16.00 saatlerindeki kesintiden Memurevleri Mahallesi 205, 208, 213 sokaklar, Tonguç ve Güllük caddeleri, Altındağ Mahallesi 157, 162, 166, 170 sokaklar, Turgut Reis Caddesi, Güvenlik Mahallesi 211, 212, 214, 250, 262, 277 sokaklar, Derya Caddesi, Üçgen Mahallesi 96, 115 sokaklar, Yavuz Caddesi, Kızılsaray Mahallesi 73, 78, 80, 87 sokaklar, Dolapdere Caddesi, Yener Ulusoy Bulvarı etkilenecek. Çalışmaların erken bitmesi durumunda belirtilen saatten önce hatlara enerji verilebilecek.

ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Nadide Sultan kadınları coşturdu

SERİK'te Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şarkıcı Nadide Sultan konser verdi. Nadide Sultan Konser öncesinde Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı'yı ziyaret etti. Başkan Habalı, 'kadınlar günü' dolayısıyla sanatçıya bir buket çiçek vererek Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadınların baş tacı olduğunu kaydeden Habalı, Nadide Sultan'a, "Televizyonlar gördüğümden daha güzelsiniz. Mankenlerden bile daha güzelsiniz" diye iltifat etti. Nadide Sultan da Başkan Habalı'ya iltifatından dolayı teşekkür etti.

Nadide Sultan daha sonra Serik Belediyesi'nin kadınlara özel düzenlediği etkinlik kapsamında Karalar Düğün Salonu'nda konser verdi. Yaklaşık 1500 kadının izlediği konserde Nadide Sultan, seslendirdiği Konyalım şarkısıyla kadınları coşturdu. Nadide Sultan, "Bugün bizim günümüz. Hep beraber doyasıya eğlenelim. Sizlerle beni bir araya getiren Belediye Başkanı Mehmet Habalı'ya da sizlerin adına teşekkür ediyorum" dedi. Konser arasında konuşan Başkan Habalı da Kadınlar Günü'nü kutladı.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Ziyaret ve konserden

===

CHP'liler kadınlara karanfil dağıttı

CHP Serik İlçe Teşkilatı, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilçe merkezinde kadınlara karanfil dağıttı. CHP Serik İlçe Başkanı Bekir Kuş, yaptığı açıklamada, 1857 yılından beri dünyada kadınların haklarını elde etmek için mücadele verdiğini söyledi. Türkiye'de cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kadın haklarına gereken önemi verdiğini ve kadınlara çağdaş eğitim yolunu açtığını anlatan Kuş, "Atatürk'ün yaptığı devrimler sayesinde Türk kadını pek çok dünya ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiştir" dedi.

CHP'nin en çok kadın yönetici kontenjanına sahip parti olduğunu kaydeden Kuş, "Ancak Türkiye, aktif çalışan kadın ve siyasete katılan, meslek sahibi olan kadın sayısı bakımında 135 ülke içinde 125'!inci sırada. Yani sonlardayız. Kadın ve kızlarımıza gereken önemi vermeliyiz. Çünkü bizleri yetiştiren kadınlardır. Kadınlar iyi yetişmemişse erkekler de iyi yetişmemiş olur. Kadınlarımıza ikinci sınıf insan gözüyle bakmamalıyız" dedi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Etkinlikten - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement