Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan'dan Gündeme İlişkin Açıklama - Son Dakika
Yerel

Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan'dan Gündeme İlişkin Açıklama

Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan\'dan Gündeme İlişkin Açıklama

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

22.08.2013 16:32

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

SP İl Başkanı Bozan, düzenlediği basın açıklamasında Suriye'de yaşanan olayları kınadıklarını söyledi. Beşar Esad'ın hiçbir kural tanımadığını belirten Bozan Esad'ın kimyasal silah kullanarak, 2 bin civarında Müslüman Suriyeliyi katlettiğini ve 2. Halepçe katliamını gerçekleştirdiğini ifade etti. Suriye'de yapılan vahşi cinayetleri, İslam adına kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getiren Bozan, Müslümanların tarih boyunca insanların özgür ve eşit bir ortamda yaşaması için, mücadele ettiğini, silahsızlara silah doğrultmadığını kaydetti. Bozan, "Suriye'de şiddetli çatışmaların olduğunu ve bunun sonucu 20-30 bin kürt halkının göç etmek zorunda kaldığını ve bölgede gayri insanı katliamlar gerçekleştiği ve bu esnada, Tekbir getirildiği haberlerini almaktayız. Eğer bu anlatılanlar doğru ise, bu şekildeki öldürmelerle Müslümanların vahşice insanları katlettiği imajı verilmekte, Tekbir getirerek yapılan bu tür katliamlar, Dünya kamuoyunu ve özellikle İslam'a ve Müslümanlara karşı kin beslemesini sağlamaya yönelik girişimlerdir. Böyle bir vahşeti, İslam ve Müslümanlar adına kabul etmiyor ve lanetliyoruz" dedi.

Saadet Partisi olarak her türlü işkence ve katliama karşı olduklarını vurgulayan Bozan, "Saadet Partisi olarak katliam ve işkenceye kimden gelir ve kime yapılırsa, dinine, diline rengine ırkına ve cinsiyetine bakmadan karşı olduğumuzu, başta ABD ve siyonizim olmak üzere, Küresel güçlerin İslam alemini bölme parçalama planlarının devamı olan bu katliamların ve çatışma ve kargaşaların, son perdesinin Türkiye olacağını ve bu oyuna karşı milletçe uyanık olmamız gerektiğini saygı değer halkımıza beyan ederiz" diye konuştu.

Diyarbakır'da son zamanlarda yaşanan aile kavgalarına da değinen Bozan, olayların temel sebebinin yanlış idare ve eğitim sistemi olduğunu belirtti. Diyarbakır'ın Bismil, Hazro, Lice ilçeleri, Muş'un Bulanık ilçesi ve Batman'ın Aydınkonak köyünde aileler arasında çeşitli sebeplerden dolayı çıkan çatışma veya ev baskınları sonucu 29 kişinin hayatını kaybettiğini 45 kişinin ise yaralandığını açıklayan Bozan, olayların sebeplerinin araştırılması gerektiğini dile getirdi. Adil bir yönetim ve paylaşım sayesinde herkesin refah içinde yaşayabileceğini kavga ve katliama gerek kalmayacağını ifade eden Bozan, şunları söyledi:

"İnsanlar yaratılışı gereği toplu yaşamak zorundadır. Bu durumda insanların birbirleriyle ilişkilerinde müspet veya menfi davranışlar olacaktır. Bunun için insanları adil idare edecek, İnanç değerlerimize uygun eğitimi verecek idarecilere ihtiyaç vardır. Maalesef, yıllardır inanç değerlerimizden yoksun, bir eğitim sistemi uygulandığından, insanlarımız kapitalist ve merhametten yoksun bir şekilde yetişti ve bu tür katliamlar için zemin hazırlandı. Milli Görüş olarak, 40 yıldır, önce ahlak ve maneviyatta' bunun için ısrar ediyoruz. Bu olayların önünü almak için, bir an önce eğitim sistemimizin İslami değerlere göre yeniden ele alınması ve baştan düzenlenmesi gerekmektedir. Aksi durumda, bu tür olayları maalesef yaşama ve duymaya devam edeceğiz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sp Diyarbakır İl Başkanı Bozan'dan Gündeme İlişkin Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement