Pehlivanlar Terörü Lanetledi - Son Dakika
Yerel

Pehlivanlar Terörü Lanetledi

Pehlivanlar Terörü Lanetledi

24. Yayla Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne yoğun ilgi oldu.

24.08.2015 12:53

24. Yayla Seki Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne yoğun ilgi oldu. Seydikemer ilçesine bağlı Seki Mahallesi'ndeki Zümrüt Çayırı mevkiinde düzenlenen güreşlere, 300'e yakın pehlivan katıldı.Tarihi kırkpınarın son baş pehlivanı Antalyalı Orhan Okulu'nun yarı finalde Recep Karaya yenilmesinin ardından finalde Ordulu Recep Kara Antalyalı İsmail Balaban'la karşılaştı. Büyük çekişme içinde geçen karşılaşmayı İsmail Balaban kazanarak Seki'de Başpehlivan oldu. Güreşlere katılan pehlivanlar terörü lanetledi.

Seydikemer Belediyesinin düzenlediği geleneksel 24. yayla Seki yağlı güreşleri Kuran-ı Kerim okunarak başladı.Yaklaşık 20 bin kişinin izlediği güreşler Seki mahallesine büyük bir hareket getirdi. Çevre il ve ilçelerden yüzlerce kişi ata sporumuz güreşleri izleyebilmek için Seki mahallesinde buluştu. Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer, Hasan Kökten, MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan, Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken'nin yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkan ve üyeleriyle güreş severlerin izlediği yağlı pehlivan güreşlerine son Kırkpınar'ın ilk 18 başpehlivanı ile birlikte 300'e yakın güreşçi katıldı. Güzel bir havada çekişmeli, heyecanlı ve kıran kırana geçen güreşlerde pehlivanlar izleyenlere unutamayacakları güreşler sergilediler. AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten'e Seydikemer sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

GÜREŞ AĞALIĞINI ADEM ULUTAŞ KAZANDI

Güreş ağalığı ihalesine 7 iş adamı katılırken Saklıkent'te restaurant işletmeciliği yapan Adem Ulutaş 65 bin TL ile güreş ağası seçildi. Pehlivanların sayısının oldukça fazla olması nedeniyle Kırkpınar baş pehlivanı Antalyalı Orhan Okulu ve diğer pehlivanların baş pehlivanlık mücadelesi geç saatlere kadar sürdü.

OTGÖZ: YENİ TRÜBÜNLER İNŞA EDECEĞİZ

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz yaptığı konuşmada atasporu yağlı pehlivan güreşlerini gelecek nesillere aktarmak için etkinliği organize ettiklerini söyledi. Bölge halkının güreşlere yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Otgöz, "Kırkpınar'ın en iyi pehlivanlarını Seki'ye getirdik. Er meydanımız sabahtan bu yana çok çekişmeli mücadelelere ev sahipliği yaptı. Bundan sonraki yıllarda da güreşleri daha geniş kapsamlı yapacağız güreş alanımızı genişletmek için yeni bir proje uygulayacağız güreş alanına yeni tribünler inşa edeceğiz " diye konuştu.

"PEHLİVANLAR 20 METRELİK AFİŞ AÇARAK TERÖRÜ LANETLEDİ"

Terör olaylarını lanetleyen baş pehlivanlar şehitlerimiz için 20 metrelik afiş açtı.Üzerinde 'Şehitlerimize Allahtan Rahmet Dileriz' yazılı afiş açan baş pehlivanlara yaklaşık 20 bin kişi alkış tuttu.

KIRKPINARIN BAŞ PEHLİVANI RECEP KARA'YA YENİLDİ

Tarihi Kırkpınarın son baş pehlivanı olan Antalyalı Orhan Okulu yarı finale kadar yükseldi.Yarı final maçında Ordu'lu Recep Kara, Antalyalı Orhan Okulu'yu yenerken Antalya'lı İsmail Balaban Kocaeli'nden Kaan Kaya'yı yenerek finale çıktılar. 24. Seki yağlı pehlivan güreşleri tarihi Kırkpınar güreşlerini aratmadı. Güreşlerde baş pehlivanlık için Ordulu Recep Kara ile Antalya'lı İsmail Balaban karşılaştı. İzleyenlerin büyük heyecanla takip ettiği final güreşi yaklaşık 1 saat sürdü. Süresiz uzatmada 2 güreşçi dakikalarca birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Antalya'lı İsmail Balaban rakibi Ordu'lu Recep Kara'yı bu süresiz uzatma içerisinde yaptığı atakla puan alarak yenmeyi başardı. İsmail Balaban karşılaşma sonrasında büyük bir sevinç yaşadı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pehlivanlar Terörü Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement