Çetinkaya: "Deprem Anında Toplanma Yerleri Oluşturulmalı" - Son Dakika
Yerel

Çetinkaya: "Deprem Anında Toplanma Yerleri Oluşturulmalı"

Çetinkaya: "Deprem Anında Toplanma Yerleri Oluşturulmalı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, geçtiğimiz günlerde İskenderun'da, sabah saatlerinde de Akdeniz'de deprem olduğunu hatırlatarak, "Kentlerde deprem durumunda toplanma mekanları oluşturulmalıdır" dedi.

11.06.2014 17:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yüksek Şehir Plancısı Ulaş Çetinkaya, geçtiğimiz günlerde İskenderun'da, sabah saatlerinde de Akdeniz'de deprem olduğunu hatırlatarak, "Kentlerde deprem durumunda toplanma mekanları oluşturulmalıdır" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran ayı 3. toplantısında partisi ve şahsi adına konuşan Ulaş Çetinkaya, Türk Bayrağı'na yapılan çirkin saldırıyı kınadı. CHP'nin ilkelerinden birinin de milliyetçilik olduğunu hatırlatarak, "Milli değerlerimize, sembollerimize, bayrağımıza karşı yapılanları kabullenmemiz mümkün değildir" dedi. CHP Genel Başkanlığı da yapan Başbakan merhum Bülent Ecevit'in, "Biz, milliyetçiliği dağlara taşlara değil, Kıbrıs'ın dağlarına, Ege'nin tarlalarına, Kardağ'ın kayalıklarına yazdık" sözünü hatırlatan Çetinkaya, Ecevit'i saygıyla anarken, yöneticilerin konuştuklarını hayata geçirdikleri ölçüde başarılı sayılacağını söyledi.

Konuşmasında bir Türkmen şehri olan Musul'un terör örgütlerince ele geçirildiğini ve Kerkük'ün de tehdit altında olduğunu hatırlatan Çetinkaya, "Ortadoğu'da en küçük bir yangın çıktığında Hatay'da, Osmaniye'de, Adana'da, Mersin'de, Gaziantep'te, Şanlıurfa'da hissediliyor. Ülkemiz ile yangının olduğu Ortadoğu coğrafyası arasında tarihi, kültürel, ekonomik bağlar var. Akrabalık ilişkileri, ticari ilişkiler var. Musul ve Kerkük her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi olarak sınırlarında olmasa da güçlü bağlara sahiptir. Bu bölgede yaklaşık 500 bin Türkmen nüfus olduğu tahmin edilmektedir. Devletimizin mezhep farklılığı gözetmeden kardeşlerimize sahip çıkacağına umudum tamdır" diye konuştu.

Komşu ülkelerdeki olaylar sebebiyle yurtlarını terk ederek Türkiye'ye sığınmaya çalışan yüzbinlerce insanın can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunları ile karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Çetinkaya, "Bir insanlık borcu olarak, muhtaç ve mağdur durumda bulunan dost ve kardeşlerimize insani yardım yapmak zorunda kalabiliriz. Her ne kadar bu görev Afet Acil Durum Yönetim başkanlığının olsa da Adana Büyükşehir ve diğer ilçe belediyeleri vakit kaybetmeden, süratle hazırlık yapmalıdır" dedi.

Konuşmasında ülkemizin deprem bölgesi olduğuna vurgu yaparak, geçtiğimiz günlerde İskenderun'da, sabah saatlerinde de Akdeniz'de deprem olduğunu hatırlatan Çetinkaya, şunları kaydetti:

"Kentlerde deprem durumunda toplanma mekanları oluşturulmalıdır. Bu alanlar da genelde açık yeşil alan olarak tanımlanır. Stad alanları park alanları bu alanlar arasındadır. Sözkonusu alanların betonlaşması can güvenliğimiz için engellenmelidir. Meclisimizin de bu yaklaşımla samimi olduğunu görmek bize mutluluk veriyor. Yapılacak imar planlarında ve alınacak kararlarda bu yaklaşımın süreceğine inanıyorum. Hatta şehrimize yeni bir renk katmamız gerekiyor. Meclisimizin gri bir kent görünümü alan Adana'ya parkın, doğanın çevrenin rengi yeşili de ekleyecektir." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çetinkaya: 'Deprem Anında Toplanma Yerleri Oluşturulmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement