Eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini bıçaklamış, 3 kez müebbet hapsi istendi - Son Dakika
3.Sayfa

Eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini bıçaklamış, 3 kez müebbet hapsi istendi

Eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini bıçaklamış, 3 kez müebbet hapsi istendi

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde eşini, kayınvalidesini ve kayınpederini bıçaklayarak ağır yaralayan sanık hakim karşısına çıktı.

23.09.2023 12:45  Güncelleme: 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde eşini, kayınvalidesini ve kayınpederini bıçaklayarak ağır yaralayan sanık hakim karşısına çıktı. Savcı, tutuklu sanık için mütalaasını verirken, sanığın 3 kez müebbet hapsi istendi.

Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi'nde 19 Temmuz 2022 tarihinde Mustafa S. (29), şiddet uyguladığı iddiasıyla boşanmak isteyen eşi bir çocuk annesi Merve S. (26), kayınvalidesi Ülkü S. (63) ve kayınpederi Ramazan S.'yi (71) evin penceresinden zorla girip darp edip bıçaklayıp kaçtı. Yaralılar hastanelere kaldırılıp tedavi altına alınırken kaçan Mustafa S. ise jandarma tarafından yakalanıp hazırlanan suç evrakıyla sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanıp cezaevine konuldu.

Mustafa S. Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada rahatsız olduğu gerekçesiyle ifade vermemişti. Mustafa S. ikinci mahkemeye katılırken rahatsızlığını tekrarlayıp savunmasını yazdığını ve okumak istediğini söyledi.

"Eşimi seviyorum dedim"

Mustafa S. savunmasında, "Olaydan dolayı ailelerden özür dilerim. Hastaneye gitmek istiyorum. Gönderilmedim. 2020 yılında eşim Merve ile severek evlendik. Ailesi beni devamlı hor gördü. Kayınbabam ve kayınvalidem bize gidip geliyorlardı. Her geldiklerinde evimizde huzursuzluk çıkarıyorlardı. Eşime benden boşanması için baskı yapıyorlardı. Kayınbabamın tek isteği torundu. Çocuğum doğdu. Eşimi köyden Fethiye'ye taşınmaya ikna etmişler. Anne ve babasına yakın ev bulup taşındık. Elimde avucumda ne varsa kayınbabamın evinin tadilatına harcadık. Eşimle arama anne ve babası nifak soktu. Eşim, çeşitli bahaneler bulup, kavga çıkartıp evi terk etti. Bu kez çocuğumu göstermediler. Olay günü, bana 'boşanma davası açtık, istediğiniz şartları kabul et boşan çocuğu gör' dediler. Ben de 'çocuğumu alır giderim, eşimi seviyorum' dedim. Kayınbabamda bana 'çocuğu babanın evinden mi getirdin' deyip bağırdı. Çocuğumu istedim. Kayınbabam mutfağa gitti, elinde bıçakla geldi. Eşim ve kaynanam beni tutmaya çalıştılar. Kayınbabamın elinden onu ittirerek bıçağı aldım. Bana yumruk attı. Sonrasını hiç hatırlamıyorum. Kendimi dışarıda buldum. Bıçağı sallayıp, sallamadığımı hiç bilmiyorum. Ambulansı aradım" şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Mustafa S.'nin jandarma ve Cumhuriyet Savcılığındaki verdiği ifadelerindeki çelişkilerde mahkeme tarafından tek tek hatırlatıp soruldu. Sanık, eve pencereden değil kapıdan girdiğini iddia etti.

"Beni bıçakladı, kızım tepeden tırnağa kan oldu"

Mustafa S.nin eşi Merve S. ise ifadesinde, "Olay günü annem, babam ve kızım boşanma dilekçesi için avukata gidip gelmişti. Babamı evindeydik. Saat 18.30 gibi Mustafa'nın yan tarladan eve doğru geldiğini gördüm. Hemen mutfak penceresi ve çelik kapıyı kapattım. Oturduğumuz odanın penceresinin birini kapattım. Diğerini kapatmaya çalışırken, sinekliği ittirip içeri girdi ve beni yumrukla dövmeye başladı. Hatta kızımın beşiğini de kırdı. Anne yapma diye sesleniyordu. Başıma dikilip 'sen boşanırsan seni de çocuğu da öldürürüm' dedi. Benden ayrılırsan sen kötü yola düşersin, dedi. Cebinden bıçak çıkarıp, ensemden ve sırtımdan bıçakladı. Çocuğum kucağımdaydı. Kızım tepeden tırnağa kan oldu. Ben hemen KADES'e bastım. Sonra annemi ve babamı bıçakladı. Sanık dışarı çıkıp kaçtı. Ambulanslar geldi. Hastaneye kaldırıldık. Beni annemi, babamı bıçakla öldürmeye çalışan bu kişiden şikayetçiyim" dedi.

"6 yerimden bıçakladı"

Damadı tarafından bıçaklanan Ramazan S. ise, "Ben damadım dedim. Onu sevdim. Ona hiç kötü bir şey söylemedim. Pencereden içeri girdiği anda bıçağı çıkarıp 3 yerimden yaraladı. Kendimi kurtarmak için kaçtım. Arkamdan gelerek 3 kez daha bıçakladı. Evime zorla giren kızımı, eşimi ve beni öldürmeye çalışan bu kişiden şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Kızım avukata boşanma vekaletnamesi verdiği için bu eylemi yaptığını zannediyorum" ifadelerinde bulundu.

"Elinde siyah eldiven vardı"

Damadı tarafından bıçaklanan Ülkü S. ise, "Boşanma dilekçesi için avukata gidip dönmüştük. Sanık bizi takip etmiş. Sanığın geldiğini görünce kızım Merve camları kapattı. Pencerenin sinekliğini yırtıp içeriye girdi. Kızımı dövmeye başladı. Eşimi ittirdi. Elinde siyah eldiven vardı. Cebinden bir şey çıkardı. Önce eşime sonra Merve'ye soktu. Sanığa yapma diye yalvardım. Beni de 3 yerimden bıçakladı. Bize hakaretler edip küfretti. Benden boşanmayacaksın diye söyledi. Şikayetçiyim" diye konuştu.

3 kez müebbet isteniyor

Duruşmaya tutuklu sanık Mustafa S., avukatı Bülent Demen, Merve S., Ramazan S., Ülkü S. ve avukat Ali Özgür Kullukçu katıldı. Duruşmada, bir tanık da dinlenirken tutuklu sanığın akıl sağlığının bozuk olduğunu bazı şeyleri hatırlayamadığını bu nedenle doktora sevk edilmesini istemesine avukatı da destek verdi. Ancak, tutuklu sanığın adli tıpa gönderilme talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Savcı, delillerin toplandığını belirtip, Mustafa S.'nin öldürmeye tam teşebbüs suçundan 3 kez müebbet istedi. Tutuklu sanık avukatı mütalaaya karşı savunma için süre isterken, sanık Mustafa S.'nin tutukluğunun devamına karar verip, duruşmayı ileri tarihe erteledi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini bıçaklamış, 3 kez müebbet hapsi istendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement