Asker üniformasıyla şov yaptıran işletme sahibi de çalışanlar da bedelini ağır ödedi - Son Dakika
3.Sayfa

Asker üniformasıyla şov yaptıran işletme sahibi de çalışanlar da bedelini ağır ödedi

16 Nisan'da sosyal medyada paylaşılan ve "İstanbul'da yabancı bir şahsa ait lüks restoranda, şov yapmak için asker üniformasını giyip servis yapmışlar" ifadeleriyle yayınlanan görüntüler üzerine çalışma başlatıldı. İşletmede çalışan 3 yabancı uyruklu şahsın sınır dışı edilmesine karar verildi, ayrıca olayın meydana geldiği iş yerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edildi.

17.04.2024 11:41

İstanbul'da lüks bir restoranda şov yapmak için garsona asker üniforması giydirip servis yaptırılması sosyal medyada büyük tepki çekti. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı hem şahıs hem de işletme hakkında soruşturma başlatırken İstanbul Valiliği'nden bir açıklama geldi.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerin ardından çalışma başlatıldığı bilgisine yer verilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Söz konusu işletmenin Beyoğlu ilçesi Hüseyinağa mahallesinde faaliyet gösterdiği ve T.C. vatandaşı A.K.'ye ait olduğu belirlenmiştir. Videoda yer alan kişinin, işletmede çalışan yabancı uyruklu Y.J. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Olayla ilgili, işletme sahibi A.K., işletme mesul müdürü A.G. ile görüntülerde üniforma ile servis yapan işletme çalışanı Y.J. olmak üzere 3 kişi gözaltına alınmıştır. Şahıslarla ilgili 'Türk Milletini, Cumhuriyeti, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama' suçundan adli işlem başlatılmıştır.

SINIRDIŞI EDİLECEKLER

Açıklamanın devamında oturma izinleri olmayan çalışanların sınır dışı edildiği bilgisine yer verilirken 'Çalışmaların devamında, işletme içerisinde oturum izinleri olmadığı belirlenen ve sigortasız olarak çalıştıkları tespit edilen M.I., A.R., H.M.Y.A. isimli yabancı uyruklu şahıslar muhafaza altına alınmış ve sınır dışı işlemleri başlatılmıştır. Ayrıca olayın meydana geldiği iş yerinin Turizm İşletme Belgesi iptal edilmiştir."

Asker üniformasıyla şov yaptıran işletme sahibi de çalışanlar da bedelini ağır ödedi

Son Dakika 3.Sayfa Asker üniformasıyla şov yaptıran işletme sahibi de çalışanlar da bedelini ağır ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (25)

  • ZAFER YILDIZ: Düğün Dernek Dolaşan Atatürk ne olacak? 423 70 Yanıtla
    Mükerrem Kılıç: O para kazanmaya devam edecek 175 29 ZAFER YILDIZ: Ölmedi yaşıyor diyenler haklıymış:))) Sünnet düğününe gelirmi Acep:) 82 46
  • Hakan Şentürk: Şahsen ben inanmıyorum bunların sınırdışı edildiğine 245 60 Yanıtla
    Oğuz Özen: Ben de inanmıyorum maalesef Bir tek Allah bir dediklerine inanırım 82 23 Mükerrem Kılıç: Sizin inanmanız kimsenin çokta umrunda olacağını düşünmüyorum 40 52
  • Hüseyin Ermurat: Heryerimiz yabancı doldu hastane bedava hayat bedava daha bu iyi günlerimiz malesef 218 31 Yanıtla
    Sadık Mutlu: Almanlarda türkler için aynısını düşünüp söylüyo ne ekerseniz onu biçersiniz 0 0
  • Serkan Genç: ben dedim yarın saplarlar diye 150 6 Yanıtla
  • İmat Mustafa ELBABA: Yakışanı yapmışlar. Eyvallah. 124 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement