Kardüz Önemli Bir Merkez Olacak - Son Dakika
Yerel

Kardüz Önemli Bir Merkez Olacak

Kardüz Önemli Bir Merkez Olacak

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Bakanlar Kurulunda turizm merkezi ilan edilecek merkezlerinden bir tanesinin de Kardüz olduğunu vurguladı.

10.09.2012 16:31

Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Bakanlar Kurulunda turizm merkezi ilan edilecek merkezlerinden bir tanesinin de Kardüz olduğunu vurguladı. Hedefleri ulaşım güzergahı sağlandığında da yol sorununun olmayacağını belirtti.

Özcan Budak, Kardüz'ün kış turizmi için bu bölgenin Kartalkaya'dan sonra en yüksek tepesi olduğunu söyledi.

Kış turizmi için yapılan çalışmalardan bahseden Budak, "Biz 2003'te sayın Cengiz Bulut valimiz, Kültür Turizm Bakanlığı ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile birlikte,

Kardüz'e gittik. Bize elimizdeki mevcut rapora göre Kardüz kış sporlarına göre uygundur. Oradaki kar sıkıştırılmış kardır. Bugün diğer kış merkezlerine gittiğimiz zaman kar-kış sporları yapabilmeniz için karın sıkıştırılmış olması gerekiyor. Oysa Kardüz'ün özelliği toz kar olduğu için yani sıkıştırılmış kardır. Düzce'de 4 yatırımcı şuana kadar sözlü olarak müracaat talimatları vardır. Sayın Valimizin komisyonunda bir çalışma yaparak ilgili kurum ve kuruluşlarla Kardüz'e gittik. Kardüz'ün ilk Bakanlar Kurulunda turizm merkezi ilan edilmesini bekliyoruz" dedi.

Özcan Budak, yol sorunu ile ilgili olarak da "Bu bölgede kış turizmi anlamında Çankırı- Ilgaz, Kastamonu ile arasında bir Çankırı girişi var bir, Kastamonu girişi var. Kartalkaya'ya sadece Bolu girişinden başka giriş yok. Uludağ'a geldiğinizde tek girişi var. Bursa'dan, Kardüz'e geldiğiniz zaman öyle bir konuda ki, arka tarafı Beypazarı, Taraklı, Sapanca, Düzce Gölyaka, ve gelecekte Kastamonu, Zonguldak, Bartın, Bolu'yu Düzce'yi iç Ege'ye iç Akdeniz'e Eskipazar'dan direk Eskişehir'e bağlayacak yol güzergahımız mevcut. Eğer biz buradaki Gölyaka üzerinden bu yol güzergahını, direk bağlayabilirsek bu Batı Karadeniz'i direk iç Ege'ye gelecekte ulaşım olacaktır. ve dolayısıyla yol sorunu olmayacaktır" diye konuştu.

(AY)

10.09.2012 16: 01: 25

TSI

NNNN - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kardüz Önemli Bir Merkez Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement