Kamu-Sen Hocalı Katliamını Kınadı - Son Dakika
Yerel

Kamu-Sen Hocalı Katliamını Kınadı

Kamu-Sen Hocalı Katliamını Kınadı

Hocalı katliamının 20.'inci yıl dönümü nedeniyle Türkiye Kamusen İzmir İl Temsilciliği'nde basın açıklaması düzenlendi.26 şubat 1992 yılında Ermenilerin Rus askerlerinin desteği ile tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın ve 70 yaşlı olmak üzere 613...

27.02.2012 15:27

Hocalı katliamının 20.'inci yıl dönümü nedeniyle Türkiye Kamusen İzmir İl Temsilciliği'nde basın açıklaması düzenlendi. 26 şubat 1992 yılında Ermenilerin Rus askerlerinin desteği ile tümü savunmasız 63 çocuk, 106 kadın ve 70 yaşlı olmak üzere 613 kişinin katledildiğini Belirten Kamusen İzmir İl Temsilcisi Ahmet Doğruyol yaptığı açıklamanın bir Azerbaycan propagandası değil, belgeli gerçekler olduğunu ifade etti.

Sendika üyelerinin ve Kamusen'e bağlı sendika başkanlarının katıldığı açıklamada Hocalıda yapılan katliam anlatıldı. Açıklamayı yapan Doğruyol, Ermenistan'ın Karabağ'ı işgali ile yaşanan dramın hocalı ile sınırlı olmadığını belirterek "işgallerde toplam 20 bin Azeri Türk'ü şehit edilmiştir. 49 bin kişi yaralanmış işgal Azerbaycan'ı 60 milyon dolarlık zarara uğratmıştırbugün Azerbaycan topraklarının beşte biri Ermeni işgali altında bulunmakta, 1 milyon 200 bin Azerbaycan Türk'ü asırlardır yaşadıkları topraklardan uzakta, adeta sürgün hayatı yaşamaktadır" dedi.

"HOCALI KATLİAMI TOPLU BİR CİNAYETTİR"

Hocalı katliamının tüm dünyanın gözü önünde işlenen tolu bir cinayet olduğunu belirten Doğruyol, hocalı katliamına medeni ülkelerin göz yumduğunu ve Türkiye'nin de bu sessizliğe ortak olduğunu savundu. Doğruyol, "Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından derhal çekilmeli dünden bugüne işlediği insanlık dışı vahşetin hesabını insanlık önünde vermelidir" dedi.

Türkiye'de Ermeni soykırım olduğunu savunan aydınların hocalıda ki katliama sessiz kaldığını söyleyen Doğruyol, "sözde Ermeni soykırımı masalıyla Türk üniversitelerinde konferansların düzenlendiği bugünlerde, tamamı kayıtlara geçirilmiş, tanıkları olan, fotoğrafları olan bir katliam için ise söz birliği etmişçesine sözde aydınlardan hiçbir tepki gelmemektedir. " diyerek tepkisini dile getirdi.

(BK-)

27.02.2012 15: 07 TSİ

NNNN - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kamu-Sen Hocalı Katliamını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement