112 helikopteri 2 kez Bahçeraray'a uçtu - Son Dakika
3.Sayfa

112 helikopteri 2 kez Bahçeraray'a uçtu

112 helikopteri 2 kez Bahçeraray'a uçtu Sağlık helikopter ambulansı biri hamile, diğeri ise akut apandisit hastası olan 2 vatandaş için havalandı Van'ın Bahçesaray'da biri hamile, diğeri ise akut apandisit hastası olan 2 vatandaşın imdadına sağlık helikopteri yetişti.

04.01.2021 17:43  Güncelleme: 18:37

112 helikopteri 2 kez Bahçeraray'a uçtu

Sağlık helikopter ambulansı biri hamile, diğeri ise akut apandisit hastası olan 2 vatandaş için havalandı

VAN - Van'ın Bahçesaray'da biri hamile, diğeri ise akut apandisit hastası olan 2 vatandaşın imdadına sağlık helikopteri yetişti.

Bahçesaray Devlet Hastanesi'nde yatan Ayten Y., isimli 26 haftalık gebe hasta Van'a sevk edildi. Hastanın Van'a sevkinin Bahçesaray yolunun çığ tehlikesine karşı Van İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığından yardım istendi. Bunun üzerine İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından görevlendirilen sağlık helikopteri, hasta ile refakatçisini ilçeden alarak Van'da bekleyen sağlık ekiplerine ulaştırdı.

Öte yandan aynı gün Bahçesaray Devlet Hastanesi'nde yatmakta olan Mehmet Fidan isimli 32 yaşındaki akut apandisit? tanılı hasta için Van İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığından helikopter ambulans talep edildi. İlçeye gelen helikopter aldığı hastayı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürdü. Her iki hasta da tedavi altına alındı.

(EKİP-ŞAK-Y)

112 helikopteri 2 kez Bahçeraray\'a uçtu
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 112 helikopteri 2 kez Bahçeraray'a uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement