Gaziantep Kulübü 2013 Yılı Hizmet Ödülü'nü Gazeteci Ali Atalar Aldı - Son Dakika
Yerel

Gaziantep Kulübü 2013 Yılı Hizmet Ödülü'nü Gazeteci Ali Atalar Aldı

Gaziantep Kulübü 2013 Yılı Hizmet Ödülü\'nü Gazeteci Ali Atalar Aldı

Gaziantep Kulübü tarafından Gaziantep’in kurtuluşunun 92. yıldönümü kapsamında Gaziantep savunmasını anma ve geleneksel hizmet ödülü töreni yapıldı.

25.12.2013 13:34

Gaziantep Kulübü tarafından Gaziantep'in kurtuluşunun 92. yıldönümü kapsamında Gaziantep savunmasını anma ve geleneksel hizmet ödülü töreni yapıldı.

Şehitkamil Kültür Merkezi Ömer Asım Aksoy salonunda düzenlenen etkinlik kapsamında Yazar Birol Güngör 'Gaziantep'te Kültürel Yapının Temelleri' adı altında konferans verdi. Konferans öncesi Gazeteci Ali Atalar'a '2013 Yılı Hizmet Ödülü' verildi.

Düzenlenen etkinliğe; AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve Cumhuriyet Halk Partisi Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selami Yetkinşekerci, Gaziantep Kulübü üyeleri ve yazarlar katıldı.

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep'in baklavası ve kebabın yanı sıra kültürel yapısıyla da tanıtılması gerektiğini belirterek, "Ali Bey, geçmişi günümüze getirdi. Bugünü kovalayan geçmişle bugünü tanıştıran bir yapısı var. Çok çalışıyor, çok okuyor. Çok emek sarf ediyor. Bizde kendisini gerçekten takdir ediyoruz. Hayranlıkla izliyoruz. Ben şuna çok inanıyorum. Gaziantep'in gerçekten sadece baklavanın kebabın dışında tanıtacak çok şeyler var. Bir miktar bunları aşmaya başladık. Gerek kültür olarak gerekse geçmişte yaşadığımız evleri eşyaları insanlara tanıtarak çok farklı bir yapının içerisine Gaziantep'i sokmamız lazım. Bunun mücadelesini vermemiz lazım. Bir de yazarlarımıza değer vermemiz lazım. Gaziantep'i tüm Türkiye'ye örnek olarak göstermemiz lazım. Bunun mücadelesini hepimizin yapması lazım" dedi.

Düzenlenen etkinlikte ödül alan Gazeteci Ali Atalar, şunları söyledi:

"Yaklaşık 30 yıldır Gaziantep'te gazetecilik yapıyorum. Gazetecilik hayatımda bir tek ödül aldım. Bu da GAGİAD'ın basın ödülünü almıştım. Bu aldığım ikinci ödül ama benim için çok önemli. Gaziantep'te 50 yaşındayım. Gaziantep'e bir borcum olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar yaptığım kitap çalışmaları, müze kurmak, fotoğraf çekmek Gaziantep'te yaşayan bir insan olarak Antep'e bir borcum olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra yapacağım bütün çalışmalarda. Bu borcun bitmeyeceğini düşünüyorum. Yapmaya devam edeceğim. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Yapılan açıklamalar sonrası Yazar Birol Güngör 'Gaziantep'te Kültürel Yapının Temelleri' adı altında konferans verdi. Konferansın ardından Gaziantep Kulübü Başkanı Ufuk Ekenci, Yazar Güngör'e çiçek takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaziantep Kulübü 2013 Yılı Hizmet Ödülü'nü Gazeteci Ali Atalar Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement