Kuyucak'ta Sade Kurtuluş Töreni - Son Dakika
Yerel

Kuyucak'ta Sade Kurtuluş Töreni

Kuyucak\'ta Sade Kurtuluş Töreni

3- 7 Eylül tarihleri arasında Aydın'ın ilçelerinde düşman işgalinden kurtuluşun 90 yılı kutlamalara sahne oldu.

05.09.2012 14:08  Güncelleme: 14:13

3-7 Eylül tarihleri arasında Aydın'ın ilçelerinde düşman işgalinden kurtuluşun 90 yılı kutlamalara sahne oldu. 3 Eylül'de Buharkent'te başlayan törenler, 4 Eylül Horsunlu beldesinin ardından Kuyucak ilçesi ile devam etti.

Kuyucak ilçesi ise önceki gün Beytüşşebap'tan gelen şehit haberlerinin ardından Kurtuluş konserlerini ve eğlencelerini iptal etti. CHP Aydın Milletvekili Prof.Dr. Metin Lütfi Baydar, Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Kuyucak Belediye Başkanı A.Ulvi Akoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Dikdere, Aydın CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye meclis üyeleri, Daire amirleri, Gaziler, Öğrenciler, STK yöneticileri ve Kuyucak halkının katılımı ile resmi bir tören gerçekleştirildi.

Kuyucak Kaymakam Alp Arslan, Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu ve İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Dikdere tarafından Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunup, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşını okuyarak kutlamaları sade bir şekilde tamamladılar. Kurtuluş ve kahramanlık şiirlerinin okunmasının ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından törenler sona ererken günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Başkan Akoğlu; "90 yıl önce gerçekleştirilen Yunan (Emperyalist) işgalinde onbinlerce çocuk, kadın, erkek, sivil, asker, yaşlı, genç, yurttaşlarımız öldürülmüş; kentler, köyler yakılıp yıkılmış ve halka zulüm edilerek sindirilmeye çalışılmıştır. Aydın, Söke, Kuşadası, Ortaklar, Germencik, İncirliova, Umurlu, Köşk, Sultanhisar, Atça, Nazilli, Kuyucak halkı gibi tüm milletimiz düşman işgalinin verdiği acıları, yaptığı katliamı unutmamıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün liderliğinde kahraman ordumuzun 30 Ağustos 1922' de Afyon Dumlupınar' da Başkomutanlık Meydan Savaşında kazandığı büyük zafer sayesinde ülkemizin kurtuluşu başlamış ve düşman 9 Eylül' de İzmir' de denize dökülmesiyle bu büyük kurtuluş destanı tamamlanmıştır."

CUMHURİYET'İN TEMELİ 30 AĞUSTOS ZAFERİ

30 Ağustos zaferinin Türk Milleti için taşıdığı önem çok büyüktür diyen Akoğlu; "O günden bugüne Milletimizin her alanda sağladığı kazanımların, bağımsızlığın, özgürlüğün, demokrasinin ve Türkiye Cumhuriyetinin temelinde 30 Ağustos Zaferi bulunmaktadır. Kurtuluşumuzu sağlayan, hayatımızı, onurumuzu, namusumuzu kurtaran zaferlerin kazanılmasına katkısı olan asker, sivil, kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı tüm kahramanları minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. Onlara olan borcumuzu unutmamalıyız ve unutturmamalıyız. Gözlerini kırpmadan bugünler için cephede çarpışan o kahramanların bizler için yaptıkları fedakarlıklara layık olmaya çalışmalıyız. Türk Kurtuluş savaşının 30 Ağustos 1922 de başlayan kesin ve son zaferi, Eylül ayı içinde birbirini kovalayarak İzmir' e doğru ilerler. Bu bakımdan Eylül ayı için Ulusal Kurtuluş ayı tanımını getirebiliriz."

İZMİR' İN KURTULUŞU EGE'NİN VE TÜRK ULUSUNUN KURTULUŞUDUR

Türk Halkının Kuvay-i Milliye ile düzenli orduları ile Milisi, efesi, köylüsü, esnafı, kadını, kızı ve kızanı ile yürüttüğü Ulusal Kurtuluş eylemi adım adım, köy köy kasaba kasaba, kent kent Ege'yi özgürlüğüne kavuştururken tüm ulusumuzun özgürlüğünü de getirmekte ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu müjdelediğini belirten Akoğlu; "Tarihimizin en parlak sayfalarını süsleyen bu kurtuluşlar zinciri Anadolu' da Emperyalizme karşı Mustafa Kemal Atatürk' ün önderliğinde kükreyen bir mazlum ulusun ordusunun zafer yürüyüşü ile sağlanmıştır. Türk Milletinin iç ve dış düşmanları kılık, görünüş ve yöntem değiştirerek bugünde hain emellerinin peşinde koşmaktadır. Çok dikkatli olmalıyız. Düşmanları kötü emellerinden caydırmanın yolu Cumhuriyetimize, Büyük Önder Atatürk' ün şaşmaz düşüncelerine ilke ve devrimlerine sahip çıkmak, en zor günde bile birlikteliğimizi, metanetimizi koruyarak kahraman Atatürkçü ordumuzun etrafında milletçe kenetlenmektir. Ülkemizin güneydoğu ve diğer bölgelerde olan terör saldırılarını kınıyorum. Binlerce masum insanımızın teröre kurban verilmesi hepimizi derin üzüntü içinde bırakmıştır. Terör nedeni ile hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli Mehmetçik' e rahmet, kederli aileleri ve Türk Ulusuna başsağlığı diliyorum."

KUYUCAK HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaşanan son terör olayları ve verilen şehitlere olan saygıdan dolayı 5 Eylül Kurtuluş etkinliklerinin şenlik kısımlarını iptal ettik diyen Akoğlu; "Büyük zaferi bize armağan edenler nur içinde yatsın. Yerleri cennet olsun. Sevgili şehitlerimizi ve kurtuluşta emeği geçen tüm kahramanları bir kez daha rahmetle, minnetle, sevgiyle ve şükranla anıyorum. Kuyucak Belediye Başkanı olarak sizlere bir kez daha hitap etmenin gururunu, onurunu yaşıyorum. Göreve geldiğim günden bu güne hep sizlerin huzuru, güveni, sağlığı ve geleceği için belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve siz değerli Kuyucak halkının büyük desteğini gördüm. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuyucak'ta Sade Kurtuluş Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement