Gaziantep'e "Göz Bankası" Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'e "Göz Bankası" Kuruldu

Gaziantep\'e "Göz Bankası" Kuruldu

Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan bankada ilk ameliyat ve nakil başarıyla gerçekleştirildi

01.10.2013 17:32

Gaziantep'e kurulan "göz bankası" hizmete başladı.

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen ruhsat teslim töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 31 göz bankası bulunduğunu söyledi.

Bankanın Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde hizmet vereceğini vurgulayan  Taşdöğen, "Adana Bölge Koordinasyon Merkezinin ilk ve tek göz bankası Gaziantep'te kuruldu. Ülkemizde kayıtlı onbin civarında kornea bekleyen hasta var ve bugüne kadar 3 bin 878 nakil yapılmış. Dolayısıyla bankanın açılması bölge açısından önemli oldu" dedi.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök de Hatay, Mersin, Kayseri, Kahramanmaraş, Niğde, Kilis ve Osmaniye illerinin bağlı olduğu Adana Bölge Koordinasyon Merkezinin ilk "göz bankasının" Gaziantep'te kurulduğunu belirtti.

Göz Bankası Müdürü Dr. Yusuf Koçluk ise kornea naklinde bankanın belirlediği kriterleri taşımasının yeterli olduğunu dile getirdi.

Bankanın yaklaşık bir ay önce Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırıldığını vurgulayan Koçluk, "İki haftadır kornea almaya başladık. Çok şükür ilk ameliyatımızı ve nakli başarılı bir şekilde gerçekleştirdik" diye konuştu. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'e 'Göz Bankası' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement