Hocalı Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi - Son Dakika
Yerel

Hocalı Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi

Hocalı Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi

Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesi Hocalı kentinde 1992 yılında Ermeiler tarafından gerçekleştirilen ve 613 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan "Hocalı Katliamı" İzmir'de düzenlenen panelle bir kez daha lanetlendi.

21.02.2013 22:30

Azerbaycan'ın Karabağ Bölgesi Hocalı kentinde 1992 yılında Ermeiler tarafından gerçekleştirilen ve 613 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan "Hocalı Katliamı" İzmir'de düzenlenen panelle bir kez daha lanetlendi.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Türk Ocakları İzmir Şubesi tarafından Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türkiye-Azerbaycan İlişkileri Çerçevesinde Sözde Ermeni Soykırımı, Karabağ Sorunu ve Hocalı" paneline Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, MHP İstanbul milletvekili Atilla Kaya, Prof. Dr. Kemal Arı, Yar.Doç. Vefa Kurban, katıldı.

Türkiye ve Azerbaycan milli marşlarının okunmasının ardından, sinevizyonda katılımcılara "Hocalı Katliamı" belgeseli izletildi. Belgeseli izleyen katılımcılardan bazıları, soy kırıma maruz kalan cesetleri görünce kendilerini tutamayarak ağlamaya başladı. Azeri Milletvekili Paşayeva, dünyanın her yerindeki Türk gençlere sözde Ermeni soykırımını ve Hocalı katliamını anlatarak, gençlerin yalanlarla mücadele etmesi gerektiğini belirterek, "Dünyanın her yerindeki kendi gençliğimizin bu konuları iyi bilmesi, dünyanın her yerinde bu konuların bizim gençlerimiz tarafından bilgili konuşulması, yalanlarla iyi mücadele etmesi için bilgilendirilmesi gerekiyor. Bizim düşüncemiz Hocalı Soykırımı ile Azerbaycan'ın hakikatleriyle, sözde ermeni soykırımı yalanlarıyla, bu konularda daha çok bilgi vermek, gençliğimizin de iştirakiyle bunu dünyaya daha çok duyurabilmek" dedi.

Aradan yüzyıl geçmesine rağmen soykırım yalanlarıyla ülkelerin aldatıldığını savunan Paşayeva, "Yalanlarla mücadele etmenin en güçlü yolu gerçekleri söylemektir. Bizde gerçekleri anlatarak 'bakın asıl soy kırımı kim yapmıştır' bunu ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

Hocalıda bir çok insanın acı çektiğini yankılarının bugünde devam ettiğini sözlerine ekleyen Azeri vekil Paşayeva, katliamın sorumlularının ise halen Ermenistan'da üst düzey yetkili olarak görev yaptığını ve herhangi bir ceza almadıklarını söyledi. Paşeyeva şöyle devam etti:

"Hocalı'da insanlarımız acı çekti. Bir milyon insanımız geri dönemiyor. Topraklarımızın yüzde 20 si işgal altında. Çoluk cocuk, yaşlı,kadın demenden insanlarımız katledildi. Bunun sorumluluları halen elini kolunu sallayarak geziyor. Biz bu insanların adalet önüne çıkarak hesap vermesini istiyoruz. Bunun içinde daha çok çalışmamız, dünya ile çalışmamız gerekiyor. Dünyanın bir çok ülkesinde bu çalışmalarımız sonuç verdi." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hocalı Katliamı Bir Kez Daha Lanetlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement