Kızılpınar Güzelpınar Halini Aldı - Son Dakika
Yerel

Kızılpınar Güzelpınar Halini Aldı

Kızılpınar Güzelpınar Halini Aldı

Belediyesi tarafından yapımı bitirilen Kızılpınar Şehitlik Anıtı, Gençlik Merkezi ve Spor Tesisleri'nin açılışı AK Parti Genel BaşkanYardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

01.06.2013 16:58

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Kızılpınar Beldesi

Belediyesi tarafından yapımı bitirilen Kızılpınar Şehitlik Anıtı, Gençlik Merkezi ve Spor Tesisleri'nin açılışı AK Parti Genel BaşkanYardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

İlk olarak Kızılpınar Belediye başkanlığını ziyaret eden Hüseyin Çelik burada partililerle bir araya geldi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ı yatırımlarından ötürü kutlayan Çelik,"Faruk Korkmaz sayesinde Kızılpınar modern bir şehir halini aldı." Dedi. Belediye Başkanlığından partililerle birlikte tören alanına geçen Çelik'e AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan,

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti Tekirdağ İl başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Tekirdağ il yönetim kurulu üyeleri Sait Yazı ve Şener Çelikayar,

AK Parti Çerkezköy ilçe başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy ilçe başkanı Metin Dönmez, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Çiçek, AK Parti mensupları ile vatandaşlar katıldı.

Tören alanına gelen AK Parti heyetini burada mehteran takımı karşıladı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kızılpınar Merkez Camii imamı Ahmet Çolak tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Sonrasında ise ilk olarak konuşmasını yapmak üzere söz alan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Türkiye'nin AK Parti önderliğinde büyüdüğünü belirterek" Türkiye'yi bir uçurumdan alıp bugünlere getiren Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bu yatırımlarımızı yaptık.

Bugün bu yatırımların açılışı için bir aradayız. Recep Tayyip Erdoğan'dan aldığımız çalışma aşkı, hizmet odaklı çalışma prensibi ile Kızılpınar'a okullar, yollar, camiler kazandırdık. " şeklinde konuştu,

Şehitlik Anıtı'nın yapım sürecinden de bahseden Korkmaz," Biz tüm yatırım ve çalışmalarımızın yanında tarihimizi de araştırarak Çanakkale'de şehit olan Kızılpınarlı vatandaşlarımızın isimlerini bulduk. Onlar için şehitlik anıtını yaptık. " ifadelerini kullandı.

Kızılpınar'da 81 milletten halkın kardeşçe yaşadığını belirten Korkmaz," Türk'ü kürdü, lazı, Çerkezi, farklı dil,din ve mezheplere mensup vatandaşlarımızla Kızılpınar'da kardeşçe bir arada yaşamayı başardık. " dedi

Faruk Korkmaz'ın ardından söz alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ise, "Mehteran takımı 2004 yılında Tekirdağ'da AK Parti tarafından ilimize kazandırıldı. Ancak CHP Tekirdağ'da göreve gelir gelmez ilk iş olarak Mehteran takımını ortadan kaldırdı." eleştirisinde bulundu.

Konuşmasına Faruk Korkmaz'ı överek devam eden Akbulut," Faruk Korkmaz göreve geldiğinden bu yana Kızılpınar'ı 3'e katladı. Yaşanabilir modern bir yer haline getirdi. AK Parti deyince akla gelen hizmet sözcüğünü 10 yıldan bu yana burada bize gösterdi." Dedi

En son 2011 Mart ayında Kızılpınar'a geldiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Hüseyin Çelik,"Tüm Kızılpınar'a bu yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bazıları hizmet bazıları ise sadece hizmet üretir. Biz göreve hizmet için geldik. hizmet etmeye devam edeceğiz. Tekirdağ Türkiye'nin çekim alanlarından biri. Kızılpınar ve Çerkezköy bu çekim gücünün en büyük güçlerinden biri olma yolunda hızla ilerliyorlar." İfadelerini kullandı.

Kızılpınar'ın birçok yönüyle örnek olduğunu belirten Çelik, "Kızılpınar'da her milletten her din, dil ve mezhepten insanlar kardeşçe yaşamayı başarmış. Kimsenin arasında bir ırkçılık yok. Bu yönüyle Kızılpınar halkını takdir ediyorum." Şeklinde konuştu.

Çanakkale savaşlarında şehit olan 11 Kızılpınarlı vatandaşın ismini bulan ve onlar için şehit anıtı yapan Faruk Korkmaz'ı kutlayan Çelik, "Biz bu ülkede hür ve özgür bir şekilde yaşıyorsak bunu sağlayanlar onlardır. Tüm savaşlarda ülkemiz için şehit olan şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Biz onların bizlere bıraktığı kutsal vatanı korumakla mükellefiz. Şehitlerimiz ve onların yakınları için elimizden gelen her şeyi yapacağız." Dedi.

Konuşmaların ardından şehit anıtı kurdelası kesildi. Sonrasında ise Kızılpınar gençlik Merkezi açılışını yapmak üzere yola çıkan Hüseyin Çelik, Kızılpınar Erzurumlular derneğine uğradı ve buradan vatandaşlarla sohbet etti. Gençlik Merkezinin açılışını da yapan Çelik, merkezdeki sınıfları gezdi. Son olarak spor tesisinin açılışını yapan Hüseyin Çelik Tekirdağ programı için Kızılpınar'dan ayrıldı.

(MAA)

01.06.2013 16: 49: 11

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılpınar Güzelpınar Halini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement