Mısır'daki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki İdam Kararına Tepkiler

Mısır\'daki İdam Kararına Tepkiler

Adıyaman’da, bazı sivil toplum örgütleri tarafından, Mısır’da 529 Müslüman için verilen idam kararına tepkiler gösterilip basın açıklaması yapılırken, Dokko Omorov, için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

28.03.2014 15:40

Adıyaman'da, bazı sivil toplum örgütleri tarafından, Mısır'da 529 Müslüman için verilen idam kararına tepkiler gösterilip basın açıklaması yapılırken, Dokko Omorov, için de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Demokrasi Parkında, Bilgi ve Hikmet Derneği, Gül-Der, Vahdet - Der, Mahsun- Der, Özgür- Der, Mazlum- Der, Adıyaman Şubeleri tarafından düzenlenen basın açıklamasına yoğun ilgi ve katılım gerçekleşti. Gıyabi cenaze namazı öncesi bir basın açıklaması yapan Bilgi ve Hikmet Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hidayet Aktoprak, şunları söyledi:

"Emperyalist güçlerin uşağı olan, İslam ve insanlık düşmanı, darbeci mısır yönetiminin sözde mahkemelerinin şeyh Muhammed Bedi'nin de aralarında olduğu 529 ihvanı Müslim'in mensubu Müslüman için idam kararı verdi. Tarihin şahitlik ettiği bu zulüm kararının zulmedenlerin zulümlerinde boğulacağı günlerde bir adım daha yaklaştırdığına inanıyoruz. Darbeci sözde Mısır yönetiminin ve emperyalistlerin temel amacı Mısırlı Müslümanları terörize etmektir. Mısırlı Müslümanların kesinlikle terörize olmayacakları ve sivil direniş ile devrimlerini gerçekleştireceklerine dair beyanatlarını ve bu direnişi gönülden destekliyoruz. Emperyalizme ve bunların iş birlikçilerine karşı gösterilen bu soylu direnişin bir gün mutlaka zafer ile sonuçlanacağına inanıyoruz. Zulmün rengi dünde aynıydı bugünde aynı. Kuklalar değişse de kuklacılar değişmiyor. Dün Abdulkadir Mollayı Bangladeş'te şehit eden anlayış ne ise, bugün Mısır'da, 529 idam kararını veren, anlayışta aynı anlayıştır. Yakın zamanda Kafkasya- Çeçenistan direniş lideri dokko omorov'u şehid eden anlayış ile bugün Mısır'da zulüm piramitlerini yükselten anlayış aynı anlayıştır. Zalimler hep bir birine benzemekte. Lakin, dünya müstekbirleri ve zalimler unutmamalı ki, zulüm ile Abant olunmaz.

Adıyaman'daki, bağımsız sivil inisiyatif olarak Mısır İhvanı Müslimin hareketinin yanında olduklarını açıkça ifade ettiklerini vurgulayan Aktoprak, "Ve diyoruz ki, Kardeşim sen özgürsün. Güzel insan Muhammed Mursi'ye, adammış adam Şeyh Muhammed Bedi'ye, ümmetin esaret altında olan bütün yiğit evlatlarına sen özgürsün kardeşim diyoruz. Allah'ım bu güzel insanları adanmış yürekleri bu yiğit adamları esaretten kurtar. Sana kardeşlerin olan İstanbul'dan, Diyarbakır'dan, Adıyaman'dan, Bosna'dan, Şam'dan, Filistin'den, Mekke'den, Medine'den, Afganistan'dan, Malezya'dan selamlarımızı gönderiyoruz. Bu selamımız seni cesaretlendirsin. Bil ki, seninleyiz. Bil ki, yüreğimiz seninle çarpıyor. Rahman ve Vahid olan Allah'ım; ümmeti Muhammed'e birlik nasip eyle. Mısır'daki, kardeşlerimize zafer nasip eyle. Adıyaman bağımsız sivil inisiyatifi olarak, Mısır başta olmak üzere İslam coğrafyasında emperyalistler ve yerli iş birlikçileri eli ile insanlığa karşı işlenen bu zulümlere karşı olmanın insani ve İslami sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bu vesile ile Türkiye'de, 28 Şubat sürecinde ve sonrasında haksız gerçekler ile sırf inançlarından dolayı tutuklanıp hapsedilen ve yıllardır cezaevlerinde olan Müslüman kardeşlerimizin de gördükleri bu zulmü lanetliyor. Esaretten kurtulmaları için Allaha münacatta bulunuyoruz. Kurtarıcı olan Allah'ım; esaret altında olan bütün Müslümanları bu esaretten kurtar" dedi.

Yapılan basın açıklaması sonrası gıyabi cenaze namazı kılınıp, dualar edildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mısır'daki İdam Kararına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement