Aziz Kocaoğlu, Yıldırım'a Ödemiş'ten Cevap Verdi - Son Dakika
Yerel

Aziz Kocaoğlu, Yıldırım'a Ödemiş'ten Cevap Verdi

Aziz Kocaoğlu, Yıldırım\'a Ödemiş\'ten Cevap Verdi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AK Parti adayının "Büyükşehirin SSK ve vergi borcu vardı, Hükümet sildi" sözlerine sert tepki gösterdi.

16.03.2014 00:22  Güncelleme: 00:54

Ödemiş'te coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayının "Büyükşehir'in SSK ve vergi borcu vardı, Hükümet sildi" sözlerine sert tepki gösterdi, "Sadece benim zamanımda değil, rahmetli başkanımız Ahmet Piriştina zamanında da Büyükşehir Belediyesi'nin SSK'ya vergi borcu yoktu. Bu iddia koskoca bir yalan" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir adayı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, CHP İl Başkanı Ali Engin ile birlikte Ödemiş'te halka seslendi. Ödemiş Hükümet Meydanı'ndaki mitinge kalabalık bir katılım gerçekleşirken, vatandaşlar bayrakları ve alkışlarıyla ilçede adeta bayram havası yarattı. Mitinge, kapatılan belde belediye başkanları ve Mersin CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar da katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşmasında, Ödemiş henüz Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanmadan çalışmalarına başladıklarını ve Bademli Fidancılık aracılığıyla ilçedeki üreticilere destek verdiklerini söyledi. Bayındır'ı çiçekle kalkındırdıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, "Bayındır'ın 10 sene önceki haliyle şimdiki halini kıyaslayın. Ödemiş, Kiraz, Beydağ da aynı hale gelecek" diye konuştu. Yeni bağlanan 9 ilçede ova yollarını düzenlemeye başladıklarını müjdeleyen Başkan Kocaoğlu, "Ödemiş'te Bekir Başkan ile birlikte 3 proje gerçekleştirdik. Otogar açıldı, Sebze Hali'ni büyütüyoruz ve buraya Et Entegre Tesisi yapıyoruz. Bunların adı yerelde kalkınma" dedi.

Konuşmasında Hükümet'i de eleştiren Başkan Aziz Kocaoğlu, "Hesap vermekten korkmayın" çağrısı yaparak şöyle konuştu:

"Bugüne kadar bu hükümet ne yaptı? Eşine dostuna ihale yaptı. Bütün kamu malların sattı; yine eşine dostuna. 'Yap işlet devret' diye yine eşine dostuna para kazandırdı. Geçtiğimiz günlerde 100 tane zengin işadamı listesi yayınlandı. 90 yıldır, 100 yıldır iş yapan büyük şirketler geriye düştü. AKP döneminde zengin edilen adamlar sıralamada başlara geldi. 10 sene evvel bu adamların ne adını ne sanını bilen vardı ne de 10 sene önce ne işi yaptığı belliydi. Demek ki ne oldu? Memleketin malı heba edildi. Koskoca bakanların, siyasilerin 'tape'lerde söyledikleri inşallah öyle değildir, ama yalanlayamıyorlar, yargıya gidemiyorlar, hesap vermekten kaçıyorlar. Öyleyse eğer devletin malından bir şey yapıyorlarsa, bu memlekette bet bereket olur mu, bu memleket kalkınır mı? Bu AKP derdinden kurtulmak dışında başka çaremiz yok. AKP'ye oy veren vatandaşlarımız bile artık, 'bunlar mahkemeye gidip ispatlayamıyorlar, biz bunlara oy vermeyeceğiz' diyor. Namuslu insana, dürüst insana; memleketin malına sahip çıkan, kul hakkı yemeyen, şerefiyle hizmet etmek isteyen insana oy verin. Bize de baskın yaptılar, müfettişler geldi. Ne polisimiz ne savcımız ne hakimimiz vardı. Gittik adam gibi, alnımız açık hesap verdik. Korkmuyorlarsa, yapmadılarsa versinler hesabını. Polislerin, savcıların, hakimlerin yerlerini değiştirmesinler."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuşmasında AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının bir televizyon programında dile getirdiği iddialara değindi. Başkan Kocaoğlu, "Aday benim için, 'eyleme giden belediye personeline otobüs tahsis ediyor, onlara fazla mesai yazıyor' demiş. Biz hiç kimseye 'gelin bizi destekleyin' demeyiz. İşçimize hiçbir şey söylemeyiz. Onların bizimle bağı emeğidir. Emek en yüce değerdir. Önce insan diyoruz İnsanı baş tacı yapmak, sorunlarını çözmek için uğraşıyoruz. Demek ki, kişi kendinden biliyor işi" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, "200 - 300 kişiyle salonlarda toplantı yapıyorlar. 3 tane bakanla geliyorlar. Ödemiş'te bir salonu bile dolduramıyorlar, İzmir'den adam getiriyorlar. Salondaki kalabalığın yarısı da sivil polis. Polis olmadan değil meydanlara çıkmak, salonlara bile giremiyorlar. Niye? Çünkü toplum bunlara güvenmiyor, millet güvenmiyor. Bugüne kadar AKP'ye oy verenler de bunlara güvenmiyor, güvenlerini kaybettiler" dedi.

Kocaoğlu, AK Parti adayının, "Bir sürü etkinliği İzmir'de gerekleştirdik, EXPO nedeniyle kentte otel sayısı arttı" iddialarına karşılık, "Bu sözler kocaman bir söylem, ama içi boş. EXPO'yu alamadık. 'EXPO'yu biz alacağız, rantını hükümet yiyecek' diye yerel yönetimleri, sivil insiyatifi, odaları meslek odalarını dışladılar ve EXPO'yu alamadılar. İzmir'de gelişmeyi Büyükşehir Belediyesi sağladı" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, AKP adayının "Büyükşehir Belediyesi'nin SSK'ya vergi borcu vardı, Hükümet sildi" sözlerine ilişkin olarak da şöyle konuştu:

"Bu iddia koskoca bir yalan. Sadece benim zamanımda değil, rahmetli başkanımız Ahmet Piriştina zamanında da Büyükşehir Belediyesi'nin SSK'ya vergi borcu yoktu. Bugün Hazine'ye de borcumuz kalmadı; 1 katrilyon 804 trilyon lira borcumuzu ödedik."

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise konuşmasında, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Et Entegre Tesisi yaptıklarını ve tesisin İzmir'deki tek tesis olduğunu hatırlatarak, "Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğümüz hal tesislerini de en kısa sürede hizmete açıyoruz. Bölgenin ekonomisini daha ileri boyutlara taşıyacağız" dedi.

Keskin şöyle devam etti:

"Bu dönemde 74 köy, 9 belediye Ödemiş Belediyesi'ne, biz de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanıyoruz. Köylerimizden yayılan enerji beldelerimizin enerjisiyle birleşip İzmir Büyükşehir Belediyesi olanaklarıyla önümüzdeki 5 yılda Küçük Menderes'te daha güçlü bir bölge olacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aziz Kocaoğlu, Yıldırım'a Ödemiş'ten Cevap Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • muallapsk: Sayın başkan suçsuzsanız gerçekten o savcı,bu savcı ne farkeder? Svcıların değişmesinden niye korkuyorsunuz? Senelerdir var olduğu bir ne menem olduğu halen ortaya çıkmamış bir derin gücün varlığını bilmeyen kalmadı.Bunun ortaya çıkartılması için elbette iktidar gereğini yapacaktır.Size ne oluyor? Vatandaş bu yetkiyi verdi mi,vermedi mi? Önemli olan bu.Siz önce personelinize hakim olmayı bile bilemiyorsunuz ki bizlerin belediye tarafından canımız yakılıyor.İcraatlarınız halktan yana olsaydı eğer şimdi sandalye kavgası için iyice çirkinleşen bu kulvarda yer almayacaktınız.İzmir zaten sizin yanınızdaydı! Ama artık bugün olmadığını sizde biliyorsunuz.Feth edilmiş bölgenin esirleri artık uyandı.Adam gibi belediiyecilik istiyor. 2 0 Yanıtla

Advertisement